Apelul Papei Francisc: Ne-a „răpit Crăciunul”

Papa Francisc a deplâns duminică consumerismul care ne-a „răpit Crăciunul” şi a făcut apel către creştini să profite de aceste zile de sărbători pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi.

Apelul a fost făcut cu prilejul rugăciunii duminicale Angelus pe care a oficiat-o în faţa pieţei Sf. Petru.

„În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin. Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte. Să nu ne lăsăm pradă consumismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul”, a spus Suveranul Pontif.

După rugăciunea Angelus, pronunţată în faţa mulţimii de credincioşi care îl ascultau în Sf. Petru, papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume care sunt blocaţi pe navele lor şi care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii mai ales în problema lucrătorilor maritimi, mulţi dintre ei – se estimează că aproape 400.000 de angajaţi ai marinei, a reamintit papa – sunt blocaţi pe navele lor, dincolo de limita contractelor şi nu se pot întoarce acasă.

De aceea, el a cerut guvernelor „să facă tot posibilul pentru ca ei să se poată întoarce acasă la cei dragi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Pai daca dai cadouri la saraci le poti da virusul mai ales ca saracii sunt cei batrani…adica le aduci moartea. Mai bine PAPA sa ceara la fiecare guvern sa bage in cont la fiecare sarac cate 100 dolari…sau sa le dea primaria.

  2. De pe la 1054 Vaticanul nu mai are nicio treabă cu Crăciunul, abia acum a aflat și supraereticul Francisc.

  3. „Ajutati sarmanii”… ce o sa faceti ba cand nu o sa mai aibe cine sa dea? „Marea resetare”… de ce nu resetati voi de la nivel inalt, Religie/Guverne/U.E/N.U , tarile care produc aceste zeci de milioane de refugiati? Aia fug de acolo ca sunt persecutati sau mor de foame ca politicienii lor sunt corupti si vanduti intereselor straine. Omoara aia catolici prin Africa centrala si alte tari asiatice, in America de sud le-au ars biserici si Papa asta nu grohaie nimic.

  4. Prost informat babacu marxist Francisc. Crăciunu e răpit de guverne tatae nu de consumerism

  5. @Logica,te-au spalat bine pe creier.Tu daca duci o paine părinților tăi ii inbolnavesti?Macar Papa a îndemnat la bun simt si daca poti fa un bine altuia care are mai putin ca tine. Cei care trăiesc pe străzi nu au conturi in banca. BOR la ce a indemnat ? Nu exista virus,veniti la biserica ca se subtiaza contul in banca noastra.

  6. Voi chiar nu ati inteles fenta! Cica „ajutati saraciii…” Din ce si ci ce bai popa daca saracia e intimsa in peste 80-85% din glob? Auzi bre, ajutati saracii, dar ei care au stocuri de bani, de ce nu ii ajuta? Apoi, popa asta abia acum si-a amintit de craciun, ritualul european? In argentina saude unde de trage acest popa, nu exista sarbatoatea craciunului! Ritualul lor e altfel! Ca practica catolivismul si mai coincid zilele si sarbatorile cu cele ortodoxe, este altceva.

  7. Papa pare a fi in eroare daca atata are de spus. Craciunul a fost confiscat de mult. Nu de consumerism, acesta doar a profitat de noua pleasca ce i s-a oferit. Tot perfidia politicii corecte a actionat si in acest caz, iar startul a fost dat de America ce pare mereu naiva la astfel de lucraturi pe care le inghite mereu pe nemestecate. Bradul traditional de Craciun expus in casele pline cu copii crestini nu dadea bine copiilor de evrei, de mahomedani si altii care doreau si ei pe buna dreptate acest brad feeric in casele lor. Iar de aici pana la defiintarea semnificatiei religioase a Craciunului nu a fost decat un pas. Se aplica tactica ‘pas cu pas’ a demolarii totale atat de draga tuturor imbecililor. Din o suta de copii cu parinti romani stabiliti in America nu cred ca gasesti mai mult de unul care sa stie ce se sarbatoreste in ziua Craciunului. Este vina parintilor castigati si ei de ideile ‘consumeriste’, vorba marelui Pontif.

  8. O postare inteligenta pe FB: Spuneti-le copiilor despre Iisus sa nu creada ca de Craciun il sarbatorim pe mos Craciun.

  9. Craciunul nu are nimic crestin in el. Primii crestini nu sarbatoreau Craciunul. Acesta nu este altceva decat continuarea Saturnaliile Romane, o sarbatoare pagana adoptata de papalitate pt ai atrage pe cetatenii romani pagani la crestinism. Dat aici nu vorbim despre un crestinism autentic bazat pe cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. Este un cresinism fals, bazat pe doctrina sarpelui, Babilonul cel Mare. Iesiti din el, asta este indemnul adresat tuturor acelor care vor sa traiasca.

  10. Inca din cele mai vechi timpuri, de craciun se sarbatoarea ziua de nastere a lui Nimrod, Saturn, Horus etc.., adica zeii soarelui in religiile pagane. Pana si vechii daci pagani, care il aveau ca entitate suprema pe Zamolxe, ii sarbatoreau ziua de nastere a acestuia pe 25 decembrie. Si cam in toate aceste religii pagane apare si pomul mereu verde (bradul), care simbolizeaza eternitatea, „copac al vietii” la oculti, ce evoca renasterea (anuala) a soarelui. Data nasterii lui Iisus Hristos este cu totul alta, iar craciunul este o sarbatoare pagana.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.