Arși la buzunar: Cu cât au crescut prețurile

Preţurile de consum în luna noiembrie 2020 comparativ cu luna noiembrie 2019 au crescut cu 2,1%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,7%, anunță INS.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (decembrie 2019 – noiembrie 2020) faţă de precedentele 12 luni (decembrie 2018 – noiembrie 2019), calculată pe baza IPC, este 2,8%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,5%.

Față de noiembrie 2019, prețurile mărfurilor alimentare au crescut cu 2,94%, ale mărfurilor nealimentare cu 0,5% iar ale serviciilor cu 2,77%.

Față de decembrie 2019, cele mai importante creșteri de prețuri s-au înregistrat la produse de morărit, cu 6%, la făină cu 7%, la pâine cu 5%, la fasole cu 17,2%, la fructe proaspete cu 6%, ulei comestibil cu 5,28%, la carne și preparate din carne cu 4,25%, la brânzeturi cu 5% și servicii poștale cu 12%.

Scăderi de prețuri s-au înregistrat la cartofi, legume și conserve de legume, transportul aerian, combusitibili.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Acesti criminali au misiunea la care se pricep si o indeplinesc exemplar:subminarea Romaniei si genocid impotriva romanilor!
    Dumnezeu sa-i bata pe acesti criminali!

  2. Acesta-i abia varful aisbergului la scumpiri, ce urmeaza sa ni se infatiseze in toata splendoarea lui dupa Anul Nou cand loazele nou alese vor incepe sa-si dezlantuiasca toate aberatiile de care sunt capabili.
    Uitati-va ce se intampla cu caldura acum in Bucuresti, dar tineti cont ca pe Plicusor Dan nu-l mai boicoteaza ELCEN cum o boicotau pe Firea……[Leo]

  3. Numai date false…
    Painea care era 2 lei, acum e 2,50 lei, uleiul care era 3,25 lei, acum e 4,75 lei, zaharul care era 2,25 lei acum este 3,50 lei, etc.
    Calculati cresterile…

  4. Eu zic ca Dragnea e de vina, ca să scape de pușcărie.. Sa fie alimentele scumpe, sa nu mai aibă penitenciarul bani sa-l intretina, sa îl pună în libertate…

  5. Reforma ideala generalizata de orice guvern acolo in Romania, este clar: saracirea populatiei prin orice metoda! Tocmaiam venit de la cumparaturi/aprovizionare, va spun sincer, preturile sunt identice ca anul trecut aici, nici cu 1 fr nu au crescut si in Romania cresc ca ciupercile dupa ploaie! Sambata trecuta am facut aprovizionarea din nemturia, nu stiti ce preturi mici sunt fata de locatia unde sunt! Multi ‘plantati’ aici, schimba francul in euro si se aprovizioneaza din nemturia! De exemplu: 1kg carne vita fara os, fara grasime costa 10-11€ aici fiind 15-17 fr de foarte buna calitate. Nu spun ca sunt si aici preturi bune dar nu stii de unde e animalul, cum l-au sacrificat(ma refer la buticuri). Sloganul actualizat si chiar valabil oricand este „Lacomia distruge Romania!” Si chiar distrug nu numai taata, natiunea e punctul zero al politicienilor! Daca nu aveti incredere ca asa este, vreau sa va amintesc: salariile si pensiile au fost marite doar capilor cu cat au dorit si majoritatea a ramas in stadiul saraciei, si preturile cresc in bataie de joc! Apropo, ei urla Spalati-va pe maini, purtati masca dar niciunii nu constientizeaza ca hrana proasta agraveaza orice boala!

  6. asta se intampla cand maresti din pix salariile la bugetari si pensionari ca Poolimeaa sa te voteze… dar romanul n-a inteles nici macar asta in 30 de ani

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.