Andreea Pistea Ionescu, fericirea în cădere liberă

Totul pornește dinspre interior către exterior. Niciodată invers. Eram în căutarea unei situații care să îmi ia din sacii pe care, imaginar, simțeam că îi car în spate. Încheiasem o polemică, iar eforturile de a risipi încrâncenarea interlocutorului fuseseră neînchipuit de mari. M-am retras în fața laptopului, a fotografiilor din Munții Zăganului, și am descoperit-o pe Andreea în imagini de la un eveniment din anul 2014, la care au participat 100 de parașutiști din toată lumea; o ființă care strălucea de bucurie, frumusețe și curaj.

La momentul respectiv, Andreea Pistea Ionescu făcea parte din „Diamant-ul out-facing”, una dintre cele mai dificile și, în același timp, fragile formații încercate de săritori cu parașuta din toată lumea. Acest sport se numește „skydiving”, un sport extrem în care toți membrii echipei sunt poziționați cu fața în aceeași direcție. Evenimentul s-a întâmplat în Cehia, în august 2014, și performanța mondială a fost atinsă după 15 ani de încercări (precedentul diamant a fost executat în Franța, în 1999, cu 64 de săritori). Desigur că performanțele singurei românce datorită căreia România a intrat în World Team – echipa care a dominat acest sport în ultimii 20 de ani – și pasiunea pe care o transmite au fost remediul pe care îl căutam, astfel că i-am trimis un mesaj. Până am primit răspunsul, știam că Andreea adăugase în palmares alte două recorduri mondiale, la categoriile „formații mari în cădere liberă, secvențiale/2 puncte și 3 puncte”, cu formaţii internaţionale, unele alcătuite alcătuite exclusiv din persoane sex feminin și altele mixte.

Citiţi articolul integral mâine în ediţia tipărită din noua serie Cotidianul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.