Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi, un nou protest

Angajaţii Spitalului  de Pneumoftiziologie din Iaşi protestează din nou din cauza diminuării veniturilor.

Aproximativ 100 de angajaţi  au ieşit de această dată în faţa Prefecturii.  În timpul protestelor, o asistentă a leşinat, potrivit Mediafax.

După ce au constatat că le-au fost diminuate veniturile, angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie şi membri ai Sindicatului Sanitas protestează în faţa Prefecturii Iaşi, purtând cu ei fanioane, pancarte şi vuvuzele.

Pe pancarte sunt mesaje precum ”Asistent medical Anatomie Patologică – scădere de venit de 700 – 1.700 RON“ sau ”Dacă nu ne daţi, măcar nu ne luaţi!“.

De asemenea, aceştia strigă că îşi vor veniturile înapoi.

În timpul protestelor, o angajată a unităţii medicale a leşinat, ea fiind preluată de SMURD.

Angajaţii unităţii medicale ieşene au protestat şi zilele trecute, în faţa spitalului, nemulţumiţi de diminuările considerabile ale veniturilor. Joi, liderii Sindicatului Sanitas au programat o discuţie cu şeful Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, instituţie în subordinea căreia se află spitalul. Chiar dacă şeful CJ Iaşi a spus că va încerca să găsească o soluţie, acesta a spus apoi că nu poate da bani pentru sporuri.

Maricel Popa a adăugat că, dacă ar fi să crească bugetul Spitalului de Pneumoftiziologie, ar trebui să ia bani din bugetul altei unităţi medicale din Iaşi, fapt care ar genera aceeaşi problemă, dar în cadrul altei instituţii. Singura variantă propusă sindicaliştilor de către Maricel Popa a fost aceea a întocmirii unui memorandum care ar urma să fi trimis Guvernului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Ehei, cocoseii mosului. Cand o asistenta avea venitul net dublu fata de medici era foarte bine. Acum va pus Olguta pe craca pe care trebuie sa stati si ati inceput sa urlati. Nu va convine, valea!

    • Dnul Prostovanu, în urma discuțiilor de azi dintre Sanitas și cele două ministere (Sănătate și Muncă) s-a convenit, printre altele, să se prezinte fluturașii salariilor la guvern, pentru că isteața de la Muncă (cea cu craca) nu crede că au scăzut venituri de la 1 Martie a.c. Uite că au scăzut. Șu s-a convenit și o soluție pe termen scurt până se remediază „legislativ” scăparea celor de la Muncă. Așa că, valea tu, dnul Prostovanu! O să-i vină și Olguței rândul să fie pusă pe craca care trebuie…

    • Stimate domn (doamna) Prostovanu, din comentariul dumneavoastra reiese că sunteți bucuros si chiar satisfăcut de scăderile de venituri ale „cocoseilor” ce au avut curajul să-și exprime nemulțumirea in strada fata de noua lege a salarizarii. Aveti dreptate, este foarte corect ca unii sa plece cu venituri aproape dublate acasa iar alții sa aiba pierderi de salar. Cum credeți domnule ( doamnă) Prostovanu ca se uita o infirmieră sau un brancardier care a pierdut 200- 250 Ron ( banii lui de lumina, gaz, tv), la cel de langa el, care pleaca cu câteva mil. bune in plus si care acum, mulțumită dragului nostru partid a ajuns pe craca care trebuia să stea. Este foarte normal sa crești salariile medicilor, însă este incorect si imoral sa scazi veniturile altor categorii de personal. Sa stiti si dumneavoastra ca locul in societate (craca – dupa parerea dumneavoastra) nu-l câștigi cu bani sau funcții ci prin comportament, gândire, moralitate si chiar comentarii la stiri. Se vede din comentariu satisfacția… pana la orgasm a faptului ca va pus Olguta pe craca care trebuie. Cu mult respect, va urez din tot sufletul…VALEA!!!

  2. Nu cred ca actiunea o sa aiba succes de presa si public, deoarece pana pronunti numele ala, daca poti sa-l propunti, se termina emisiunea sau pagina de ziar.

  3. cum cind economia creste cu 8%, veniturile unor cadre medicale scade? Vulvuta este de prmiul Nobel – crestere prin scadere si mai sunt si imbecili care „pun botul”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.