„Atac furibund împotriva sectorului privat”. PNL este părtaș!

Florin Cîțu descrie pachetul fiscal  drept „un atac furibund împotriva sectorului privat”. Recunoaște însă că PNL „este părtaș la acest atac”. Mai mult, fostul premier crede că pachetul fiscal nu rezolvă problema deficitului din 2023.

„În primul rând, acest pachet fiscal nu are niciun impact pentru deficitul din 2023. Trebuie să înțelegem că evaluarea Comisiei din aprilie se face pe deficitul din 2023, care în continuare va fi mai mare de 6% pentru că niciuna din aceste măsuri nu are impact în 2023, ceea ce înseamnă că în continuare există riscul foarte mare ca România să piardă banii din fondurile europene. Comisia nu va avea alte cifre pe care să le evalueze decât deficitul din 2023”, a declarat senatorul PNL.

Vor fi colectați mai mulți la buget?

„Vreau să vă amintesc de taxele introduse anul trecut, OUG 16, care promitea că aduce 11 miliarde de lei la buget – nu a adus acei bani. A mai fost dată o ordonanță, de care lumea uită, prin aprilie, anul acesta, ordonanța austerității, care promitea reduceri de cheltuieli de 5 miliarde – nici acestea nu s-au întâmplat. Până la urmă doar vedem un atac (…) furibund împotriva sectorului privat, pentru că altceva nu se întâmplă”.

„Companiile vor reacționa cum vor reacționa, dar, de unde s-a pornit, problema deficitului din 2023 nu este rezolvată, pierdem fonduri europene și nu vedem decât un atac asupra sectorului privat.

Din păcate, și Partidul Național este părtaș la acest atac. Nu înțeleg de ce”, a subliniat  fostul premier care a reamintit că a solicitat de anul trecut ieșirea PNL la guvernare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Ce pacat de tanarul Pascu ,daca il trimitea masa mai repede in America ,senator de Romania ca Catu scria pe nasu lui antrenat pentru functie.Nu stiu cum se face ,da in vremuri tulburi tot gunoiul se ridica la suprafata in loc sa cada la fund.

  2. Măi Cocoşelule Vesel ai privit vreodată o apă curgătoare?Îţi spun eu cum e.Unde se opreşte un gunoi se adună mai multe în aceşlaşi loc.Şi al naibii nu ştiu cum se face că nu seamănă unu cu altu.Care mai de care mai mizerabil.

  3. Hotul striga hotiiiii! Ada si cu latraul asta care a ocupat functia ursarului indatorand tara pe zeci de ani us furaciunile prin gloata lui politica plasata in functii, furt de peste tot, furt care, obligatoriu prin legislatia facuta de el si toti politicienii, e platit gras de cetateni.

  4. S-a trezit mortul la viata !
    Poate ne spune acum ce a facut cu miliardele de euro imprumutate …indatorind poporul roman pe zeci de ani de acum incolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.