Alt scandal – Cât cheltuim cu „benzina guvernamentală”

USR a acuzat, duminică, Guvernul Ciolacu că nu vrea să stopeze folosirea maşinilor instituţiilor publice în scop personal, în afara programului de lucru sau chiar în vacanţe, în condiţiile în care o iniţiativă legislativă a acestui partid ar fi primit aviz negativ din partea Executivului PSD – PNL.

Potrivit unui comunicat al USR, această măsură ar ajuta la reducerea cheltuielilor statului şi s-ar proteja şi mediul înconjurător.

„Statul român cheltuie sume uriaşe cu consumul de combustibil, în condiţiile în care în aproape jumătate din timp maşinile instituţiilor publice sunt folosite ilegal. Doar la nivelul ministerelor, fără a se lua în calcul instituţiile din subordine, în anul 2022 s-au cheltuit 232.590.136,19 lei, în creştere faţă de 2021, când s-au cheltuit 170.082.763,06 lei, şi faţă de 2020, când s-au cheltuit 155.517.752,60 lei. Îmi este tot mai clar că actuala guvernare nu vrea să oprească nici creşterea cheltuielilor statului, nici furtul din instituţii. Sunt interesaţi doar de sinecuri, posturi pentru pilele de partid şi pensii speciale, în timp ce pe românii de rând îi împovărează cu noi taxe şi impozite”, a afirmat deputatul Brian Cristian, iniţiatorul proiectului legislativ, citat în comunicatul USR.

Conform USR, dotarea maşinilor instituţiilor publice cu sisteme GPS pentru monitorizarea şi localizarea flotei auto ar fi rezolvat problema, după cum s-ar fi demonstrat la Primăria Câmpulung Muscel, condusă de Elena Lasconi, unde consumul de carburant a scăzut cu 70%.

Brian Cristian a menţionat, totodată, că, în timpul documentării pentru elaborarea iniţiativei legislative, a constatat că statul nu ştie câte autovehicule are în total, această informaţie putând fi obţinută doar prin cereri depuse către fiecare instituţie în parte şi adunarea datelor individuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

11 Comentarii

  1. Briant la matematică USR și domnul Brian care dacă benzina s-a scumpit constată că se cheltuiesc mai mulți bani pe benzină. Și sigur USR-iștii sunt în contra supraimpozitării profiturilor triplate ale OMV-Austria și MOL-Ungaria în România în oerioada menționată.

  2. Este nevoie de o altă clasă politică, care să rezolve şi problema „specialilor”

  3. Useristul usericeste… Problema lor e de ce nu ne inghesuim toti in autobuze, de ce ne incalzim iarna, de ce airconditionat vara, de ce mancam carne. As zice ca pe timpul bunicilor lor bolsevici dar cu supraveghere electronica

  4. de data asta sunt de acord cu usereii! inclusiv in institutia unde lucrez, 3, uneori chiar toate cele 4 masini sunt folosite de șefi strict pentru deplasări în interes personal! dacă, însă, ceri o mașină pentru deplasare în teritoriu, afli că nu sunt fonduri

  5. Corect.Tara esuata…la discretia mafiotilor din politica.Nu ne mai facem bine.Nepotii…nepotilor nostri …vor plati datoriile actuale si viitoare.Sa traim…bine !!!!!!!!!!!

  6. – Ghinion! ??? Ne pi*ăm pe voi pe banii voştri ? De la 10.000 de metri altitudine din avionul personal de lux către Caraibe, problemele statului eşuat se văd foarte mici şi cetăţenii-sclavi nespeciali sunt invizibili!

  7. Cavsa poti distruge o tara, trebuie sa: mentii minciuna si manipularea la cote inalte, sa furi din orice dar sa nu recunosti nimic si sa mentii teroarea si frica in tara. Practica exact ca la carte in Romania. Scula asta plange in punga crezand ca are sanse de credibilitate, e si el sau ai lui in aceeasi troaca de hoti.

  8. ideea nu e rea dar de ce oare USR-istii nu i-au spus lui catu sau lui orban acelasi lucru cand erau la guvernare? ca poate faceam economii si ne imprumutam mai putin, zic si eu!!!

  9. Nimic altceva decât transportul in comun,…In cel mai rău caz scooter electric..sau bicicletă..Categoric,..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.