Amendă pentru Antena 3 din cauza lui Piedone

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat miercuri cu o amendă de 10.000 de lei postul Antena 3 CNN, din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale privind informarea obiectivă a publicului şi cea referitoare la publicitatea, pozitivă sau negativă, în afara campaniei electorale, în prezentarea candidatului Cristian Popescu Piedone.

Potrivit unui comunicat al CNA, Consiliul, întrunit în şedinţă publică, a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a autosesizării şi a sesizărilor primite şi a decis să aplice amendă de 10.000 de lei postului Antena 3 CNN pentru nerespectarea prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 („Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”), precum şi pentru încălcarea dispoziţiilor art. 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual („Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”).

Au fost monitorizate emisiuni difuzate în perioada 13 – 26 martie, interval orar 19,00 – 00,00, în cadrul cărora s-a urmărit prezenţa candidatului Partidului Umanist Social Liberal la Primăria Bucureşti, Cristian Popescu Piedone.

La stabilirea sancţiunii s-au avut în vedere materiale audiovizuale filmate în spaţiul public, difuzate în ediţii ale emisiunii „Sinteza zilei” (13 martie – Cristian Popescu Piedone distribuie cetăţenilor apă caldă la borcan; 14 martie – se află la un târg consumând produse tradiţionale, ulterior se plimbă prin târg şi stă de vorbă cu oamenii; 26 martie – se întâlneşte cu alegătorii, cu angajaţii primăriei cărora le trasează sarcini despre renovarea parcurilor, străzilor, spaţiilor publice, oferă diverse soluţii cetăţenilor)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

10 Comentarii

 1. Câta șoriciul de porc! 😝
  Din om bun jumară op să iasă.
  -receta din Letopisețul Moldovei

 2. De ce din cauza lui Piedone? Piedone a transmis live din acele locuri sau angajații canalului au transmis manipulări pe seama individului?! P.s. indiferent de situație, Piedone e membru al partidului voiculescian A3.

 3. Latrina 3 sa se apere cum a zis directoarea aia de la BBC… ca prezentarea si analizarea stirilor in mod obiectiv si echidistant nu sunt bine primite de publicul audienta, ca sunt ofensatoare pentru „valorile” publicului audienta. Adica la neo-fascistii latrinei nu poti sa le arati abuzurile si incalcalire drepturilor din SUA, UK, UE, israel, etc

 4. Nu au difuzat suficiente stiri cu domdoctor sau Plicusor Ban?
  Hai CNA, nu mai faceti politie politica!

 5. „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”
  CTP-u’ e de vina!

  „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”
  Asta-i o struto-camila! De unde sa stiu eu ce cred candidatii ca le-ar sta bine si ce cred ei ca e lumina avantajoasa?
  Adica eu sa-i perii pe ei in timp ce ei dorm sau ei sa vina cu argumentele lor?
  Si apoi de unde sa stiu daca dl. porc are nevoie sa grohaie si am permisiune in timpul exercitarii functiilor sale sa il inregistrez? Ma refer la dl. Gadea. Sau si el e parte din campanie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.