Andreea Răducanu: ”Mai bine mai târziu decât niciodată…”

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat, marţi, pentru agerpres.ro că anunţul referitor la construcţia unei săli polivalente în Bucureşti este binevenit pentru toată lumea sportului, care ar putea organiza astfel competiţii internaţionale în viitor.

Oficialul FRG a adus în atenţie perioada în care forul pe care îl conduce obţinuse organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică la Bucureşti, în 2017, evenimentul fiind mutat ulterior la Cluj-Napoca pentru că sala din Capitală nu a mai fost construită.

”Este un anunţ foarte important pentru noi cei din lumea sportului, care dorim să organizăm concursuri internaţionale, pentru că până la urmă nu vor fi doar competiţii de gimnastică. Pentru toate sporturile este o veste bună deoarece vom putea organiza diverse competiţii în Bucureşti. Este important pentru noi, cei care am avut neşansa şi a trebuit să mutăm competiţia din 2017, deşi nu ar trebui să ne plângem pentru că la Cluj a fost totul de excepţie, din toate punctele de vedere. A fost poate un pic neplăcut pentru că promisesem celor de la Uniunea Europeană de Gimnastică că putem organiza competiţia la Bucureşti şi a trebuit să schimbăm localitatea. Aşa că este mai bine mai târziu decât niciodată, e bine că se va întâmpla în sfârşit în Bucureşti. Toţi o aşteptăm cu mare nerăbdare”, a declarat Răducan.

Propunerea Federaţiei Române de Gimnastică în ceea ce priveşte noua sală polivalentă a constat în construirea unei săli de antrenament, care să fie amplasată în proximitatea celei de concurs. ”Au fost informaţii care ne-au fost cerute de către cei care contribuie la punerea în practică a acestui proiect. Noi ne-am dori să se ţină cont, şi nu numai pentru gimnastică, de faptul că este nevoie şi de o sală de antrenament pentru a putea organiza competiţii. Astfel încât să se poată respecta condiţiile cerute de de Federaţia Internaţională de Gimnastică şi să putem organiza ulterior competiţii internaţionale. Ne dorim o sală cumva separată pentru antrenament, dar în acelaşi timp sub aceeaşi cupolă, pentru că toţi cei care ştiu gimnastică ştiu că sportivele merg în echipament din sala de antrenament în sala de competiţii. Cred că ar trebui să se ţină cont de faptul că sportivele defilează dintr-o parte în alta, se încălzesc în sală şi intră în sala de concurs. Este un aspect extrem extrem de important. Acesta este şi motivul pentru care nu am putut să organizăm competiţii la Sala Polivalentă, singura pe care o avem în Bucureşti, chiar dacă nu are o capacitate foarte mare. Acesta a fost motivul, pentru că nu am avut o sală de antrenament””.

Întrebată dacă 2023 este un termen rezonabil pentru construcţia sălii, Răducan a spus: ”Doamne ajută! Să se întâmple. Ştim prin ce etape am trecut şi ce promisiuni am primit într-o perioadă în care organizam o competiţie foarte importantă, Campionatele Europene din 2017, după o perioadă foarte lungă de timp. Nici nu ne-am gândit că nu îşi va da toată lumea silinţa ca să putem organiza această competiţie la Bucureşti. Este important ca oamenii care îşi doresc şi au proiecte importante pentru Bucureşti să fie susţinuţi şi încurajaţi, şi dacă sunt pe drumul corect, merită toată susţinerea”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, luni, un proiect privind realizarea unei săli polivalente cu o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, costul estimativ ridicându-se, potrivit primarului general, Gabriela Firea, la 138 de milioane de euro.

Într-o anexă a proiectului de hotărâre adoptat se arată că valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 658.191.318,52 de lei, iar durata de proiectare şi execuţie – 36 de luni.

În expunerea de motive a proiectului se arată că Sala Multifuncţională va fi amplasată pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naţionale şi va fi dotată cu echipamente moderne, impuse de standardele internaţionale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Sa speram ca sala va fi inaugurata de Primarul General Nicusor Dan!Pe blonda afacerista sa o voteze „voluntarii”

    • Oare nu-i mai bine cu vountari decât cu astfel de corectori ?
      Nu sunt din zona Bucurestiului, dar vad ca tot ce vrea sa faca doamna Firea este pus sub semnul discreditarii. Pacat !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.