ASF a trimis în faliment compania City Insurance

Pentru că nu a venit nimeni să o salveze cu bani (150 mil. euro în prima etapă), ASF a trimis oficial în faliment compania City Insurance, cel mai mare asigurător de RCA din România care avea o cotă de piaţă de 45% şi avea emise 3 milioane de poliţe.

Acest faliment era aşteptat de piaţa asiguratorilor de mai mult timp având în vedere situaţia de la City Insurance.

În urma controlului, inclusiv internaţional, din primăvara acestui an, ASF a constatat că anumite extrase de cont prezentate de City Insurance erau false, iar banii nu existau.

ASF spune că toate falsurile găsite în companie au fost semnalate organelor de anchetă.

City Insurance era o companie deţinută Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, şi de investitorii italieni.

City Insurance a crescut exponenţial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situaţie finaciară dezastruoasă.

Creşterea City Insurance a fost exponenţială, astfel încât a ajuns să deţină aproape jumătate din piaţa RCA din România pentru că vindea aceste poliţe cu cel mai mic preţ.

Euroins, al doilea jucător de pe piaţa de RCA cu o cotă la fel de mare, a primit infuzie de capital şi pentru moment merge înainte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

  1. Să trăiască Pârțu si clanul mafiot al asigurărilor!!..știu ce vorbesc,oare anul trecut ce cauta Pârțu prin sediul companiei?…cine a girat anul trecut afacerile companiei cu diferită cluburi de fotbal?…săpați…

  2. se elimina si societatie de asigurare cu capital romanesc si sa te tii dupa aia preturi si la asigurari

  3. He he ! Treaba cu „investitorii itlieni” e chiar tare !! N’drangheta ? Camora ? Sau ca „investitorii spanioli” de la Dinamo ? Cit despre mizeria numita Euroins, o coterie infractionala olandezo-bulgareasca (din cite stiu), sintem deja pe domeniul crimei organizate !

  4. asta e
    „bancruta frauduloasa” nu se mai pedepseste,
    asf „a ajutat” nitzelush piatza scamatoriilor
    (ca sa fie bine sa nu fie rau).

  5. 17 septembrie 2021:
    „1.HOTĂRÂRE privind acceptarea de către statul român a donației unor bunuri mobile, ca operațiune compensatorie, din partea companiei Lockheed Martin Overseas, LLC și darea în administrarea Ministerului Apărării Naționale a acestor bunuri”
    -„donatzie compensatorie”,suna a „ajutoare”
    -Overseas, LLC suna atat de british :e chiar corporatzia aia blestemata?!
    (uite de ce e capabil statul roman).

  6. Cine este „infuzia”? Asigurarea mea a ajuns la infuzorul din dulap?

  7. Asteptam cu dezinteres rezultatele anchetei semnalate organelor… probabil nici pana la ora asta nu e deschis un dosar. Tinand cont ca in Ministerul Pubic nivelul de profesionalism produce o condamnare pentru 100k de euro sau mai mult dupa vreo 12-13 ani, pana va ajung copiii la majorat POATE aflati rezultatul. Probabil o sa schimbe vreo 10 procurori pana ajung sa trimita dosarul in instanta.

  8. O familie (cumnat,fii,nevastă ,mătușa Tamara etc) Năstase de mafioți ai securități romăne!

  9. Este a doua companie de asigurări românească după Astra scoasă de pe piață.

  10. @maxtor, da, asa e dar nimeni nu face nimic. ASF putea de la inceput sa faca ceva , asiguratii sa nu fie tepuiti. ASF trebuia sa ceara argumentarea pretului mic. Pai, cand unul vinde Rca cu 840 lei si altul la polul opus cu 360 lei…. unul din ei sau amandoi sunt in neregula, in niciun caz amndoi in regula.

  11. Bulgărele a pornit, române,. Și mulți probabil nu pricep de ce se petrece. E un jaf cu siguranță, unde autorii vor fi necunoscuți.. O țară, ca romania ce poate face. E victimă sigură cu astfel de ”autorități” și competențe.. Societățile de asigurare sunt interdependente și la urmă au garanția unui stat, care la o adică iși neagă competențele.. Deci dominoul căzut antrenează altele, iar bani rămân dați, polimea se va trezi cu nimic, sau cu buza umflată.. Mai grav e că pot urma niște bănci, pot urma chiar bugete statale,.Deci atenție mărită..

  12. În unele state americane nu este asigurare obligatorie. Vinovatul despăgubește le păgubit și gata. Știu, sîntem atît de dresați că nu ne mai putem închipui firescul.
    De altfel stufoasele reguli de mers cu mașina sînt făcute de…asiguratori. Aceștia vor să despăgubească cît ma puțin dînd vina pe „nerespectsrea regulilor de circulație”: aha, n-ai avut cahciucuri de iarnă, nu primești nimic.

  13. Dupa banci, pe locul trei pe podiumul escrocilor (si nu doar in Romania, ci in toata lumea asta) stau confortabil societatile de asigurare. Spun ca pe locul doi sint bancile iar pe trei asigurarile pentru ca, pe prima treapta a podiumului si campion absolut, e STATUL !

  14. ASF pentru ce angajatii au intre 6000 euro-11000euro/luna ca sa supragheze.Nu au suprafegheat,doar a constatat cand este prea tarziu,sa dea banii inapoi ,salariile inapoi ,ca nu au facut nimic.Pentru ce iau salariile atat de mari fata de restul populatiei,daca ei nu fac nimic,nu protejeaza populatia de excrocheriile firmelor de asigurari,de fapt ii protejeaza pe acestia din urma [care iau banii de la populatie si ii dau mai departe pentru salariile ASF..?Ce justificare are 11000 de euro/luna.Am trimis odata o sesizare la ASF ,care mi-a raspuns cu raspunsul dat de firma de asigurari,pe care il primisem deja>NIci unfel de ancheta de verificare>De fapt ASF este un telefon fara fir.transmite punctul de vedere ,al firmei de asigurare,fara nici un fel de jena.de responsabilitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.