Alt bolovan de la Ciolacu

Parcă am fi blestemați! Nu-i ziulică lăsată de bunul Dumnezeu să nu ne pricopsim cu cîte un bolovan în cap  sau cu cîte o belea scornită de  zbîrnitele minți din Piața Victoriei, din Parlament sau de la Cotroceni.

Mai ieri-alaltăieri a apărut în Monitorul Oficial al României, nr. 1103 din 7 decembrie 2023 necunoscuta  Hotărâre nr. 1215/2023 privind aprobarea Strategiei pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră – România Neutră în 2050.

Ciolacu și Ciucă nu pot face bugetul României pe anul viitor și ne bagă cu capul într-o strategie de care nu știam nimic. Subiectul sau strategia, mai corect spus „încropeala”, n-a  fost pusă într-o discuție publică, nu s-a dezbătut pe nicăieri, nici măcar prin universități sau pe la căminele culturale. Marcel Ciolacu, cu a sa slugărnicie față de popor (linge a voturi!), să le zică măcar țăranilor strînși la un foc dintr-o povarnă: „Fraților, oameni buni, tre’ să facem ceva cu efectele astea de seră că nu vă mai cresc cartofii și nu se mai coc prunele…!” Sau ceva în genul  ăsta și „românii” să-i spună, „Buzilă dragă, ai dreptate, tre’ să facem ceva! Da’ ce?”

Ei bine, ca atîtea alte cuvîntări pe care le citește bîlbîit de pe cîte o hîrtie, Marcel Ciolacu a scos nu știm de unde această Strategie și ne-am trezit cu ea în Monitorul Oficial al României. Pas de o mai clintește! Are putere de document oficial! Ori ne obligă să-l respectăm, ori le scoate ochii și celor de la Bruxelles că noi avem o megastrategie.

Ce credeți că a produs mintea lui Ciolacu sau a celor după care au copiat? Și ce scrie în dînsa?

„Strategia aprobată propune opțiuni de politici și măsuri pentru decarbonizarea sectoarelor economice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin intermediul acestei strategii, România își propune să devină neutră din punct de vedere climatic în 2050, urmând să reducă nivelul emisiilor cu 99% în 2050, comparativ cu nivelul din 1990”.

Un soi de eco liru-liru  la motivare, urmat de prima informație șocantă: ”Această strategie a fost elaborată de PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL (PwC), cu sprijinul consistent al experților din cadrul Macedonian Academy of Sciences and Arts. Strategia a fost realizată în proiectului “Implementarea Planului Național Integrat pentru Energie și Schimbări Climatice și elaborarea Strategiei pe Termen Lung a României”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului de Sprijin Tehnic (Technical Support Instrument), gestionat la nivelul Direcției Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM), derulat în baza contractului nr. REFORM/2021/OP/0006-07 LOT 1, încheiat între compania de consultanță PricewaterhouseCoopers EU Services EESv și DG REFORM și semnat în octombrie 2021”.

Ne  decarbonizăm  pe strategia contractată de PriceWaterhouseCoopers  Management Consultans SRL cu sprijinul „consistent” al experților din Academia Macedoniei.

Nu înțeleg de ce i-au evitat pe cei din Academia Greciei și pe cei din Academia Republicii Muntenegru, că într-o colaborare lărgită poate ieșea mai deșteaptă.

Faptul că experții din Academia Română n-au fost băgați în seamă are doar valoare de simbol.

Nu care cumva să vă imaginați că strategia pomenită mai sus este o ficțiune veselă. Nici vorbă. Are 136  de pagini. Ea precizează: „Strategia pe Termen Lung a României pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră – România Neutră în 2050 (STL) a fost elaborată în conformitate cu prevederile Anexei IV a Regulamentului (UE) 2018/1999 cu modificările și completările ulterioare”.

Clar ca Bună ziua! Conține mintea și vocea Uniunii Europene!

Strategia  este lungă, detaliată și complicată. Nici un țăran român nu poate trece de pagina 3, nici Marcel Ciolacu nu poate ajunge la pagina 5, iar, la sfîrșit, nu mai reține nici o prevedere. Poate cea care se referă la folosirea autoturismelor și a mașinilor de transport.

Iată o ipoteză pentru anul 2050 accesibilă tuturor:

Asta este recomandarea experților din Macedonia sau a celor de la PWCoopers? Sau este planul lui Ciolacu și vrea să vadă dacă ține, ne place sau ne enervează?

„Nivelul zero emisii nete trebuie atins de UE cel mai târziu în 2050, trecând, ulterior, la emisii nete negative, prin luarea măsurilor necesare la nivel comunitar și național (articolul 2). Pentru a atinge neutralitatea climatică în 2050, obiectivul obligatoriu al Uniunii în materie de climă pentru 2030 este o reducere internă a emisiilor nete de GES cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Contribuția absorbțiilor nete la obiectivele UE pentru 2030 este limitat la 225 de milioane de tone CO2 echivalent. Pragul LULUCF asigură că o ambiție sporită în sectorul LULUCF nu va duce la o scădere a ambiției în sectoarele ETS și ESR. Se va stabili obiectivul climatic intermediar 2040 la nivelul Uniunii, iar Comisia va publica bugetul indicativ estimat al Uniunii pentru GES pentru perioada 2030- 2050 (articolul 4)”.

Dacă ați ajuns sănătoși pînă la acest punct trebuie să mai țineți minte doar

„Conform scenariului România Neutră, care este cel selectat, România își propune să devină neutră din punct de vedere climatic în 2050, ajungând la o reducere a emisiilor nete cu 99% în 2050, comparativ cu nivelul din 1990”.

Să fiți sănătoși și să trăiți pînă cînd se va vedea ce s-o alege de Strategia lui Ciolacu și de această  Hotărâre nr. 1215/2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 44

68 de Comentarii

 1. Da noi in tara noastra nu avem minti luminate care sa scrie un astfel de „program” ?
  Trebuie sa tot dam bani la straini ?
  Asa sprijinim initiativa romaneasca, finantind strainii ?
  Ca sa nu mai spun ca tendinta „timpitilor” este de a aduce civilizatia europeana la sapa de lemn !

 2. cumparatzi masini electrice super scumpe…sa recupereze actionarii banii…
  batt si lit etf-urile respira greu…dealerii americani se pling ca nu vind masini electrice da romanii…astia de le stiu pe toate si au fost consiliatzi tocmai de pwc srl..adica fix caca-maca cu clabuci si de marea academie a rep. macedonia..pi-zdai tu seama
  sau sa-i trimita elon in cosmos..ca are nevoie de 42 de mii de satelitzi pentru asi coordona dronele din replicator…
  finantzatzi aberatzii si utopii…

 3. @ Dacă Nistorescu scrie cu roșu despre ”învățămintele colportoare” din epoca socialistă, pe care le-a dezavuat în mod public, ?

 4. Putem deveni „neutri” doar dacă expotăm pe luna pe toți acești nemernici în frunte cu Ciucă și Ciolacu. Să plece de la guvernare și din țara pe care o trădează zilnic. Nemernicii !

 5. Ciolacu președinte,Ciolacu președinte !Uraaaaaa,uraaaaaaaa !

 6. De cand lui Ciolacu i l-au impus magurenii pe Ponta ca consilier intim, premierul comite greseli dupa greseli. Deja s-a umplut de penibil si de ridicol urmand a acumula personal pe persoana proprie toata nemultumirea si ura romanilor. Ponta isi bate joc de el asa cum a procedat cu toti cei pe care zice ca i-a ajutat. Dar de aceasta data isi indeplineste si misiunea care i-a fost ordonata.

 7. Sa vorbim de ‘expertii’ Academiei Romane este ca si cum am vorbi de asocierea „baba si mitraliera”. Academia nu mai este de mult ceea ce a fost. A fost si ea confiscata de securitate. Nu s-ar mira nimeni ca disciplinatul domn Aurel sa-l faca membru corespondent pe generalul Coldea. Pentru inceput.

 8. Se știe de mult ca prostia omeneasca este incomensurabila!

 9. De aia a acceptat ambasada USA un PSD în coaliție cu PNL, PSD-Ciolacu alternanță la putere de incult, de obedient, de prost , inconștient dar vajnic continuator în galeria demolatorilor Românie. După T.Băsescu, Emil Boc, Marko Bella, Traian Ungureanu, Kelemen Hunor, Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Vasilică Câțu, Nicolae Ciucă în prezentul mare Marcel Ciolacu. Toți la un loc, cu regret afirm fiind printre ei și in profesor de fizică, nu sunt în stare să lucreze cu cifre mai mari decât ordinul miilor, să aibă noțiunea de strategie, de resurse locale, de impact, de popor de demografie, de tradiție, de națiunea română, de poziția geostrategică a poporului român. Uitați-vă din cine este alcătuit la vârf PSD, PNL, USR, AUR; vedeți pe cineva capabil de președinte de țară, prim ministru sau membru de guvern, de șef de cameră parlamentară sau prin rezultate de ambasador?

 10. @ Dacă vă considerați, domnu’ Nistorescu , nesatisfăcător funcțional că ați fost ,,făurit” de comuniști ,din țărani, fiind ”relansat” în capitalism cu know-how-ul de la comuniști, ?

 11. Dacă te chinuie intr-atât îndoiala, ia azimut BOR ca te vor lumina ei…

 12. Esperții lui Werner neutralizeza tot ce(mai)mișca.
  Virgil Popescu, Cîțu, Orban și Viucă au continuari desăvârșiți în Pøpa Bøløș zis ministru de finanțe si gøvrigarul Ciølacu zis premier. La ordin evident extern s-au executat PSDiștii.

 13. Nea Cornele,
  Ciolacu decarteaza cu teza lui de doctorat de la spionaj.
  Academia de Arte l-a sustinut cat a putut iar el in ast timp a infiintat din pix pe WC Oopers in srl pentru ca era pe WC cand si-a dat seama ca dl. Hellwig l-a prins copiind. Asa ca a pus ce a mai apucat in teza respectiva inainte de a fi dat afara.
  Astfel ca teza lui este sa tragi indarat in vehicol dioxidul de carbon emanat pe teava de esapament iar daca tii apasat butonul de rewind, vehicolul in reverse revine acasa pentru urmatoarea zi deja trasa la xerox.
  Lucrarea sa bine documentata cuprinde tot ce trebuie. Romania este neutra pentru ca nu tine nici cu unii nici cu altii. In aceasta consta darul adus de Ion Marcel Ciolacu: neutralitatea Romaniei prin Academia de Arte pentru ca numai un artist are darul de a oferi si functionalitae si gratie. A vrut sa va uimeasca si a reusit.
  ETS și ESR sunt nume cod.
  Iar LULUCEF este un oras nou infiintat si acesta pe negativ direct. Trebuie sa-l intrebati pentru ca el s-a autopublicat in Monitorul Oficial.
  A retinut sfatul dat si a publicat intai urmand ca desigur sa vina si ordonanta de urgenta.
  Stati linistit! Totul este facut fara cap dar cu tragere de inima! 🤣

 14. Nu te prea pricepi. Aici nu este vorba deloc de prostie ci de servilism si oportunism. Interesele personale primeaza in cazul astora pe care-i decretezi prosti. Toti prostii reali merg pe fenta diversionista a ‘prostologiei’ lansata se vede cu mare succes de domn Profesor.

 15. Avem atatea universitati cu sute de centre de cercetare, zeci de Inst nat.de cercetare dezvoltare, zeci de inst ale Acadmiei Rom si platim bani grei sa ne faca altii strategiile. Daca Ciolacu a facut carte intre 2 covrigi nu inseamna ca altii sunt ca el. Probil ca vrea sa isi faca concediile gratis in Macedonia!!!!.

 16. Mediocrii conduc România,la ce v-ați fi așteptat dle Nistorescu din partea lui Ciolacu ? Cântă partitura ce i-a fost dată, românii fiind considerați niște ușori la minte, înghițind orice precum guvizii.Sunt convins ca acesta nu e singurul bolovan, vor urma și alții că așa-i filmul …

 17. calitatea umana… tot mai putina… iohannis, ciolacu, ciuca… trioul permanentizarii bataii de joc ca principala manifestare a ceea ce sint ei.

 18. ‘ De ce atâta mirare ‘, politica noastră (în toate domeniile) de după 2004 vin din afară, via Bruxelles ?! Felicităti lui Ilie Șerbănesci, primul om care a vorbit despre poziția României în cadrul Uniunii : ‘colonie’ !

 19. „cel mai târziu în 2050…la emisii nete negative…” M-am conformat de mult, dau gazele mai mult fâsâite și asta vorbind de cele nete. Diferența dintre brut și net o țin în mine ca antrenament pentru când voi ajunge să le emit total negativ, brut. Ciolacu akhbar!

 20. „Această strategie a fost elaborată de”
  -nu credem ca lipseste
  Wolters Kluwer este furnizor global de informații profesionale, soluții software și servicii pentru clinicieni, contabili, avocați și acoperă sectoare …
  n anul 2005, cifra de afaceri a fost de 3,4 miliarde €, iar numărul de angajați, 18,400.

  2,0,0,5:
  -acum 18 ani!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. asa-i o ‘minora’in comparatie cu ‘majorele ‘lui Ciolacu,care poate concura cu succes la clasamentul ‘çomici vestiti ai ecranului’tv; cu reducere efectelor de sera a intrat in corul ECO
  alt prosyt care vede peste tot schimbari climatice,oceanul care inunda orasele de coasta ,distrugerea coralilor care o tine langa de 70 de ani si nu s-a intimplat nimic
  pentru combaterea poluarii atmosferice recoamnd cretinilor politicieni plantarea arborilor -un compac asigura prin fotosinteza oxigen pentru 4 persoane si consuma CO2
  pentru combaterea poluarii cu gunoaie,peturi,etc., recomand amenzi mai mari ca salariul mediu,iar pentru importul de gunoaie din Occident recomand puscarie 5 ani,fara reducere
  ia sa vezi Elvetie

 22. Inseamna ca hrana va fi numai din salate si eventual cativa greieri incalziti vara, la soare , iar pe timp de iarna, niscailegume sau prune uscate si conserve fabricate de vreunii din afara care nu isi iau angajamente atat de drastice.

 23. Am senzația – ciudată – ca recitesc o rescriere, lipsită de har, a „Scrisorii pierdute”: Agamiță Dandanache, cu al său nemuritor „tranc – la Rezboiu'” era cel puțin simpatic…

  Revelațiile și găselnițele neinspirate, abundând de citate, nu spun nimic!

 24. Guvernul de sinistra coalitie PSD/PNL si Parlamentul cu USR/PMP, au votat nenorocirea de Lege cu inverzirea Romaniei, adica falimentarea fermierilor romani. Ponta nu voteaza nimic, n-are nici un cuvant de spus care sa influenteze nenorocitele de directive UE, aplicate slugarnic de prostii care guverneaza, in frunte cu Johanis, avizi sa infulece o halca din pomenile UE, Ciolacu, Ciuca, Rares Bogdan&Co, puneti tunurile pe jegurile astea.

 25. La fel si BOC cand era primministru venise cu o „strategie” pana in 2030 si pe el nu l-a apucat anul !

 26. Dacă un „investitor strategic” prinde un tun cu carne de vită, bășinile se pun la țara lui, sau la țara asta? Că pe vechea „strategie” se puneau doar la țara asta. În loc de impozite.

 27. Un fel de p.n.r.r. .mai prost. Deci…se poate. Cine îl critică mai tare pe Ghinea? Ciolacu. Cine o să-l critice pe Ciolacu? Ghinea.
  Ce mai contează? Important e că avem conducători de soi, unul mai dihai ca altul.

 28. … „cel mai târziu în 2050, trecând, ulterior, la emisii nete negative” inseamna ca noi astia din ue, in loc de oxigen, vom mai respira si ceva din bioxidul de carbon in plus – imbuteliat pe unde s-o mai produce el, in vremurile alea?… Sa avem fiecare o cota de inspirat, sa zicem, trei butelii de un litru pe zi…

 29. Poate imi explica si mie cineva aceasta fraza: „Nivelul zero emisii nete trebuie atins de UE cel mai târziu în 2050, trecând, ulterior, la emisii nete negative, prin luarea măsurilor necesare la nivel comunitar și național […].”
  Cum adica sa trecem la emisii negative? Vom expira oxigen pe toate orificiile? Plantele nu vor mai face fotosinteza? Va`cutele Bruxeleze ar fi simpatice, daca flatulenta din creierul lor nu ar pune umarul la planul diabolic de depopulare al planetei. Ne intoarcem la deviza mileniului intunecat „Credo quia absurdum”?

 30. Deci rromania e angajata sa-si reduca emisiile cu 99% fata de valorile din ATENTIE 1990… adica imediat dupa revolutie cand inca aveam gigantii industriali energofagi care poluau masiv, combinatele alea mari petrochimice care s-au inchis, fabrici de anvelope, fabrici de ciment,etc si consumul de energie aferent masiv generat in termocentrale pe carbune. Tinand cont de cata industrie a disparut la fier vechi, cata a fost retehnologizata si ca alea noi au fost fortate sa se alinieze la normele bagate pe gat in ultimii 30 de ani… si cate termocentrale au inchis, am putea sa consideram planul atins… in realitate, o sa-l foloseasca sa bage si mai multe piedici economiei, ai fabrica deschisa acum 10 ani, nu mai esti conform cu planurile X-Y de anul asta, asa ca platesti taxe si impozite marite, taxa de Co2, etc

 31. Gata maestre m-am lamurit. Cu penalii lui Ciuca si mincinosii lui Ciolacu nu mai votez lin 2024 indiferent ce ,,iepuri” vor pune in fruntea campaniei electorale.
  La anu voi vota cu cei de la AUR.

 32. Oare atat de urati am devenit ca populatie? Politicienii nostri arata sinistru,unul mai urat si nesuferit ca altul!

 33. Pana atunci, ori moare magarul, ori pierde samarul.

  Intr-un raport al uni cioclu catre seful sau pe vremea lui Caragea, se spune, am avut 15 morti pe 14 i-am ingropat, al 15-le a luat-o la fuga si nu l-am mai putut prinde.

 34. Mai pe înțelesul omului de rând, în 2050 se închide totul în Romania, posibil in cei 27 ani rezerva până în 2050, sa dispară și bipezii din Romania pentru atingerea scopurilor clanurilor infractionale organizate politic la nivel european și global.

 35. Dacă Klaus a făcut „România Educată” trebuie și Ciolacu să facă ceva , doar nu va rămâne de căruță. Așa că a clocit și el „România Decarbonată”. Deci vedeți cum e România educată și puteți să vă imaginați de acum cum va arăta România decarbonată. Nici nu mai știi ce să faci să râzi sau să plângi.

 36. Alta lege de la alogeni citire. Sau nu stiati ca ciolacu este alogen? este rrrom.

 37. Sa-l rugam pe dl Nistorescu sa se bage in politica, sa devina premier! El le stie pe toate, are solutii pentru toti! Amin!!

 38. Musiu Ciolacu, scoate bre mărul din gura și da-te jos de pe masa din fata mesenilor că oricum nu ești bun de nimic. Simulezi avântul creator, dar e vai mamițica ta. Nu te pricepi la nimic. Ești Ciolacu Nepriceputeanu. Pai,bre, din tot ce ai promis a rămas totul ca-n tren. De reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ce sa știi tu când mulți dintre voi nu știți nici formula apei. Toți ați votat tăierea pădurilor de către javrele austriece. In Romania cum sa se reducă emisiile de gaze când nu mai producem nimic? Reducerea rapidă a emisiilor de de gaze s-ar putea face daca dispăreți voi, toți agramații și habarniștii. Deci vom deveni neutri in 2050 când vom fi oale și ulcele, așa cum și pensiile speciale vor dispărea după 40 de ani. Aveți voi vreo formula de tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte? „Succesuri” nemăsurate. Bre, Ciolacule doua cuvinte am pt tine SIK TIR.

 39. România satanistă SRI-PSD-PNL-mlnr ”nu merită să existe ca țară” și în Schengen nici atât ”STAT MAFIOT GUBERNIE SOVIETICĂ cea mai coruptă din Europa” v ANEXELE 1-4, mai ales cu ciolacul cripto-putinist (în gașcă cu interlopul simonis și hoțul neacșu cec, ionescu-SRI ”4 case” …) și (editat) sa turbată firea (cu becaliot cu tot, becali + ”mafiot”-fanariot = becaliot) ”PSD – ciuma roșie penali á la OUG 13/2017/PSD legalizarea hoției”, idem plagiatorii SRI ciucă-bode-tâlvăr ”banalizarea ilegalității…legea nu există” SRI este sursa corupției, v anexele trimise anterior ref la ”AZILELE GROAZEI”-SRI din JUSTIȚIE și din EDUCAȚIE – încă DECA Ligia D.L. ”înșurubată” Ministru de chiar Președintele încă IOHANNIS Klaus Werner I.K.W. ”6 case”, idem M.J. prin încă GORGHIU Alina-Ștefania G.A.Ș. ”educată” la UCDC care REFUZĂ APLICARE DCC nr. 397/01.10.2013 și REFUZĂ APLICARE DCC nr. 44/31.01.2017 cu Decizia-pilot a CEDO în problema caselor naționalizate de regimul comunist, v cazul soției subsemnatului și dosarul nostru nr. 20845/CC/2006 de la ANRP – ”CĂPUȘĂ”-SRI ANTI CEDO-CCR

  https://romania.europalibera.org/a/supu%C8%99ii-lui-iohannis-de-la-gorghiu-%C8%99i-c%C3%AE%C8%9Bu-la-ciuc%C4%83-%C8%99i-deca-/32064946.html

  https://www.riseproject.ro/investigations/uncategorized/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/

 40. Cred ca era mai nimerit titlul articolului intitulat asa :” Alt bolovan , Ciolacu” !

 41. De cand cu Declaratia si mai ales de cand cu „Romania cetatenilor” Nea Cornel a devenit un analist mai incisiv ca niciodata in cei 50 de ani de cand serveste Patria…Nicio diversiune a statului securist pseudodemocratic si pseudocapitalist nu-i scapa, dar din pacate nu reuseste sa puna cap la cap aspectele constatate pentru A COBORI LA ESENTA…Fiind un MARE BOLOVAN, ca de altfel toti cei care-l inconjoara, Ciuciu Olacul nu poate azvarli decat bolovani…

 42. Numai pentru ranjetul afisat probabil ca ciolanul a fost recompensat cu JUMA’ de FIRMAN…..

 43. Încă o Ciolăceală de scos ochii proștilor de i se holbează în gură. Academia Macedoniei, să te umfle râsul și nu alta! Macedonia nu este nici măcar membră UE, este doar țară candidată. Consiliul Europei a stabilit în 2022 că n-a prea făcut progrese în reforma administrativă, în lupta cu corupția și în edificarea libertății de exprimare și a unei prese libere. Și-atunci de unde a scos Ciolăcel Minciunel colaborarea asta dubioasă pe care a dat o grămadă de bani, și nu din banii lui, nici ai mă-sii?

 44. Cei mai „nasoli” bolovani sunt chiar cei care conduc (c)academicieni de renume mondial care isi secretizeaza zboruri de lux, doctorate, contracte de vaccinuri.

 45. Care.i problema ???Împrumutați.va furați,că noi furaciunile voastre oricum nu le plătim ,TAXE PUE ,cine ia banii să plătească.Pensiile speciale,firmele pe nume false ,umflături de preturi la lucrări publice care.s de cea mai proasta calitate….BAAAAA RUPTI DOS ATI FOST SI INCAPABILI ,ASA O SA MURITI SI CU FII DROGATI.VROIAM SA VĂ DAU O VESTE BUNA ,COPII NASCUTI DE LA CONSUMATORII DE DROGURI, VIP.URI,MODERNE,CARE NU LE AJUNGI LA NAS NICI CU PRAJINA TELESCOPICA, DE CELE MAI MULTE ORI TAIATE CU SUBSTANTE FOARTE PARTICULARE,AU SEVERE PROBLEME DE SANATATE SI HANDICAPURI.VOI CONTINUATI CA FACETI BINE.

 46. In primul rand primeste/executa ordine, ca de altfel toti politrucii pusi de fatada intr-un simulacru de alegeri si democratie.

 47. Reducerea emisiilor 🤣🤣🤣🤣,Rasa voastră de ipocriți,de ce dracu TAIATI PADURILE???de ce otrăviți ba FALDELE freatice și ambientul cu DEȘEURI RADIOACTIVE și periculoase din toate țările,pe mii de ani???de ce Romania e plina de STICLE DE PLASTIC iar și mizerii pe toate cursurile de apă???De ce in Romania folosiți în agricultură PESTICIDE CANCERIGENE,GEN GLIFOSAT DE LA MONSANTO???Meritați spânzurați in public pentru toate crimele,furaciunile imigrația și sărăcia creata de neosecuristii comunisti REBRENDUITI DENOMINATI mai nou marxist/progresiști.

 48. Citindu vă comentariile, am rămas cu o concluzie: sunteți mincinoși și nu vă dați seama! Eu, niciodată nu am votat PSD. Dar acest prim-ministru are ceva în cap. Se pricepe la politică și apără interesele României. Îmi place de el cum așează și pune problema… Viitorul va demonstra dacă merge la fel în continuare. Voi comentați fără sa aveți cunoștințe. Opriți vă cu invectivele căci va criticați pe voi. Doar voi l-ați ales, și acum…

 49. Nu ii este rsine acestui Ciolacu,cica premier sa tirasca Guvernul de paie si fin si sa emita scirbosenia intocmita de catre PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL (PwC),adica de un SRL,o facatura de firma ca miile ce sunt infiintate prin frauda la lege pe „consultanta”facind avocatura mascata si ajungind,iata sa „intocmeasca strategii”pentru Romania!
  La aceasta oficina de consultanta au lucrat „marele”Baias,astia introduc facturi de incasat la marile firme ce au hapait Romania,cum ar fi Coca-Cola etc,se ocupa de speculatii si invirteli si iata apar cu „strategii”,platite desigur de Rok si Vanguard -speculanti de asigurari ce si-au intins gheara peste tot!
  Al Gore,Clinton,Clubul de la Roma ,Rockefelerii si tot Cop-ul ONU etc.finanteaza pt.excrocii de pe Wall Stree toata excrocheria cu clima,obliigind popoarele la sinucidere economic,in timp ce ei rigaie de petrol,gaze,carbune pe sute de ani.Distrug planeta pt.o iluzorie „incalzire”,de sute,mii de ani existand aceiasi temperatura si clima,perturbatiile le provoaca ei cu HAARP si chemils si alte draciicum sunt exp.nucleare prin deserturi si desertificari cum au facut in Romania~
  Ciolacu si guv.se dovedesc niste servitori plini de imbecilitate dar se umplu de bani prin mitele grase luate de a deveni complici ai aberatiilor stiintifice fantastice ale reptilienilor demoni satanisti!
  Ca si in problema cu Ucraina”ce „partener strategic”esti tu,mai „covrigar de Buzau”?Ce ai studiat inainte de a semna cu caprarul Ciuca tot felul de „angajamente”aberane in numele Romaniei?Demisia si la Jilava,grup infractional francmason-satanist organizat!

 50. Vedeti ca nici unul nu va obositi sa vedeti ce studii are PM Ciolacu?
  “Law degree from Bucharest University of Ecology” – wiki
  De aceea am scris ca a decartat. Prea plin de el s-a luat la intrecere cu matematicianul. El crede ca izmenele in vine il ajuta cumva sa-si depaseasca ceea ce singur a facut.
  I’m sorry Marcelica! Ramai la pozitia pilotului! Atat te pricepi, atat faci! Pentru Romania esti ineficient. Aici vorbeam despre oameni calculati care isi pot permite sa gandeasca pentru altii, nu de schizo care isi imagineaza singuri fel de fel. Esti un student mediocru. Si un premier cum nici Dancila n-a fost.
  Demisia ofticosule!

 51. Animalul asta da ordonante cu efect peste 25 de ani, numai ca sa fie PM agreat de-afara..un nenorocit..pai daca pui porci de etnie prim ministrii…

 52. Cornele, „nu judeca, ca să nu fii judecat”.
  Nu-ți face iluzii, dacă nu vrei să fi înșelat, părăsit și justițiar la ordin.

 53. La COP28 Iohannis in loc sa sustina (re)impaduriri facute nu din pix, cum declara oficial statul, concomitent cu reducerea defrisarilor prin masuri concrete interzicerea exporturilor de busteni, inclusiv in tarile UE, Iohannis si partidul stat P$DNL (sin)ucide economia nationala inclusiv cea privat3 pe langa cocosarea cu taxe. Ciolacu mai mult de chioscul de covrigi nu vede. Nu ca Orban, Ciuca, Citu, USR ar fi mai breji.
  Intr-o tara normala la cap astia nu ar mai fi bagati nu paralament, bagati in seama. Cel mult de procurorii DNA.

 54. O sa ajungeti toti in șa, ca mine in 2050 !
  Luati ore de ciclodrom de pe acum … 🙂 !

 55. Ciolacu are habar despre ce vorbeste sau zice asa „la misto” sa se afle in treaba, de viitor Ciolacu for Presidency.

  Ca la taxa de poluare auto. Masina personala polueaza. Mai este o conditie de indeplinit. Sa mai si functioneze motorul.

 56. asta are fatza de castor 🙂
  hai sa is spunem ‘Castorul’ de acum incolo 🙂

 57. @ Neagu Mircea 13 dec. 2023 la 19:16

  ala era capitalism, bai cap patrat. Ce ti se baga din 1980 incoace. Astazi, dec 2023, ti se mai zice si roma si te tin afara din europa. Nainte de 1980 nu tinea nimeni afara din europa. Ten aripa de tatar cu capu patrat. Naveti creer, bhaa.

 58. sau ii zicem BREBUL
  ca e evropeean 🙂
  ce, vrei..ma disterz si eu cu fatza astuia 🙂

 59. Dacă nu era Ciolacu eram morți Arafat ne-a salvat în pandemie și Ciolacu ne-a salvat economic …numai există jucător de păcănea in Romania …a scos evaziunea fiscală din rădăcini pensionarii de lăfăie in bani și profesori gâfâie de la atâția bani ….lapte și miere propun să fie declarat Sfântul Ciolacu cu Roșu in calendar ….

 60. „Nivelul zero emisii nete trebuie atins de UE cel mai târziu în 2050!`~cea mai deziderată deziratură–nu vor trece nici 10 ani și „emisiile ” vor fi „foarte 0” PĂMÂNTUL VA FI UN PUSTIU NUCLEAR-DACĂ NU CUMVA VOR FI DOAR FRAGMENTE RISIPITE ÎN UNIVERSUL MAI MULT SAU MAI PUȚIN APROPIAT !!-ÎN 2033 SE ÎMPLINESC 2000 DE ANI DE CÂND EVREII AU CERUT „INTEMPESTIV” ROMANILOR—RĂSTIGNIȚI-L-RĂSTIGNEȘTE-L-IAR DE ATUNCI -NUMAI MORȚI ÎN CHINURI —BIETUL CIOLACU A SEMNAT CE I S-A PUS ÎNAINTE ” DAR DACĂ? =53!@#$%^&*()

 61. IAR ÎN VREMEA ASTA UNGARIA PRIMEȘTE 10 MILIARDE DE LA UE!„Nivelul zero emisii nete trebuie atins de UE cel mai târziu în 2050!`~cea mai deziderată deziratură–nu vor trece nici 10 ani și „emisiile ” vor fi „foarte 0” PĂMÂNTUL VA FI UN PUSTIU NUCLEAR-DACĂ NU CUMVA VOR FI DOAR FRAGMENTE RISIPITE ÎN UNIVERSUL MAI MULT SAU MAI PUȚIN APROPIAT !!-ÎN 2033 SE ÎMPLINESC 2000 DE ANI DE CÂND EVREII AU CERUT „INTEMPESTIV” ROMANILOR—RĂSTIGNIȚI-L-RĂSTIGNEȘTE-L-IAR DE ATUNCI -NUMAI MORȚI ÎN CHINURI —BIETUL CIOLACU A SEMNAT CE I S-A PUS ÎNAINTE ” DAR DACĂ? =53!@#$%^&*()

 62. Doamne, și tâmpiții ăștia conduc România! Oameni buni, faceți-vă bagajele și…încotro vedem cu ochii! Din nenorocire, țara noastră nu se mai face bine! Este mult prea bolnavă la cap!

 63. Încă ceva: pe vremea hulitului Ceaușescu, cu excepțiile inevitabile, societatea ajunsese aproape meritocrată (adică nu te punea nimeni director la „1 Mai” Ploiești, peste 20.000 de angajați doar pentru că aplaudai partidul). De aceea, când mă uit la japițele astea care înfulecă România, fac un exercițiu și încerc să-mi dau seama unde ar fi ajuns atunci…Ciolacu…hmmm…nu lua treapta a doua, școala profesională scria pe el, ceva strungar, tractorist, maxim poate chiar tehnician veterinar…asezonat cu ceva bișniță cu kentane și blugi, nimic mai mult, că omul este fricos… astăzi conduce o țară! Păi ce pretenții să avem? Aferim celor care l-au votat, bre, halal să vă fie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.