Angelicul Tîlvăr – doctor fără operă

Toată elita prostocratică a României încearcă să domolească valul de dezvăluiri privind diplomele de doctor în științe, acordate pe bani sau pe veresie politică. Este celebră producția prof. univ. dr. Gabriel Oprea, „general de justiție” cum își scria el pe o ușă de la Primăria Sectorului 2. Cineva povestea că Oprea l-ar fi întrebat: Vrei să te fac doctor? Nu te costă nimic! Tre’ să-i dai ceva băiatului care face lucrarea.

Aceasta a fost moda unui deceniu și jumătate după căderea comunismului. Cînd nu s-au mai temut de nimic, tezele de doctorat au devenit o afacere simplă și pe bandă rulantă. Mai toți pretinșii intelectuali și-au imaginat că nici dracu’ nu-i mai descoperă și o duc bine. Le crește salariul și prioritatea la funcții.

Descoperirile de furt intelectual inițiate și amplificate de Emilia Șercan agită cuibul de profitori pe bază de diplome de doctor. În loc să asistăm la o campanie națională de anulare a titlurilor și de curățire a instituțiilor publice de prostocrați cu diplome lipsite de acoperire științifică, vedem cum, sub privirile tuturor, hoțimea de bunuri intelectuale se apără, mușcă, acuză, se promovează. Cazul ministrului Angel Tîlvăr este simptomatic. Băiatul de colonel de Secu, absolvent de limba engleză, cu o mărișoară gaură în CV (cine știe pentru cine și ce a lucrat) şi cu pregătire pe la instituții controlate de „băieți”, este numit ministru al Apărării în ciuda faptului că era doar un om „specializat„ pentru orice muncă de dat din gură. În loc să asistăm la o cercetare temeinică asupra presupusei fraude, asistăm la vizibile eforturi de minimalizare și îngropare a acesteia.

De cînd a început scandalul, am încercat să descopăr opera doctorului în științe Angel Tilvar. Singura sa carte „România Israel. Relații în perioada comunistă” apărută la Editura Hasefer este de negăsit. Peste tot figurează ca epuizată, inclusiv la editura comunității evreiești. S-o fi vîndut ca pîina caldă, mi-am zis eu, deși, de obicei, marile golănii se fac în tiraj redus pentru a li se pierde urma. Am zis: „Mamă, Doamne! Ce capodoperă o fi, cu ce dezvăluiri spectaculoase!”. Nici vorbă! Am încercat să găsesc studii și articole de acest Tîlvăr prin revistele de istorie, prin colecțiile de studii. Nu se poate ca munca unui intelectual să apară din neant. Trebuie să fi lăsat niște urme. Cei care sunt specialiști într-un domeniu nu se specializează peste noapte. Urmează un drum destul de lung, cu cercetări și cu articole și studii (pe baza lor sunt și admiși la doctorate), apoi la cele cîteva examene mai publică un capitol, o descoperire din lucrare, o sinteză, ceva. Acest Tîlvăr pare căzut de pe acoperișul clădirii PSD din Kiseleff direct în biroul cu diplome de doctor în științe și de acolo, în fotoliul de ministru al Apărării. M-am lămurit doar cînd am dat peste afirmația unui om sănătos în materie, cercetătorul Dorin Dobrincu de la Institutul A.D Xenopol din Iași, citat de site-ul Europa Liberă.

„Apariția acestui personaj la vârful politicii din România este surprinzătoare. Nu a reținut nimeni existența lui. E un personaj obscur apropiat de Ciolacu și Iohannis”. (Dorin Dobrincu).

Sper ca gruparea pesediștilor ieșeni să nu-i caute nod în papură pentru asta și pentru o altă afirmație a sa, reprodusă tot de Europa liberă.

„Am văzut în fruntea ministerului Apărării oameni foarte supuși, ca Nicolae Ciucă, sau complet inadecvați, ca Vasile Dîncu. Tîlvăr este cu siguranță un om din sistem, dacă ne uităm la legăturile de familie, studii. Este pe placul președintelui Iohannis” ( Europa Liberă). G4Media a avut inspirația să descindă la Arhivele Naționale din Focșani unde se află documentele citate de fulgerătorul și necunoscutul istoric Tîlvăr.

„Dosarele Arhivelor Naționale – secția Vrancea arată că numele lui Angel Tîlvăr nu apare în registrul de cercetare a documentelor citate în teza sa de doctorat, scrie G4Media. Potrivit jurnaliștilor G4media, pe foaia de folosire a dosarelor citate se regăsește numele istoricului Ionuț Iliescu de la Muzeul Vrancei. Mai mulți angajați ai muzeului au declarat pentru Libertatea că Iliescu a documentat teza de doctorat a lui Angel Tîlvăr„.

Așadar, între istorici, Angel Tîlvăr este o apariție fără logică, fără pași mărunți, fără apariții publice (mă rog, cu excepția cărții de la Hasefer). Adică, o invenție, un fel de găselniță nerecunoscută de profesioniști. Ce vrem mai mult? Angel Tîlvăr susține că își poate susține lucrarea în fața publicului ca o probă că îi aparține. Nu se califică! După atîta tărăboi și după situația ridicolă în care a ajuns, nu-i de crezut că n-a învățat pe de rost cîteva date și niște concluzii.
Încep să mă conving că, în ciuda faptului că a absolvit o facultate de limba engleză (pe care o fi exersat-o în cine știe ce misiune), ne-am putea edifica și după o simplă probă de dictare în Limba Română!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 47

64 de Comentarii

 1. Da si, aceste dezvaluiri sunt meritorii dar nu vor schimba nimic din legea doctoratelor, din coruptia scolilor doctorale. Este plin guvernul de doctori de paie, ministerele, primariile. Numai cercetatori de astia avem, de aia este tara asa de bine dezvoltata !!!

 2. Eu propun sa se anuleze sporul de dottore in stiinte daca nu se pot anula „anti-tezele” realizate începând cu 1995 de cand au început să pătrundă în România computadoarele și metoda copy-paste! Daca universitățile de stat cu o brumă de credibilitate au scos doctori în științe, ce sa va mai spun de cele private care au umplut de doctori instituțiile de stat.

 3. Generalul Izmană făcut la apelul bocancilor a lansat 2 mari mode: 1. Să fii impostor cu diplome trase la xerox la fabricile de diplome. 2. Interesul Naţional în toţi şi în toate. Mai nou nu mai poţi să fii politician, dacă nu ţi-ai făcut pelerinajul la Mănăstirea Secu. La un moment dat va veni şi decontul. Nu poţi să pui toţi tablagiii analfabeţi şi netrebnici pe cele mai înalte funcţii şi să ai ordine şi prosperitate. România este stat eşuat din cauza acestor gunoaie, care nu fac altceva decât să se înciocoiască şi să se încuscrească unii cu alţii. Îl dispreţuiesc cu toată fiinţa pe criminalul bolşevic Ilici Ilieşcovici, dar a spus un mare adevăr: CAPITALISM DE CUMETRIE. Cumetria este această simbioză perfectă între scursurile societăţii. Nici un profesionist serios nu va intra vreodată în vreun partid să îi spună ce să facă şi ce să fure alde Vanghelie sau Onţanu. Cine este serios nu se bagă şi îşi vede de treaba lui. Aici sau peste hotare.

  • Sunt unii cinstiti si profesionisti care ar vrea dar securitatea nu-i trece pe liste. Mai nou si partidele noi sunt infiintate sau au acordul securitatii.

 4. „Duduie”Romania de „inteligenta ‘si cu „o economie infloritoare”la citi „dottori „avem. Cred ca suntem pe locul 1 ( UNU) pe mapamond la numarul de „dottori”. „Dottori „la golit bugetul amaritei asteia de tari.Daca si semidoctii astia „aaaaiiiii”sunt „dottori”, noi ceilalti ( populimea) „suntem „dottori honoris causa & cacademicieni”…Bine zicea cineva in „Ziarul Financiar „cu ceva timp in urma : „pensiile speciale ,dottoratele, salariile si anumite pensii de serviciu si o parte din banii pentru „rivolutioneri „( imi cer scuze celor care au fost si sunt cu adevarat revolutionari sau urmasi ai lor) reprezinta 1/3 din deficitul bugetar”. Daca niste finantisti au mintit cu asta ,atunci mint si eu .Nu se gaseste nimeni sa ne cumpere atita „materiecenusie”? Sa ne creasca si noua bugetul ? Si sa ne scape de ei ?

 5. Mai toti cei din politica sunt la fel de vanduti, de milogi si de fomisti indiferent ca sunt ‘doctori’ sau nedoctori. Nici macar la capitolul moralitate nu putem face decat o infima diferenta intre ei, cu un plus in contul celor ce nu s-au inghesuit sa-si procure diploma la moda desi nici in cazul tuturor acestora nu poti fi sigur ca i-a impiedicat caracterul integru. Prea am vorbi de lucruri sfinte. Problema doctoratelor masluite este grava cu adevarat in randul celor ce au tangenta cu invatamantul. Pe unii ii gasesti la varful academiilor de tot felul. Acei impostori promoveaza rapid in functii si ranguri universitare fara a sti multa carte si sunt bomba intarziata care va devasta invatamantul romanesc si asa aflat pe tobogan. Consecinta principala este ca nenorocesc la propriu generatii de studenti carora pe langa faptul ca nu-i invata mare lucru ii obisnuiesc cu normalitatea imposturii la care multi din ei vor apela mai tarziu. Sa nu spuna nimeni ca majoritatea studentilor nu realizeaza ce profesori are.

 6. Verificaţi cine a fost tăticul Tâlvăr şi veţi afla că nu este deloc „surprinzătoare” apariţia progeniturii în politică. Cel puţin nu în politica de tomberon unde activează beizadele securiste gen Geoană, Orban şi Rafila.

 7. Colonie Marginală Eșuată, controlată TOTAL de Licurici prin intermediul unei caracatițe masono-securice.
  Dovada ? La aceste articole nu vezi vreun comentariu al trolilor rusofobi și TABLAGII…?

 8. Nu conteaza ca esti prost si inutil total , important e sa ai diploma de dottore , sa stii sa furi si sa minti ! Asta conteaza in Rrrrominia !

 9. Ar fi păcat ca pe lângă atâția generali să nu existe ‘doctori’.

 10. Angelica si Sultanu’ ! La Cotroceni sta Sultanu’, Care i-a si dat firmanu’ !

 11. 99% din doctorate sunt copy-paste,ce e asa de greu de inteles?
  Ce mari descoperiri in drept,in medicina,in stiintele informatiei(filajul,ascultarea,cititul dupa gurita,etc) in arta razboiului,in sociologie,in economie,in istorie, etc?Spanac!
  Nu mai putem fi seriosi,cu atatea doctorate la mia de locuitori..

 12. aproape sigur comentariu – mi nu va fi publicat (c a s pa lista neagra) dar incerc si nu insist ;deci, in marea majoritate cei ajuns a fi numiti in high possitios..sunt fie membri fie fii,nepoti,stranepoti de „PERSONALITATI”si intr un caz si in altul rezultatul este cam acelasi …cu mici exceptiik..ajung la DEXSTINATIE oameni ascultatori, fara opinie, fara indemn ..decki njulitati

 13. Cind am facut armata aveam comandant suprem pe unul facut jeneral la apelul de seara , exact ca astia de acum .

 14. De ce nu anuleaza sau inchid aceasta entitate care si la ora actuala pune probleme cetatenilor care vor sa le fie recunoscute studiile si diplomele la zi pentru a lucra in strainatate? Pentru ca din start, li se anuleaza lor falsurile pe banda rulanta! Imi amintesc de psd-istil sur la cap, la finante in perioada Ponta, a povestit ca s-a ttezit cu lucrarea in posta fara a sti despre ce este vorba, culmea, nu si-a dorit!

 15. Dle Nistorescu, sigur, teza de doctorat n-a facut-o el, dar cel putin puteati „aprecia” ca dl in cauza are o facultate respectabila, la care dadeau examen peste zece candidati pe un loc! Puteati sa va uitati cu ce medie a reusit si de ce nu a fost repartizat la o scoala mai acatarii, poate un liceu! Dar ce n-ati „descoperit” inca, este originea numelui sau, care il trimite la vestitele crame de vin din zona! Cautati si mai gasiti o „buba” „pesedistului”iohanist!!

 16. Reiau. Și tatăl lui Dan Motreanu a fost securist. Asa ca nimic nou sub soarele blând al recuperatorilor de valori din ta-n fiu și din bunic in nepoți și strănepoți.
  PS. Ma tot intreb: din mioanele de doctorate, din România, ce valori spirituale au fost lansate în spațiul galactic? Fiindcă autorii intergalactici sunt recunoscuți pentru Bodismul intelectual pe care-l afișează în spațiul public.
  PS. Sunt convins ca-n Buda politicienilor intectuali cu doctorat nu se mai folosește hârtia igienica, fiindca în urma muncii lor au rams camioane de ciorne de hârtie igienica intelectuala de multipla folosinta.

 17. Dupa cum avem mai multi „ghinarari” decit soldati, asa probabil vom avea in curind mai multi „doctori” decit pacienti ! Ceea ce pentru Romania, o tara profund bolnava, chiar ca ar fi o minune !

 18. Si tu Brutus ? Mi se parea mie ,ca ai fata de dr universitar , dar am zis ca sunt rautati . Cand am auzit ca ai terminat Spiru Haret , qm si realizat imediat valoarea doctoranta la care ai fost expus , stand foarte aproape de izmenele marelui geniu si general , in acelasi timp . Sunteti cam multi dr si trebuie o lege care sa va scoata la lumina si sa va arate forta si opera intelectualistica si mondeala . V-au gasit strainii la care le sugeti , ideile nobile cu care v-ati impopo tonat cu o serie de titluri si merite , prin care exfoliati de bani statul roman . Fara un partid 100/ romanesc , Romania nu mai are viitor si doar doctori de Spiru Haret si haremuri de Firea turcita !

 19. Reforma doctoratelor presupune scaderea cu cel putin 80% a scolilor doctorale si a numarului de doctoranzi! Din alea/aia ramasi, poate o iesi si cineva/ceva de trebuinta/valoare!!

 20. atractia pentru a avea doctoratul este foarte puternica si nu numai la noi. in italia de exemplu e foarte simplu: contra cost orice universitate neacreditata iti da un astfel de titlu. in america poti deveni academician dat de institutii neacreditate. si la noi ar trebui rezolvata problema in acest fel. vreau sa spun ca obtinerea fraudloasa a uni titlu de doctor dat de o universitate acreditata va duce la retragerea de catre stat a acreditarii pina la rezolvarea problemei (retragerea titlului de doctor, de exemplu). ar fi un mod de a face curatenie in lumea academica si in acelasi timp de a satisface dorintele de „marire” prin obtinerea de titluri „academice” de catre cei neaveniti. evident asta inseamna ca universitatile sa acorde titluri academice nu statul ca pina acum. ne-am alinia si noi la lumea civilizata care nu oprima dorintele unora de marire dar le acorda un surogat care seamana cu originalul….

 21. TOV. Justinianus , poate sa fie un individ si criminal de copii , daca este pezdist tu il aperi , ii gasesti justificari , il ierti ! Esti si tu doctor in manipulare pezdista , pe acest site . Si omniprezent . Mare , pardon de expresie , hahalera esti tov. Justinianus . Si citi ca tine mai haladuiesc pe aici !!!

 22. Măăăă, de ce ești (editat). E băiatu lu tăticu bre,. De n-ar fi, ce crezi ar mai fi pe acolo ?? NU bre ,. La fel sunt și Geoană, și mulți alții care sunt beizadele, sunt urmașii, exact cum era Nicușor urmașul lui tac-so..cu sceptrul.. Numai că ăștia sunt (editat) sunt (editat)(editat)(editat) Doar atât, deocamdată, de patriotism nu mai povestesc..

 23. Reiau. În urma articolului ” Angelicul Tilvar- doctor fără opera”, distinsul parlamentar a luat decizia construirii unei opere în localitatea natala. Costurile construcției vor fi suportate de înalta eminenta cenușie. Momentan se fac demersuri, la Ministerul Culturii, ca artiștii sa fie plătiți de la bugetul statului.
  Oare domnul Til-Var e var primar cu primarul General al Bucureștiului și cu medicul primar Musta?
  PS. Dacă tot i s-au epuizat volumele cărții scoase la vânzare, nefiind o persoana prea pretențioasă, doresc și eu un volum EPUIZAT fizic și moral. Am eu metodele mele naturiste de regenerare.

 24. Cel mai tare și mai mult îmi place de doctorul Stamule! Cum da el ochii peste cap și ne explica cum sunt banii în mișcare prin cluburi de fițe și pe la ASE de unde n-a căzut bila nici acum! Ăștia ne sunt conducătorii care au căutat prin tomberoane în tinerețuri și s-au șlefuit la taraba copy-paste! O țară cât un spital întreg plin ochi de doctori în economie când România nu mai are economie! Tâlhari științifici la drumul mare! La cata carte se face in Romania „educata”, doctorii în stiinte au ieșit în frunte ca păduchii!

 25. „Chelului ii trebuie tichie de margaritar” cam asta e si cu politicienii, vor sa para ”telectuali”, nu-i ca pe vremuri cand bunica se mandrea ca are ginere cercetator, acum aceasta profesie a disparut si a aparut profesia de doctor in stiinte fara nici un an de activitate in cercetare de unde sa-i vina chipurile ideea unei teme de cecetare, un fel de varza, el profesoras de limba engleza a ”cercetat” ceva in domeniul istoriei!!! Daca il intrebati cand a domnit Stefan Cel Mare si Sfant pt ca ”iaste” de prin Moldova s-ar putea sa aveti surpriza marii lui specializari in istorie. Mai jalnic ar fi daca i-ati recita in engleza din Byron sau din Shakespeare, „banalitati” pe care liceenii de la bilingv le studiaza, dar sa nu uitam ca de 30 de ani el n-a mai profesat ca si Iohannis si politicienii nu prea par capabili sa deschida o carte nici de povesti pt ca se poarta bone tailandeze…ca la Ponta.

 26. Niște nesimțiți, profitori ai statului mafiot, eșuat pe care poporul român îi suportă fizic și material. Plagiatul nu este o formă de corupție? Unde-ții anticorupția iohanniSSe?

 27. Excepțional editorial! Dar când scăpăm pt Eternitate de Spiru Haret, Ecologica, Vasile Goldis și SNSPA, unde la Fostul Veceu Ștefan Gheorghiu( SNSPA) iși fac veacul Frații Muraru, Bogdan Aurescu, Adrian Severin Alfred Bulai/Bulan și Pieleanu, care Pieleanu e „profund dezgustat” de Istoria Românilor, popor fără Istorie, unde la Nunta Capitanului( cumva Zelea Codreanu?) au venit 150 000 de adoratori? De mizeriile mai sus numite când scăpăm? Pieleanu adică pielea de pe capu ala mic, vrea ca România la „sugestia” Ucrainei să declare Rusia Stat Terorist! Dar infecția PSD-PNL nu este organizație de tip Terorist? Bogdan Aurescu care se închină la B’nai B’rith și nu la Drapelul României ce este? Ce este bă? Sfinx sau cancer vânzător de țară? Prostul Agronomiei, Câmpeanu, sapator de șanțuri și de gropi, când Dispare din Spațiul Politic? Ăsta după mecla numai Profesor Universitar nu este! Șeful Rectorilor și fost Ministru al Educației? Ăsta la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare, singurul lucru greu a fost volumul unei gropi cubice adică L3. D-le Justinianus! Parol! Nu mai postați! Uitați-vă la Latrina3, Latrina1 dar nu mai postați. Deveniți ultra ridicol cu tot cu Facultatea dvs de Drept de la Spiru Haret! Faceți mai mult rău Pesedeului decât bine! Ca Vector Media vă stă, ca Adrian Ursu, actor de filme porno, adică ridicol. Punct!

 28. A propos! A făcut cineva vreo socoteală în legătură cu cât (ne) costa statul român (pe noi) cele enșpe mii de doctorate plătite cu un plus de 15% din salariu? S-ar putea să constatăm că este vorba de sute de milioane care merg în buzunarele lor în loc să mai construim cîțiva kilometri de șosele sau căi ferate și/ sau să mai luăm câteva patrioate de la partenerul strategic fără vize, ori, măcar, să creștem nivelul salariului/ pensiei minime pe economie, fără să facen atâta circ în parlament ori la guvern! Și încă ceva: Sporurile doctorale sunt bugetate Din ce se susțin ele că efectele lor economice sunt zero barat.

 29. N-ar trebui să fii absolvent de istorie ca să-ți dai doctoratul în istorie ?

 30. Exista o solutie simpla : desfiintarea prevederii legislative privind acordarea a 15% din salariu in plus, celor care au doctorat !

 31. Imi explica si mie cineva de ce e neboie de doctorat pt pozitii inalte in stat?… e ceva obligatoriu?.. de ce aceasta expunere evidenta la plagiat?…daca tot sint din sistem, ce le mai trebuie doctorate?

 32. indemnizatia de doctorat de 50% din salariul minim brut si nu s-a mai modificat a ramas la valoarea FIXA de 950 lei, conform legii trebuia sa fie 1250 lei, deci chiar si pe ”slefuitii” lor i-au pacalit…

 33. Tică, specialist în Editatvoluntare. Profesor care dă note de la un miliard în sus. Vorbe goale, sunând a tinicheaua ce o are legată de coada jerpelita plina de scădeți de la boscheții unde socializează cu alți maidanezi.
  Categoric, unii plagiază, copiază și mituiesc, cumpăra bunăvoință și influență. Nu se pot multe cumpăra, omenia, sănătatea, liniștea sufletului.
  Cine e ministrul în discuție? Urmașul lui Dancu. Lăsat în ofsaid, persoană lăsată acasă când el era tocmai cel indispensabil la inspecția de care nimeni nu i-a spus.
  Nici măcar pe stfapontina, ca bagaj de mână.

 34. D-le Nistorescu! Vă mai plimbați cu tramvaiul noaptea și Firea Pandele se dă „acum, aici” cu capul ca de cal, de cimentul rece, contract Mentenanță 16% pierdut din suma bruta, tramvaie turcești BMC? Ați uitat esențialul, E-SEN-TI-A-LUL! Am rude care au făcut Spiru la Istorie și din Telefonista Posta de 17 de ani, este Locotenent la Pompierii din 2005? Mai are puțin și iese la pensie cu 60 de Milioane de lei vechi? Și are 51 de ani? Și eu voi ieși la pensie la 67 de ani? Să nu îți vină Dracii, Iadul, Voma supremă? Ei cu Bioterra, Spiru, Ecologica și eu „cocoșat” cu lada cu scule, ca să nu îmi „pangaresc” sufletul? Eu nu sunt Core sau Justinianus, ca să îmi vânz sufletul pe 2 parale? Dar totuși, totuși „portițele” de Veceuri publice numite Facultăți Particulare nu trebuie închise definitiv? Ești la Posta, nu iei la ASE, stai
  17 ani telefonista, faci Spiru și ești Locotenent la Pompieri? Și este verișoara mea primară! Ca muncitor în Romanica sunt imbecilul Planetei, un jeg în Romanica! Îmi este scârbă că muncesc pt. circopiteci, cimpanzei, rumegatoare în infecția asta de țară cu ț mic. Efectiv m-am saturat de impostori și de prosti! Mi-a ajuns cuțitul la os…

 35. Încă un impostor, incă un tăietor de frunze la câini, a ieșit la pensie la 50 de ani cu 315 milioane de lei vechi net bani buni pe praful ăsta! Este vorba de Felix Bănila. Nu mai zic nimic, nimic, nimic. O țară gen Veceu Public, în care eu muncesc cinstit? La ce bun, la ce bun? Sa fii corect in țara Corupției Supreme? Îmi este efectiv scârbă de mine caci întrețin prostii Planetei din banii mei, oameni proști, oameni zdraveni de sănătoși și buni de muncă, certați cu Sfânta Muncă…

 36. Don Tica, dupa cum va consumati degeaba, uneori departe de adevar si logica, nu ajungeti la pensie, intrucit maresc „bebeanimii” dvs. varsta de pensionare in fiecare an!!

 37. Don Tica, minte mica, Universitatea Spiru Haret, nu era, ca neuron, nici in teasta dvs. ultradezvoltata, pe vremea cind am fost eu student! Nu te mai chinui atata cu postari repetative, unele subtiri de tot(la adevar) PS! Sa stii ca nu ma uit la A3, la CNN, doar mai rar la BBC si mult la CCGT!M-as uita la Moskva tv, dar nu prind, poate aveti o solutie „inginereasca”!!

 38. De ce împarte Tică în silabe și repetă unele cuvinte?
  A fost trimis la logoped când era mic, a fost repetent și trimis să repete unele clase. Pe atunci, toți învățătorii aveau capre, rațe, porc… Premiile erau pe bune.

 39. D-le Justinianus! Obsesia dvs repetitiva, bolnăvicioasa, redundanta pentru PSD și clanul Firea, nu vă face „deloc” cinste! Nimic nu aflu din postările dvs, nimic, NI-MIC.Nimic nu spuneți de Frații Muraru, Bogdan Aurescu, Actrița porno Ioana Timofte de la CNCIR, electricianul analfabet de Dumitru Chiriță de la ANRE! Sunteți ” vorbăreț” precum pestele în apă! Nimic de carcinomul PSD-PNL? Nimic? Sunteți cumva un „răsfățat” al Sistemului? Vă invidiez! Io in frig, dvs la căldură, io la soare, dvs la umbră, dvs vă sculați la 10, eu mă scol la cinci dimineață… Va invidiez! În Romanica, munca este pt proști și pt tractoare! Ce aduceți bun României în afară de CO2 și de proteine digerate? Zero Tăiat în Opt! Domnul Pandele e sănătos? Doamna Firea e bine? Domnul Profesor Universitar Varan Voiculescu mănâncă bine?

 40. D-le Justinianus! Dvs, cu generația dvs, ați fost cei mai „lași” români din Istorie! Sub dvs, s-a dezindustrializat România și i s-au vândut resursele! Sub dvs au emigrat 8.8 milioane de români! Sub dvs au „înflorit” exemplare ca Ion Iliescu, Dan Marțian, Nicolae Văcăroiu, Popescu Piedone, Vanghelie, Tăriceanu, Varan Voiculescu….Dvs cu generația dvs de lași și de „culegători” de scame de pe umeri, ați distrus iremediabil viitorul copilului meu și al altor milioane ca al lui, adică neviitorul! Ați trăit degeaba, muriți degeaba! Ați fost o generație de cârpe care ați ales Frontul Salvării Naționale cu 88%. Acum e târziu, e tardiv! Cum zicea Adrian Năstase citez: Sa nu mă întrebi cum am făcut primul milion! Ați fost o generație de bășini în izmene!

 41. Domnule Justinianus, bagă maestre un comentariu cu înjurături la Adresa lui Pândele, Voiculescu treci la Doamna Firea Apoi bagă în Traistă pd6 Doru Bușcu Mircea Dinescu, pe Varanu și tot ce vrei, Tică nu e misogin, iubește cafeaua cu scorțișoară și mirosul de levănțică, iubește România și caprele. Nu pupă în fund pe Cornel Nistorescu, o laudă 6Doamna6Core,Antena 3 și pe6Mihai Gadea, Doina Gradea și Postul Crăciunului.

 42. @ Dacă sunteți de părere ca Ciucă și Nicușor Dan să nu îi asigure încălzire la București lu’ Nistorescu, ,,să se descurce singur fiind treaba lui” cum spune Ciucă lui Nicușor Dan de încălzirea din București din sezonul rece, ?

 43. Să nu uiți, Tică,alias „Darie”, alias Darius, Charlie, nas de cununie, semnează și Tică egal cu Popa Prostul mereu se va găsi un comentator care să aibă un septar care să taie inepțiile tale de papagal repetent. Mereu pici în fund, ai o problemă, bă Tică, ar fi fecalele din nădragi nici tu nu te suporți dar noi? Mereu spui dacă a făcut Charlie, nu Tică din Călărași, care nu face kk, dar molfaie ccu plăcere.

 44. Baba core alias dulce simfonie alias drag de România alias justinianus alias Rene a turbat, si-a ieșit din minți. La ce zice Tica, ea ce sa mai spuna? Nas de cununie e alaturi de Tica! A dat Dracii în cuibul marxiste nazist legionar Humoroid cum zicea Charlie. E lupta intre bine si rau. Popocorn si bere, spectacol pe cinste. Justinianus! Te întreb ca Tica esti jurist înainte de 1989? La ce? La C.A.P?

 45. Devinebo schemă. Dacă nu ai probleme la doctorat nu poți fi numit în funcție publică. Oare de ce? Aștept păreri.

 46. Heron din Alexandria a trasat 2 diagonale la un romb și prin produsul lor a aflat aria Rombului! Și asta acum 2000 de ani! Adrian Năstase prin vânzarea PETROM-ului cu 600 de milioane de Dolari, care PETROM acum valorează cam 72 de Miliarde de Euro cu rafinării, țiței,gaze, logistică, a
  „aflat” Rombul încasat gen comision, zic gurile rele, cam 100 de Milioane de Dolari! Își spală banii, ici, colea, ba in hotel Poiana Brașov, hotel cu 50 de camere, ba la Mătușa Tamara cu 1 Milion de Euro! 100 de Milioane de Dolari șpagă versus 72 de Miliarde de Euro? Și un tânăr din Constanța cu propunere de arestare pt. 30 de zile, pt conserve Ton în Ulei furate, de 39.98 lei pagubă? Dar Adrian Năstase câtă „pagubă” Ton în ulei PETROM de 72 de Miliarde de Euro a făcut? Mă repet din nou, iarăși, încă o dată! D-le Nistorescu? Când emigrați „definitiv”, că plec și eu! 39.88 lei arest pt exemplu versus 72 de Muliarde de Euro și exod 8.8 Milioane de Euro și Adrian Năstase rade cu lacrimi, lup moralist la Latrine? Veceu nu alta, Veceu…

 47. Sle Nistorescu, aveti cunostinta de blocarea comentariilor critice la adresa Dvs? Inainte de pranz cineva plin de exces de zel nu mi-a publicat un comentariu in care va atrageam atentia ca sub Ceausescu odraslele de nomenclaturisti fruntasi si cominternisti
  celebri erau trimisi la studii in „capitalismul salbatic” si care a fost rezultatul? Acesti ticalosi au pus la cale LOVITURA DE STAT la ordinul KGB/GRU/Comintern dupa care au DISTRUS ECONOMIA Romaniei FIIND „DESTEPTOCRATI cu doctorate veritabile”!!!
  Pana-n 2004 acesti „desteptocrati” au pus pe butuci INDUSTRIA CEAUSISTA care majoritar ineficienta fiind putea fi totusi adusa la
  zi tehnologic, pietele fiind deja asigurate, respectiv se cucereau noi piete prin concurenta de calitate la pret avantajos!!!
  E ceva neadevarat in ceea ce am sustinut si am fost blocat?
  Daca nu ati fi ridicat problema care va macina cu „prostocratii” care si-au dat doctorate sub monitorizarea Securitatii nu va criticam…Esaloanele doi-trei ale Nomenclaturii PCR si Securitatii nu au beneficiat de studii afara si cand s-a facut ROTATIA in 2004 era prea tarziu, de aceea singura solutie a fost FABRICA DE DOCTORATE pe modelul FABRICII DE „revolutionari”…

 48. Schilod mic, lasă vrajeala, lasă postările și mută pe Digi începe meciul de handbal feminin, România. cu Macedonia de Nord. Apropo, cu ce echipă vei tine?
  Ca prieten cu Charlie, când ai fost ultima dată la Teatrul Evreiesc de Stat?
  Nu te-au trimis ăia din

  Tică, azi se împlinesc 100 și… ani de la moartea celui poreclit Penes Curcanul. Completează tu pe puncte, puncte. Pleaze.

  Tzukal?

 49. Ies pe bandă rulantă pensionarii la 50 de ani din Jegul numit Justitie Română, pe 300 de milioane pensie, cârnații de porc din justiție care au apărat furaciunea, parandaratul, hoția, necinstea! Netulburat, bivolul puturos de la Cotroceni, mănâncă Icre de Manciuria cu lingură din lemn contra oxidării! Turnul Babel, scârbă, plictiseala, gând de emigrare…

 50. Firea le da 3000 de euro celor care vor fertilizare in eprubeta și Isărescu i-a luat la rost pe românii care și-au tras credite la băncile străine și acum tipa din gura de șarpe iar vouă vă arde de doctorate. Lăsați doctorii în pace ca sa opereze în liniște!

 51. Charlie, cumpără nuci, sparge-le cu al tău cap de capul lui Tică și pune pe domnul Cornel Nistorescu să stea smirnă, în genunchi.
  Nu știu de ce nu te ascultă, poate ești plictisitor și tardiv în reacții, ejaculezi tardiv, de aia nu ai copii și nepoți să te ia în întreținere. Te lasă de capul tău, să faci gargară cu aceleași 50 de cuvinte.

 52. Io Voevod peste țară Moldoveană, peste țara Ardeleană, peste proștii Latrinei3, de mă voi intoarce, pre mulți am să popesc. Pe unii, șefi de Platou, la Subsol Antena3, eu deasupra pe modulul Turbo, pe alții cerșind mălai și făină la ferocele Varan Voiculescu! Herăstrăul e tortul meu ( dosar deschis la DNA), va pune Dracu dacă vă atingeți de El! Doamna Core! Câți arginti luați pupat Piața Independenței Antena3? Sunteți plătită Cash sau pe Card? Întreb, nu dau cu paru’. Râdeți și dvs de vânzarea sufletului dvs pe zeamă de varză? Propriul Suflet? Cât valorează un suflet Divin Doamna Core? Cât este „mercurialul” la Varan Voiculescu? Vă înroșiti precum Macul? Pun posturile dvs unde vă „ascundeți cainește” sub 1000 de Pseudonime? Pun postările dvs infecte? Cat este vanzarea de suflet la Varan Voiculescu?

 53. Cârnat de porc de Călărași, ești valoros ca aurul, trebuie să fugi în grote, că te vinde Isărescu după ce te face span
  Nu pierde emisiunea „noapte bună, svlerebici de pretutindeni ” uniți-vă. Învățați, învățați, învățați.

 54. Doamna Core vă apreciez umorul Sănătos, de Calitate! Dar ce faceți voi ăștia întreținuți de mine, că ca mine este putini, foarte puțini pe zi ce trece? Cine mai Muncește în România căci vaz ca toți râdeți, râdem? Asta e întrebarea Cine mai Muncește? Magraonul Buzat de Dinescu? Cap de cal Buscu Doru? Varan Voiculescu? Cine? Cine întreb…

 55. Maresalul Secu Escu von der Isar si-a dat din nou in petec autodemascandu-se ca militar purtator de pistol! In nemernicia lui i-a acuzat pe romanii cu credite si datorii DATORITA INFLATIEI PE CARE O MULTIPLICA INZECIT IN MOD CRIMINAL de 33 de ani, indiferent de vreo criza mondiala, „ca nimeni nu le-a pus pistolul la tampla sa se imprumute”!?!?!? Sunt acuzat ca folosesc cuvinte dure, dar prin declaratia sa merita sau nu maresalul de Securitate Escu von der Isar sa fie numit BESTIE BOLSEVICA? Dar Fierea care
  la ordinul lui Del Ponte l-a tradat pe Dragnea? Dar Codrin Stefanescu care a creat un partid folosindu-i lui Dragnea notorietatea
  si i-a aplicat lovitura de gratie? Dar Grindeanu care s-a baricadat ca un TERORIST BOLSEVIC/ISLAMIC in sediul din Victoriei impreuna cu seful retelei cominterniste Del Ponte? Dar Del Ponte care a provocat anterior in 2015 LOVITURA DE STAT guvernamentala
  lasand PSD fara guvern, dupa care cu piciorul in ghips l-a instalat SULTAN pe Erdogan si alaltaieri i-a fost aplicata sugestia
  INSCENARII UNUI ATENTAT la Istambul pentru ca Sultanul sa-si REVINA PROCENTUAL IN SUFRAGII, la anul urmand sa aiba loc alegeri?

 56. Îl vaz la Realitatea Gunoi Plus TV pe Liviu Mihaiu și pe fata de Editat, Anca Alexandrescu, absolventă de veceul Școala Superioară de Jurnalism și veceul Ecologica la Drept! Liviu Mihaiu tușește tabagic, zici că este din Cretacic, are bălegar de Dinozauri pe adidași! Ruină ăsta, Ruină! Parcă ieri beam ” împreună” bere Gambrinus la metru( 1 litru) pe strada Econom Cezarescu la Shurley, în spatele Facultății de Transporturi! Buscu, curvar vestit, Vulpe timid, Liviu Mihaiu alcoolic dintotdeauna! Animalu’, Chinezu, P19 Floradi Regie, Discoteca R2…Vremuri demult apuse! Buscu vierme, Mihaiu ratat de alcool și de tutun, eu un imbecil în Câmpul Muncii! Ce e viața, ce e viața…

 57. Romania devine un stat fantoma precum Nigeria.
  Suntem faimosi – in Mexic, Brazilia, Australia, USA ca sa nu mai vorbesc de Europa – pentru gruparile infractionale agresive ce sunt la concurenta cu gruparile mafiote locale.
  Invatamantul romanesc produce analfabeti; invatatoarele isi mediteaza acasa copiii de la clasele 1-4, cu un tupeu nemarginit, liceele nu mai ofera decat niste diplome inutile iar invatamantul universitar ofera diplome universitare propriilor angajati fara studii universitare si chiar diplome de doctori. Cunosc laborante si secretare fara activitate de cercetare sau universitara din centre universitare romanesti de stat ce detin titluri de doctori.
  S-a ajuns aici pentru ca respectul fata de studiu, profesori si fata de munca de cercetare a fost calcat in picioare de catre plebeii revolutiei proletare. Care revolutie ? Cea de la 1944 – …si continua.
  Va dati seama ce relatii anormale- de complicitate- se formeaza intre invatatoare si copilul meditat, acasa ?
  Astfel, alterarea invatamantului are o baza solida pe care se construieste legatura solida intre cumparator si vanzator in noul sistem mercantil al invatamantului romanesc.
  Revin si va spun ca vanzarea diplomelor de doctor este la fel de criminala ca si meditarea de catre invatatori a copiilor ce ar fi trebuit sa fie invatati la clasa.
  Cunosc problema din experienta si practica este larg raspandita.
  Acesti copii vor fi maine decidentii politici in Romania, niste romani lipsiti de mandria datorata muncii, cunostiintelor acumulate, constiinta propriei valori si in final lipsiti de sentimentul patriotic pe care nu-l vor intelege, acest sentiment poate fi inteles doar de oameni ce simt ca sunt parte a unei natiuni, a unei culturi si a unei istorii comune. Un infractor n-are cum sa fie patriot caci actioneaza in nume propriu, cel mult in cadrul unui grup infractional,simplu.

 58. Băiat deștept, ce p… lui! Noi ne târguim de doi ani pt 1% la pensie, Iohanis și Ciolacu își bat joc de noi pe față, iar avortonul ăsta a răspuns ”sunt acilea” la apelul bocancilor, și gata!… e ministru plin! Sau încă vă îmbătați cu iluzia că le e frică de voi, amărâților, săracilor cu trista în băț! Hahaha!

 59. Citiți, dar mai ales nu uitați :
  „Treizecișicinci. Atunci aveai 19 ani și trebuia să votezi pentru prima oară. Nu era nici o scofală. Se știa dinainte cine e alesul. Peste câțiva ani ai s-o faci iar. Acum o să îl votezi uninominal pe băiatul securistului care te bătea temeinic atunci. „La bicicletă”, atârnat de pereții uzi. Azi s-a schimbat. Nu mai e „la bicicletă”, e „la trotinetă”. Ecologic. „La bicicletă” era o procedură terapeutică, la fel ca în stațiunile balneo-climaterice. Doar că „bicicleta” n-avea roți. Securistul în schimb avea două mâini. Și două picioare. Doi și cu doi fac patru. Cu ele azi își plimbă nepotul în căruț și băiatul pe trotinetă. Ce mai contează?

  Treizecișicinci. De treizecișicinci de ani se știe cine e alesul. Alesul care-și plimbă nepotul, băiatul sau țoapa. Ș
  Au trecut treizecișicinci de ani. Mult mai mult decât toată viața lui Corneluș. Nici pe el nu l-ai uitat. Cornel Pavel Vulpe. Născut în 1969. Mort în 1994. De cancer. Fulgerător. Un cancer galopant. Avea 25 de ani. N-a vrut să spună niciodată ce i-a făcut lui, securistul la anchetă. Securistul care azi își plimbă nepotul. Treizecișicinci de ani. Atunci ți-ai împletit degetele de la mâini ca la „scara măgarului” și Corneluș s-a suit pe palmele tale, să ia din poarta uzinei steagurile cu tricolor.”

 60. Comparativ cu figurantii care s-au perindat in ultima vreme la aparare (amintiti-va de silvicultorul Mircea Dusa) care
  gangaveau limba romana, actualul ministru pare chiar foarte scolit. Spunea cineva mai sus ca nu oricine intra in vremurile vechi la o facultate prestigioasa ca aceea de limbi straine. Omul vorbeste foarte bine in romaneste si probabil va fi primul ministru al apararii care va vorbi bine si in engleza cu cei de afara. Macar va intelege tot ce i se spune si va putea da astfel si replicile pe masura. (de afara)

 61. Zicea un cpleg mai inainte sa vedem cd a fost distinsul tata. Căutasem inainte , date publice, multumesc de gand comun. Si, daca nu era suficinent, vedeti postarea” pare o alegete buna”.Multumesc si postatorului, imi aminteste de propria tinerețe. Tinerete utecista.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.