Atac nerevendicat de vreo grupare teroristă

Atentat cu peste 40 de morți la Kabul

Cel puțin 43 de persoane au murit și zece au fost rănite luni, în urma unei explozii puternice urmată de focuri de armă în apropierea unei clădiri guvernamentale din Kabul, au transmis autoritățile locale, citate de Reuters, scrie Mediafax.

Printre persoanele rănite se numără și un polițist și trei atacatori. Incidentul s-a derulat într-un interval de șapte ore.

Un vehicul-capcană a explodat în faţa unei insituţii din Kabul, a declarat Nasrat Rahimi, un oficial din cadrul Ministerului afgan de Interne. După explozie, mai mulţi indivizi au pătruns în clădire şi au deschis focul cu arme automate.

Mai multe persoane au fost luate ostatice, după ce atacatorii au intrat în clădirea Ministerului pentru Martiri și Persoane cu Dizabilități.

Atacul nu a fost revendicat momentan de vreo grupare teroristă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.