Becali scapă. Fapta s-a prescris după ce dosarul a stat 4 ani la Parchet

Judecătoria Buftea a dispus, miercuri dimineaţa, încetarea procesului penal împotriva lui Gigi Becali în dosarul în care patronul clubului FCSB este acuzat de săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

Instanţa a constatat că fapta de care era acuzat Gigi Becali s-a prescris, în condiţiile în care dosarul a stat patru ani în sertarele procurorilor.

„În temeiul prevederilor art. 396 alin. 1 şi 6 Cpp, rap. la art. 16 alin. 1 lit. f) Cpp, art. 154 alin. 1 lit. d) Cod Penal şi art. 5 Cod Penal, cu referire la art. 155 alin. 1 Cod Penal interpretat prin Deciziile nr. 297/2018 şi nr. 358/2022 ale Curţii Constituţionale a României şi nr. 67/2022 a ICCJ – Completul pentru dezlegarea unei chestiuni de drept în materie penală, încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale (faptă din 06.10.2018). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Patru ani le-a luat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea să finalizeze ancheta în acest caz.

Conform Codului penal, pentru infracţiunea săvârşită de Gigi Becali termenul de prescripţie este de cinci ani, care s-a împlinit în octombrie 2023.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea „căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20 – 30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale ‘ce bine e să fii homosexual’. Trebuie să salvăm ţara”, declara Gigi Becali, în octombrie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. întreb ce rol mai are justiția. Decât mănâncă banii tarii! Sii, mulți bani!

  2. familia traditionala:
    -machidoni cu machidoni!
    (poa sa fie si veri
    da’ mai indepartati…)

  3. Mare infractiune! Unii vor sa faca puscarie ca a votat la referendum ! Sa faca ! Aia care au devalizat bugetul ( de ex. aia care au comandat supradoze de vaccinuri sau au facut alte cheltuieli inutile sunt bine mersi) si bogatiile tarii sunt nevinovati. Ce mai e dreptatea aici la noi???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.