Argonautas, prima coproducție româno-coreeană, se joacă la Târgoviște

Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte, a ajuns la cea de a XI-a ediție, care se desfăşoară în perioada 3-11 iunie a.c.

Definit încă de la început ca o întâlnire a artelor, festivalul a aşezat în centrul demersului de alcătuire a programului din acest an, conceptul de FORME, elemente esențiale în procesul de creație.

Au fost invitate trupe de artişti de pe continentul european, din țări precum Franța, Italia, Belgia, Polonia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, dar şi de pe alte continente, din țări ca Japonia, Argentina, India, Coreea de Sud, Irak, China, sau Kazahstan, unii revin în festival, alții sunt la Târgovişte pentru prima dată. Se vor afla aici, alături de artişti vizuali, cineaşti, dansatori şi muzicieni binecunoscuți.

Invitați speciali sunt actorii Teatrului Academic Regional Donetsk din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, în martie 2022. La patru luni de la tragedie, actori ai teatrului distrus au creat la Ujgorod, unde s-au refugiat, spectacolul Strigătul Națiunii.

În deschiderea festivalului, de la ora 19,00, va fi prezentată prima co-producție româno-coreeană din România, Argonautas de Darko Lukić, în regia lui Mc Ranin.

„Argonautas” este o revalorizare a expediției argonauților, cei 50 de eroi care l-au însoțit pe Iason și care, cu 50 de ani înainte de Războiul Troiei, au plecat în căutarea Lânii de Aur. Este o metaforă pentru odiseea omului modern care pleacă în căutarea unui loc pe care să-l poate numi acasă și unde să se poată exprima liber, fără constrângeri sociale sau culturale. Lâna de Aur reprezintă tocmai aflarea acestui loc de bogăție și prosperitate, unde ajungi purtat fiind de valurile vieții și însoțit de diferiți oameni care îți sunt mentori, prieteni sau contraexemple. Lunga expediție simbolizează drumul inițiatic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. 1.Teatru din Targoviste e laturi de Zidul din Targoviste,
    unde au fost expusi si impushcati Ceausestii.

    2.-coproductie-romano-SUD-coreeana?
    cu cat au imbacsit TVR cu serialele lor
    cu atat am ajuns sa intelegem si sa apreciem rabdarea nemasurata a tov. Kim,
    ca doar eterna sa iubire fata de coreeni il stapaneste sa nu utilizeze bomba cu neutroni !

  2. prima coproducție româno-SUD-coreeană

    -doar implementarea Teoriilor Juche,
    Doctrina Juche, de încredere în sine, cea care a înlocuit marxism-leninismul ca ideologie oficială de stat în constituția nord-coreeană,
    Filosofia Eternului tov. Kim, a tatalui si a bunicului
    II VA LECUI!

  3. Corea de Sud sau Republica Corea nu apartzine de singurul gras din nord. Numele de Kim il poarta peste 500 de mii de coreeni. Corea este singura in Asia fara visuri imperiale, nu si-a atacat vecinii. Se pare ca italienii i-au influentzat mult caracterul shi apropierea spre ARTA! Cunosc cateva persoane din Corea de Sud. Anul trecut am suferit afland ca au fost impushcatzi doi baietzi (16 shi 17 ani!) in Corea de Nord numai pentru ca au ascultat muzica din Sud.

  4. horror asiatic, cu ingenunchiatzii „artisti” „vrem o tara ca afara”…il adora. o rasa cruda si p si ho p a ta… fanatici toti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.