Bilețel către primul-ministru!

Neică Ciolacu,

Află matale că eu și încă vreo cîțiva ne-am prins că la încropirea Bugetului pe ’24 ai umflat încasările cu  vreo 10 miliarde de euro.

Matale știi că n-ai altă soluție să ajungi la alegeri cu un rezultat mai de „Dă-i, Doamne!“ decît să ne înfunzi și mai tare în împrumuturi și că, după ce cîștigi, praf și pulbere!

Vine Fondul și te pune să iei pielea de pe noi. Și Comisia Europeană să te verifice la jaloane strîmbe!

Neică, să nu spui că nu ți-am spus și să nu pretinzi că n-ai știut în ce ne-ai  băgat cu promisiunile matale de oaie bleagă!

CN

Post scriptum

Pentru că lucrurile se încurcă, pentru că nu-i timp, iar prostia prinde viteză, mă gîndesc că pe anumite subiecte trebuie scris mai scurt, pe șleau și că țara nu mai are nevoie de liru-liru.

Le voi numi „Bilețele politice” și le voi trimite celor care, prin isprăvile lor, le cer și le merită cu prisosință!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 49

104 Comentarii

 1. Excelent, clar. Simplu. Diana Tușă cu ochi de pește congelat, de 20 de ani în Parlament, 0 luări dr cuvânt, canibalizeaza locul unui tânăr strălucitor, cu MBA la Londra, universitatea Cornell din USA? Particulara dânsei nu ajută la dezvoltarea României! Iosif buble, influentul ziarist( Adrian Ursu citire) multimilionar în Euro, trompeta profesorului universitar doctor Voiculescu Dan, ospatat din bani publici de psd, AUR e un partid extremist, ti-au întrat în cont în 5 minute 300 000 de Euro? Prostim proștii cu Media? Pentru lichelele astea și pentru Burghezia Securista Bugetară, mi-a mărit mie și Maestrului Cornel nistorescu, impozitul pe cifra de afaceri de la 1%, la 3%? Unii în puf de gasca, alții să muncească până crapă? S’a prins Maestrul că Magraonul analfabet din Buzău ne ia de proști, de idioți, de sclavi, sclaveti? Slugi la Burghezia Bugetară? Dl Nistorescu e mahnit, scârbit, sictirit! Aista’i țară? Aista’i balamuc! Proștii la soare, jmecherii la Umbră???

 2. Mi-a zis beat un exemplar din Fauna Securista de la Putere! Eu dacă nu fac minim 500 de Euro zilnic, nu am somn, liniște sufletească ! 500 de Euro ori 30 de zile înseamnă 15 000 de Euro lunar, 150 000 de Euro anual? Și e vb „abia” de ăla din pătură de jos! Vă imaginați cât fură cei de la vârf? România cea mai bogată în resurse de pe Planetă, trăiește ca în Somalia? Maestre Cornel nistorescu, ia uitați-Vă pe geam! E întuneric, frig, urat! Mai aveți chef să țineți în cârcă fauna PSD-PNL? Mai vreți să țineți în cârcă Diana Tușă-Iosif Buble cu 16 miliarde de lei vechi lunar( date publice, Listă Firme, Ministerul Finanțelor). Și unii se scoală de la 4 dimineața pe 360 de Euro plus Bonuri de masă, ca să ne pună pe masă pâine caldă!

 3. Toată lumea vrea bani.bani, bani, bani! Lux. Vile, mașini, viața dulce! Dl Ciolacu tine în spate o pătură Bugetară imensă, colosală! Rude, neamuri, curve, toți vor bani, bani, bani! Dl Ciolacu mi-a crescut mie și d-lui Nistorescu impozitul pe cifra de afaceri la 3% din dragoste de țară, sau dragoste pentru Paraziții din ograda proprie? O întrebare simplă, un răspuns simplu! Da!

 4. Dle. Nistorescu,
  Mai rau va agravati cu respectivul. Nu merita!
  Moldova a fost, este (?) saraca si slab dezvoltata daca nu o ajuta restul tarii sa se inalte. Trebuie ajutata!
  Din faptul ca erau crestini unii, altii, l-au pastrat ai lui in viata, adica viu. N-a fost insa norocul lui sa fie si sanatos din alimentatia deficitara. Astfel ca a necesitat tratament. De aceea a crescut atat de inalt. Este boala avuta de vina, rahitismul pentru ca prin tratament a ajuns in cealalta manifestare. De aceea acum a ajuns sa vrea si doctorat. Incearca sa recupereze tot ce nu a prins cat era copil.
  Nu e nimic de vina decat karma avuta. Ca om e de inteles! Ca premier insa mai putin! Se necesita abilitati ca sa conduci o tara si nu sta nimeni de babysitter cu premierul. E la mintea cocosului asta!
  Deviza e demisia si urmatorul in linie.

  O zi buna!

 5. Daca trimiteai biletel si la catu, generalul din armata era tortul complet

 6. Javra PSD Ciolacu nu e cu nimic mai bun decât javrele PNL Catu & Ciucă ,datorii peste datorii însă eu cred că vor face pușcărie într-o bună zi pt aceste cadouri făcute băncilor

 7. Daca taceai filozof ramaneai ! Dar , asa se mai intampla cateodata , cand n-ai ce face dai cu pietre in apa si fluieri a paguba ! Capisci , neica cornele ?

 8. Ce blestem pe poporul român care să fie condus de asemenea exemplare eșuate intelectual! Au dispărut din România geniile, oamenii cu viziune, arhitecții, economiștii cu 3 facultăți? Să fii condus de un analfabet din Buzău cu Ecologica la 37 de ani si cu carte de muncă la 38 de ani? Unde ajunge România decât la Tomberonul Civilizației?

 9. Maestre, e asa cum spuneti in ceea ce-l priveste pe Ciolacu, dar daca il veti mai sustne pe Marga, ii faceti jocurile covrigarului.

  Anul asta este anul hotarator pentru romani, caci vor avea de ales intre salvarea si distrugerea tarii lor. Atentionarile lui Dumnezeu in privinta Romaniei sunt clare, dar sunt ingnorate inclusiv de dvs.. Ma repet pentru a nu stiu cata oara: cine vrea binele Romaniei sa se roage lui Dumnezeu sa-l binecuvanteze pe Cel Promis pentru lua puterea din ghearele antihristilor, altfel va fi DEZASTRU. Cine nu va face pasul inapoi pentru a-i netezi calea este dusmanul lui Dumnezeu si al Romaniei. Asa cum v-am informat de nenumarate ori, acesta nu este nici Marga, nici Simion, nici Geoana sau vrea alta persoana publica, ci este un roman intre 50 si 60 de ani, care va veni din strainatate si isi va incepe misiunea din Bucovina. Un sfat pentru curiosi: profetiile aparute in spatiul public in ceea ce-l priveste sunt inexacte.

 10. L-ati ucis in Sfanta Zi de Craciun, fara dreapta judecata, pe Conducatorul Romaniei care, se facuse vinovat de locuinte pe mocca date cetatenilor, zero somaj, scoala si facultate gratis, zero droguri, majora siguranta a cetateanului in case si pe strazi…blestemul crimei va urmareste, nu va mai mirati despre sefii ticalosi si analfabeti care va batjocoresc cu „democratia” lor gaunoasa.

 11. Cum? Vine Fondul? Dar ați uitat că la FMI exista numiți politic din Romania si că ei cer să se execute toate mizeriile financiare puse pe hârtia că calcul și obligativitate(caco intenționat)? E doar un fas, o amenințare falsa cu FMI, de fapt, tot planul e din Romania bugetarilor de lux din politica românească! Că ursarul a fost la sfântă atos aliata Becali, e pe aceeași linie de turist mincinos și hoț că actualul plavan! Dacă vreți continuitate Pd escrocherii, minciuni și turism oriunde și oricand, votați ursarul!

 12. e tipic gazetareste sa te bagi la inaintare cand nu te pricepi,fie soare,fie ploaie
  Bugetul e axat pe investiţiile statului de circa 7% din PIB,adica cca 35% din buget si o crestere economica de 3,4 %,superioara celei din 2023
  Nu vor fi venituri prognozate,vom taia de la investitii de stat inutile: parcuri construite la țară, în paragină, investitii irosiţe pe o baze sportive construite pe teren instabil,centre de informare turistică inutile
  Creşterea reală a PIB-ului este estimată să se accelereze in 2024 fata de 2023 ,susţinută de creşteri solide ale venitului real disponibil, un impact pozitiv a scăderii dobânzilor bancare şi consumul plus investiţiile publice.
  PS nu erau necesare expresii ca ‘oaie bleagă!’sau liru-liru’,nu acopera argumentele

 13. Crede cineva că el nu știe că ‘vinde pielea ursului din pădure’ cu speranța că ‘va ajunge împărat’ ?!

 14. Cu DDT scăpăm de paduchi? Oare? Cum scăpăm maestre de păduchii ăștia din politică că(?) tocmai ce făcu Johannis 6 generali STS din 6 Colonei STS? E vorba de Tabletele STS care te pun pe liste, te pun la putere? Zarurile au fost aruncare, os Domnesc la Hilton, idioții pe la hale neincalzite, minim pe Economie! Iosif Buble trompeta PSD, Aur e un partid extremist și xenofob, încă 120 000 de Euro în cont! Banu’ nu se face la strung, se face la putere, la Ciolan! De fapt la Ciolacu! Cine este cinstit, își plătește taxele ca un bun contribuabil, este condamnat la sărăcie, involuție! Este luat de prost, de măgar de povară pentru Burghezia Securista Bugetară! Ei la Spital Balotesti de 7 stele, prostii mor de apandicita la Sf Pantelimon!

 15. Mai Nistorescule ,ti-a dat americanu ordin de atac ?…CIA nu te lasa din lat….

 16. @Prostia ingroapa Romania:
  „Cine nu va face pasul inapoi pentru a-i netezi calea este dusmanul lui Dumnezeu si al Romaniei.”
  🤣
  Rogu-te reveleaza-te odata sa putem dormi linistiti!

 17. Anul acesta e rostul de măriri de salarii la bugetari! Nu va fi refuzat nimeni, chiar daca guvernul va mai împrumuta încă 60 de miliarde de euro precum a făcut Câțu!

 18. Tu ăla 8.18 Evonomistu lu’ Pește prăjit! Profesorul Mircea Coșa spune că România se îndreaptă cu pași repezi in incapacitate de plată! Ești tu mai deștept decât dl Coșa? Sau un trol psd analfabet? Creștere economică? De ce a crescut impozitul pe IMM-uri la 3%? De ce se impozitează cu 10% bonurile de masă? De ce a crescut TVA-ul la produsele tradiționale, HORECA, a crescut impozitul pe clădiri, mașini? De ce Statul Român nu mai da bani la Farmacii pentru rețetele compensate la bolnavii de cancer, de boli incurabile? De ce anul trecut 17.3% din IMM-uri s-au închis? De ce vor acest an ca 47% din IMM-uri să își mute sediul social în Slovenia și Bulgaria? De bine? De creștere economică din pix? Tu Economist? Știi să citești o Fișa Fiscala sintetică sau analitică? Folosești Saga la contabilitate? Mulți idioți în România, pusi de binomul toxic PSD-PNL ca să își dea cu părerea! Vai de noi, vai de noi! Economistu lu pește prăjit, știi cât s-a făcut o sticla de pepsi la 2 litri, după mărirea tva-ului la băuturile cu zahar? Statul pesedist trăiește din inflație!

 19. Cate bordeie atatea obiceiuri, cate capete, atatea pareri!
  Raspunde-i neica dlui CN!
  Sa te vedem neica, esti precum Core „sa o iei mereu de la ZERO” (omul de pe strada, citire)?

  Ce an se-arata! Cheltuieli peste cheltuieli, greve peste greve…Si, extern? Ce va fi? Suntem constienti ca tot ce gandim este relativ? Ca neglijam mersul lumii? Ati vazut candva, mirarea unui copil cand ii dispare balonul cu care se joaca?

 20. Cu cât se apropie alegerile, cu atât trolii psd-pnl sunt mai agresivi, mai obraznici, mai huligani! Ordin de la partid, se știe! Plecăm noi de la putere, crăpați voi de foame! D-le Nistorescu! 78% dintre cei care postează la dvs la Cotidianul sunt troli, oameni plătiți de psd-pnl, ca să beleasca ochii 24h din 24h la ceea ce scrieți dvs și noi apoliticii! Sunteți înconjurat de câini, căței, hiene! Simțiți miros de sânge din boturile lor?

 21. Buclatul asta de Ciolacu care isi pune parul pe bigudiuri seara ca sa aibe a doua zi buclele de artist si sa dea bine in fata fraierilor care il asculta ,are impresia ca poate sa mai pacaleasca pe romani asa cum sa procedat pana acum.Intradevar este foarte siret si viclean ca o vulpe ,dar ori cit si-ar da ochii peste cap si si-ar lua privirea aia de inocent ,tot nu mai poate pacalii pe romani.Ne-am convins de el cam ce a facut pt. romani de cind are voie sa se joace la butoane si inafara de promisiuni, sau vorbe goale ,nu a facut nimic concret .

 22. Economist demagog !
  – cu cât va crește datoria externă (în cifre absolute) ?
  – care sunt ultimele „ciozvârte” din patrimoniul țării care se vor vinde ?
  – dă-ne lista investițiilor de miliarde cu care se laudă prim-covrigarul (valoare, descriere, firma contractantă, termen finalizare)
  NU LA MODUL PROPAGANDISTIC … „INFRASTRUCTURĂ” 45 MILIARDE, „SCOLI” 20 MILIARDE, „SPITALE” 17 MILIARDE

  CI CU DESCRIERE OBIECT INVESTIȚIE SI AȘA :

  ȘOSEA „COCARLATI – GHEBOAIA” / 5.3 MILIARDE / FIRMA „GRINDEANU SRL” / 2045
  SCOALA „PATARLAGELE” / WC IN FUNDUL CURTII 7 MILIARDE / FIRMA „JOHA SA” / 2032

 23. Indiferent cine vine la guvernare trebuie sa plateasca birurile la (editat) care s-au imprumutat si care o duc bine mersi acasa nu la bulau.Grosul nu l-a facut Ciolacu ci gasca usere penele.Nu tin cu Ciolacu dar asta e purul adevar.Ca vine AUR sau oricare la guvernare datoria trebuie achitata.Asta ce inseamna,bani din taxe si impozite la popor ptr ca nu au de unde fabrica bani.Totul e dat la straini,Mai toti banii din afacerile strainilor pleaca la ei nu la noi ptr ca asa au vrut lichelele care ne-au guvernat 30 de ani. Ceasca a mai avut o salvare ptr ca a platit cu papica si carburantii,ce construia clasa muncitoare, care il blestema si-i dorea moartea, era de calitate zero, nu trecea. Industria,agricultura din timpul lui ceasca,fabrici,uzine, sheletul era bun,trebuiau automatizate si inlocuite mizeriile de directori din administratie cu oameni competenti.Stimulati avantajos cu tractoare si utilaje taranii Putine tari din lume fabricau grupuri energetice de 1000 de megavati precum UMGB, Resita,Aveam fabrici de ciment,rafinarii, un Electroputere,combinate, le-au spaguit cu dusmanie.Trebuiau pastrate si modernizate cum au facut polonezii.La noi a venit unul care in viata lui n-a calcat prin campia muncii sa ne spuna ca totul e fier vechi.A dus-o bine in comunism,o duce bine si acum, ptr ca l-a nascut familia tare in papagal.Le-au inchis sa scape de greve si alte multe belele si obligatii fata de campia muncii.Sa plece la spalat la fund la straini si cules de capsuni,persoane calificate, ptr ca politicul sa fure si sa traiasca linistit.In politic iti trebuie papagal si minciuna nu competenta si transpiratie ptr fabrici si uzine.Salariul e tot ala, si daca lucrezi si daca nu muncesti.Au disparut industrie si agricuitura si s-a umplut tara de intretinuti fara munca,revolutionari,dizidenti si politicieni .In final, o tara care nu-si apara resurse,industrie,agricultura , si fabrica indisperare biruri aiurea la cetateni,sfarseste rau.

 24. @Economist: Omule, e estimare și nu certitudine că se va întâmpla! Estimarea e din categoria minciuni și manipulări politice, nu pentru adevărata realitate din teren! Estimarea e valabilă favorabil când e vorba de tot ce înseamnă bugetari de lux din politica românească și lipitorile plus santajistii! Fa paralelă între estimare factura la consum făcută de firmele de energie și gaze și realitatea consumului de pe contoare, unde vezi și găsești adevărul, în estimare sau realitatea din teren? Estimarea e valabil favorabilă firmelor care nu plătesc impozite și taxe la bugetul statului român, politicienii de lux se îngrijesc sa dea ordonanțe pentru favorizarea neplății de taxe și impozite la bugetul statului! Ce e așa greu de înțeles?!

 25. Nea Ciolacu, abia aștept să ajungi președinte,și când o să-l inlocuiesti pe Belfer o să vin la București să fiu de fata.Sunt sigur că o să fii un altfel de președinte ,să moară „nea Cornel” de ciuda!
  „Nea Cornel”l-ar vrea președinte și pe „Mihaela dragostea mea” numai sa nu fii tu!Ce are cu tine”?

 26. – Ia Colacu de Buzău, neamuleee!!! Nu daţi banii pe prostii, luaţi măCiucă la copii!!!

 27. Și care capitol al veniturilor e umflat? Al veniturilor fiscale, al veniturilor nefiscale? Încasările din TVA, din impozitul pe profit, din impozitul pe venit? Din accize?
  Știri din astea, fără dovezi, pot să fabric vreo 200 pe zi.
  Nu că guvernul ăsta ar avea prea multe idei despre economie, dar nici aruncarea unor cifre fără a fi argumentate!
  Propun să nu mai ținem alegerile și să-i punem la cârmă pe ăia de la usr. Ne fac piste de biciclete până pe lună, ne acordă consultanță și pentru a merge la baie.
  Am înțeles că nu-ți place Ciolacu, așa erai și cu Năstase. Acum o arzi că Băsescu a fost o mizerie. O mizerie pe care ai promovat-o. Țin minte cum jubilai pe la televizor între cele 2 tururi ale alegerilor din 2004. În sensul că următorul președinte va fi Băsescu. Și a fost. Și am trăit bine. Prin delegare. Adică tu!

 28. Dl Nistorescu este dusmanul( adversar nu poate fi pentru ca nu e in politica) declarat al Ciolacului. Ce-l mana pe editorialist in aceasta lupta, nu pot identifica, dar este o adversitate determinata de natura umana, dl Nistorescu fiind din zona lui Petru Groza, iar Ciolacu din aria lui Marghiloman. Exageraarile nu-l avantajeza pe nici unul, realitatea din teren va face dreptate..

 29. pentru kopeikari:

  Eurostat a publicat, pe 23 octombrie 2023, cele mai recente statistici cu privire la datoria publică a statelor din UE.

  Cele mai mari rate ale datoriei publice raportate la PIB, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2023, au fost înregistrate în Grecia (166,5%), Italia (142,4%), Franța (111,9%), Spania (111,2%), Portugalia (110,1%) și Belgia (106,0%), iar cel mai scăzut în Estonia (18,5%), Bulgaria (21,5%), Luxemburg (28,2%), Danemarca (30,2%) și Suedia (30,7%).

  Media europeană este de peste 80%, ceea ce înseamnă că România, cu 48,2% cât înregistra la 30 iunie, e mult mai jos în clasament.

 30. Atunci este de BINE, stiu ca nu va va placea, dar mult hulitul Isarescu a reusit sa adune el sau guvernul nu ma pricep in visterie 13 miliarde in plus. Odata aveam 30 de miliarde azi 62 miliarde plus aur. Inseamna ca datoria de 118 de miliarde este acoperita pe jumatate, cati oameni care i-au un imprumut pt o casa au acoperire/lichiditati jumatate din imprumut? Este firesc sa fiti ingrijorat cand auziti miliarde, dar rationati. Guvernul nu are independenta ca sa finalizeze hidrocentralele sa construiasca un combinat, ar concura UE-ia, ne avem voie. Austria pe gazul si petrolul nostru, si-au construit o industrie. Sa ne gestionam resursele. Romgaz sa porneasca CET Iernut, occidentul prin Virgil Popescu au SABOTAT functionarea CET Iernut se pierd bani de 3-4 ani. Castiga Austria/Germania. Fiecare km de autostrada, de beculet de la ei functioneaza din exploatarea resurselor noastre si din exportul profitului. Altfel ar fi daca am fi fost condusi de oameni care sa negocieze. Polonia, Cehi-Slovacia, Ungaria au avut oameni adevarati in tara lor, noi n-am stiut decat sa-l executam pe Ceausescu de Craciun ritualic pt distrugerea tarii la comanda din Vest sau Est la fel de speriati de un conducator care si-a dorit NEAMESTECUL in trebuile interne. Asta ar trebui sa gandeasca niste adevarati intelectuali care isi iubesc tara indiferent de etnie. Numai criticand, fara a cauta OMUL capabil sa negocieze totul este la mana intamplarii. Unii spuneau ca Iohannis a fost un ” proiect” a lui Iulian Vlad. Perfect. De ce in zeci de ani nu ati pregatit un om cu IQ, diplomatie si multa logica, totusi Bucurestiul nu-i Ututoia din deal? Tot ce vedem sunt oameni slabi, pusi doar sa se maimutareasca si sa emunte niste lozinci patriotarde stil Sosoaca marele extaz al celor cu inteligenta emotionala care nu judeca, doar se satisfac:”i-a zis-o”. Fapte nu vorbe. Comunicati-ne cand hidrocentralele si CET-urile dau un MWh. Cand Azomures va functiona.

 31. România se află pe poziția 119 în clasamentul țărilor cu cele mai mari datorii suverane exprimate ca procent din PIB:))),propagandistilor

 32. Sunt, însă, multe (editat) care denigrează absolut toate realizările materiale ale POPORULUI ROMÂN in timpul fostului regim.
  Să vedeți cum vor lătra … (editat) „minunatelor” vremuri de după ’89 !!
  Pentru(editat) nu e grav că bogățiile și economia au trecut în mâinile străinătății, că datoria creste vertiginos, că milioane de români au plecat în pribegie … !

 33. ‘ Inteligentule ‘, statul plătește dobânzile scadente rostogolind ‘principalul’ creditelor de la un an la altul !

 34. Erau pe aici comentatori care se sufocau de grija antreprenorilor. Altul, mai… deștept (clar, îi dăm Nobelul pentru economie), pentru care sucurile chimicale sunt zeul lui suprem. Și pe care nu mai poate să-l venereze, căci guvernul i-a mărit acciza.
  Bugetul de stat ne arată că veniturile prognozate din impozitul pe profit sunt de 35.265.450 mii lei (32.961.867 mii lei de la agenții economici și 2.303.583 mii lei de la bănci). Mai puțin de la bănci, căci corporatiștii au ieșit în piață, pe vremea lui Dragnea, pentru a protesta împotriva impozitării suplimentare a băncilor. S-a mai reparat puțin prin noua taxare.
  Sumele prognozate din impozitul pe veniturile din salarii sunt de 29.280.845 mii lei (mai puțin din sectorul IT, căci marii creatori digitali au scutiri de impozit pe venit până în limita a 10.000 lei brut).
  Comparând sumele (impozitul pe profit cu impozitul pe venitul din salarii), vedem cât de antreprenori sunt românii, în condițiile în care impozitul pe profit e 16%, iar impozitul pe venit e 10%.
  Să curgă Nobelul pentru geniile care cultivă câmpul cu bale și sloganuri!

 35. @Economist spune:
  08 IAN. 2024 LA 10:37
  ‘ Inteligentule ‘, statul plătește dobânzile scadente rostogolind ‘principalul’ creditelor de la un an la altul !
  :)))) Nu puteai sa spui o prostie mai mare,se vede aqvacultura de pe forum,toti mormolocii Rusiei au cuvantul
  lasati-va de lozinci,nu puneti botul la articole de doi bani

 36. Economistu’ cu diplomă „ecologică” !

  – țările acelea cu datorii mai mari au și venituri mai mari
  – noi am vândut aproape tot, importam până și produse agroalimentare, românii plecați în pribegie creează venituri mari altora, în timp ce banii trimiși în țară se cam împuținează, corupția internă „înghite” la greu din bugete, obolul capitalurilor străine de pe aici e tot mai mic, serviciul datoriei externe tot mai mare, înarmarea costa tot mai mult, cu toate progresele târâș-grăpiș suntem la multe capitole tot pe ultimele locuri …
  Tu ai covrigul asigurat !
  ASTEPT LISTA INVESTIȚIILOR PRIM-COVRIGARULUI NATIONAL.

 37. @@Economist; cat poti fi de pafarist;eu arat procente,care exprima foarte clar realitatea deci in nici un caz ineptiile tale,pacat de cine te pune sa postezi ineptii

 38. De fiecare data cand va pregatiti sa faceti o tampenie, adica sa votati, va luati o marja de eroare predictibila gen ,,Anul asta este anul hotarator pentru romani”.. De 30 de ani ne bagati la apa cu idiotenia asta, cretini cu drept de vot. Sper sa va faca placere totalitarismul la care ,,achiesati” cu doua maini. Dar o sa veniti aici si aiurea sa miorlaiti disperati dupa ce le faceti gheseftul satanistilor, ca nu mai aveti alea-alea. Cat de natarau sa fie cineva sa voteze unul dintre sociopatii pusi la dispozitie de cabala ? EXTREM DE IDIOT UTIL

 39. Cioflingarule !
  Ce nu e adevărat din ce-am scris ?!
  Ți-a rămas să ne dai „în procente” … gaura covrigului de Buzău.
  Se vede că ai … „facultăți ecologice”.
  Alea … mintale îți lipsesc.
  LISTA INVESTIȚIILOR, NU TRĂNCĂNEALA TEMBE’ !

 40. @ Nistorescu nu mai scrie editoriale, scrie ,,bilețele”, ? Poluează și risipește mai puțin, ?

 41. Ce ati sarit pe ECONOMISTUL care v-a relatat ca Romania nu are decat 48,5% imprumuturi fata de alte tari care au peste 100% din PIB?
  Ce va VAICARITI in halul asta? Puneti mana faceti-va o firma si apoi sa intelegeti daca poti face imprumut, daca te ajuta, daca este o TRAGEDIE. Nici o firma nu primeste banii in ziua in care livreaza marfa poate dura si doua luni, deci fara linie de credit nimic nu functioneaza. Din ce credeti ca va luati voi salariul din fabrica si se face aprovizionarea, din vaitele voastre?

 42. @ Deci, și o explicație că ”binefăcătorii bancheri”, vor să vă îndrume afacerile, ? La români ”în trend” e viticultura și susținerea bugetelor, deci, bancherul vrea să aibă podgoria lui, că ,,băutura e temelie” și dobânzi de la clienți, ? Deci și o educație de nivel academic, cu cercetare în vinuri, ?

 43. & În spețele cu vinuri Nistorescu zise că nu sunt utile servicii secrete, probabil vrând să zică de bancherul român să e, ca ,,să fie beat sub pat” , ?

 44. …pt economist: nu-i asa ca oficialii ti-au spus si ca vaccinul este sigur si eficient, ca impiedica transmiterea si te fereste de complicatii?…ca suntem 19,05 mil cociocari in toata lumea si 18,78 mil de votanti, in conditiile in care tot cifrele oficiale spun ca sunt 4,6 mil copii sub 18 ani, adica fara drept de vot?…tot ei au spus ca inflatia pe 2022 a fost de 16,4% dar au indexat pensiile cu 13,8%…au crescut sumele alocate investitiilor?…pai, in proportie de peste 90% sunt firme straine care presteaza, deci banii se duc afara, inclusiv comisioanele pt vandutii nostri…compari tari cu economii puternice, care-si pot achita obligatiile, cu forma fara fond numita cocioc, in care nici gainile nu mai oua?…asta este solutia pt plata creantelor, sa omori si bruma de firme romanesti?…economistul sulii, asta esti!…

 45. Articol care se vrea ironic.

  „We Are Not Amused…”

  De ce am crede afirmațiile specialistului economic de largă recunoaștere în branșă, Cornel Nistorescu, mai mult decât pe cele are premierului temporar Marcel Ciolacu?

  Chiar nu văd niciun motiv!

 46. …pt solutie simpla…poate pt ca afirmatiile lui nistorescu sunt de bun-simt?…poate pt ca istoria recenta i-a demonstrat spusele?…samd, samd?…

 47. te-a obligat cineva sa te imprumuti de la banca? Care-i problema ta? Ce legatura este intre viticultura si Bugetul Romaniei? Daca orizontul tau economic este redus, iti voi spune ca viticultura nu-i o afacere sunt rafturile pline de tot felul de sticle, iar lumea prefera berea sau sucurile colorate, n-am vazut sa se cumpere o sticla…iar asa de mult vin e in lume ca ajunge si de pe alte continente si te si intrebi cum de se vand la acel pret pt ca si transportul ar trebui sa fie semnificativ in pret. Daca ”mori” de grija lui Isarescu, atunci te-as banui ca-ti pare rau ca nu ne-a lasat fara un ban in visterie ca nu s-a devalorizat leul la N cat visau neprietenii sa ajunga. Da este vinovat ca avem o stabilitate monetara, ca nu a golit rezerva BNR ba a facut cel mai mare rau a marit rezerva ceea ce deranjaza pe toti cei ce vor distrugerea Romaniei. Toti aveti doua personalitati care va macina Isarescu si Arafat in schimb restul merge struna, invatamant, sanatate, etc. A mai fost unul Isar care a facut cu Catu atac speculativ si care-l critica pt ca l-a prins si pentru ca n-a dat aurul de la Londra altora sa-l foloseasca. Un astfel de guvernator vreti care sa joace tara la ruleta, stiind ca scapa asa cum au scapat si obtinut functii Isar si Catu, mai mult Isar a mai pagubit si o banca Feroviara care a castigat procesul si ar trebui despagubita cu o cifra cu sase zerouri, dar nu prea poate ca a ”bagat” divort si nu mai are ce-i lua banca.

 48. Te crucești, te închini, oare e adevărat? Pe 28.12.2023 am cumpărat pt clienți, 15 cutii de bomboane Raffaelo cu 17 de lei bucata! Azi tot pt clienți de Sf Ioan, aceleași bomboane costă 20.99 de lei? Mărire de 4 lei pe cutie? A crescut la 20% tva-ul! Mărire de 4 lei? I-am dat la covrigarul analfabet din Buzău, 3 miliarde de salam de Sibiu în frigider! E normal? Trăim in junglă? Prostul României la butoane, care nu știe a citi o banală Fișa Fiscala? Pe 2023 am pierdut 28% din clienți? E normal? Ce creștere economică? De unde? Se zvonește că ZF fostul TRW cam pleacă din România! Clienții mei! Ce Industrie? De unde? Muncă în lohn, vine investitorul până și cu ata de cusut, nasturi, tu cu munca? Economistu’ cu Bioterra! Bă, Bă ce ai băut aseară? Profesorul universitar Mircea Coșea spune că România întra în incapacitate de plată și alții visează creștere economică? Creștere inflație cu 2 cifre da! Ce reduși intelectual conduc România! Bașca zeci de miliarde de dolari ca să susțină Complexul Militar Industrial American pe fiare vechi de la războiul din Vietnam! Slugi gen cârpe de șters pe picioare! Întrebați pe cei cu IMM-URI! Vedeți ce zic ce Ciolacu. PSD-PNL! Numai de rău, Iad, scârbă…

 49. „promisiunile matale de oaie bleagă!”

  Uliuuu, ce repede i s-a terminat fondul principal de cuvinte si a trecut la injuraturi. Sau a aflat ca pretenul sau nu candideaza, macar. Ce sa faca cu 9,6% voturi ? A inteles si el ca nu poti sfida Ambasada Izdrael si Departamentul de Stat al SUA. Niciodata pana acum, alegerile n-au fost pierdute cu 1 an inainte ! Ce usor in Romania se ajunge pe contrasensul istoriei.

 50. Te inchini de ce tâmpenii scriu unii pe net! Unde a susținut masonul Manole în grad 33, Industria, Economia României? Unde? Dacă au emigrat definitiv 5.5 milioane de români, care injectează anual la noi 5, 6 miliarde de Euro, asta susține România, nu un mason vânzător de țară? Industrie la Oltenița? Industrie la Babadag, la Huși, la Tecuci? La Vaslui, la Focșani? La Tulcea? Unde Industrie? La Sulina în 1989 erau 55 000 de locuitori, acum sunt sub 3000? Și masonul Manole este la BNR tot din 1989? De ce nu a ajutat Sulina? Nici spital nu au, mori de la o banală apendicită! Manole iubitor de Industrie Românească? Gluma secolului, glumă de păpușile Muppets!

 51. Nici vorbă ca dl. Nistorescu să se creadă … „specialist economic”
  N-are cum. N-a absolvit nicio facultate „ecologică” !
  Arăt și altora, doar, că la articolul „Varoufakis. Care este scopul NATO”, din 5 ianuarie, făceai clăbuci la gură, trăncănind : „Cu îndatorarea nu mi-e grijă: e sub 50% PIB. Până la 120 – 130% mai e cale lungă.”
  Azi, îi ei apărarea economistului „ecologic” care cioflingărește cu aceeași teza ca tine (!) : „Media europeană este de peste 80%, ceea ce înseamnă că România, cu 48,2% cât înregistra la 30 iunie, e mult mai jos în clasament.”
  Postezi sub nume diferite sau ești coleg de haită și de „ecologică” cu așa-zisu’ „Economist” ?

 52. …ce se mai pricep unii la economie, extraordinar!…ca a venit vba despre manole, banci si valoarea leului…desigur, eu nu ma pricep dar…a fost un produs care nu a fost lovit de inflatie, si anume leul romanesc…bancile in schimb, invocand inflatia, au dublat ratele!…asadar, chiar fara sa le fi marit, acestea si-ar fi recuperat creditele si dobanzile conform contractelor, nefiind afectate caci, n’asa?, transformau leii in euro la aceeasi valoare a euro ca inainte de marea „inflatie”, generata artificial, desigur…se numeste imbogatire fara justa cauza, sub patronajul domnului manole…si iata cum si deficitul bugetar s-a umflat, volumele au scazut iar pretul a crescut, practic prin pastrarea „stabilitatii” leului importatorii au castigat nesperat de mult-cred ca multi au crezut initial ca este o farsa, niciunde in lume nu mai exista o asemenea cretinitate…a crescut rezerva valutara?… pai, hai sa vedem si cum a crescut!…putinele fonduri din pnrr sunt pastrate acolo, din cauza impotentei guvernului de a cheltui acesti bani…s-a reevaluat valoarea aurului pe care, teoretic, il mai avem-valoarea aurului a crescut enorm in contextul international…a crescut cuantumul garantiilor pe care bancile comerciale tre sa le instituie…asadar?…banii din pnrr se vor cheltui la un moment dat, aurul poate se va deprecia, bancile pot pleca si-si retrag garantiile…suntem pe nasalie, indiferent cat ii mai laudati pe acesti idioti…

 53. În 2023 am dat pe un banal rulment SKF ZZ in clasa C3, 112 lei, același rulment costă acum peste 150 de lei! Inflație de 50%. Cu inflația, covigarul Analfabet din Buzău susține că este creștere economică? Efectiv nu mai am epitete în vocabular la adresa acestui Analfabet total! Și el susține cu ghearele și cu dinții Burghezia Securista Bugetară! Nu mai este efectiv nimic de spus! Duceți-vă la rafturi și închinați-vă! Să nu blestemați, să lăudați pe covrigar!

 54. Din informații KGB-GRU-COMINTERN-SECU-NOMENCLATURA, aflăm că domnul Șarlă, expertul multietnic în criptocomunism, lucrează încă la postare.

 55. & O idee ar putea fi și daca va mai fi păstrat actualul sistem monetar și după ce nu va mai fi actuala conducere de la BNR, că au insistat și cu trecerea la euro, ?

 56. @ Deci, probabil că deficitele bugetare vă pregătesc, ”Uniunea Federală Europa” , ?

 57. ” Le voi numi Biletele politice si le voi trimite celor care , prin ispravile lor , le cer si le merita cu prisosinta ! ” Asa spune C. Nistorescu , unul dintre putinii ziaristi adevarati ai Romaniei . Nistorescu stie ca EI nu se vor opri caci lupul nu poate fi oprit cind maninca oaia , el stie ca EI nu se mai pot opri din drumul pierzaniei ! Dar sa nu spuna ca nu au stiut , ca nu le-a spus nimeni , ca toti au tacut . De fapt , nu au tacut toti !

 58. editorial de incepatori.😂tz😂tz😂tz

 59. Nu stiu cit era ( daca era !!! ) rezerva in valuta a BNR in 1996 dupa vacaroiu-saniutza , dar in 2001 aveam avere de 4,864 mld. de $$$$$$ , iar in 2023 aproape 60 mld. de euroi .Datoria actuala de 160 mld. de euroi este cea publica sau combinata cu datoria privata ?

 60. Dacă covrigarul analfabet mi-a crescut taxele pe o amărâta de firmă, la clica de partid, la curve, amante, proștii din deconcentrate, cu cât le-a mărit impozitul? Cu o sumă egală cu gaura de la covrig? Mie mi-a dat un pumn în gură, la Burghezia Securista Bugetară le da lapte și miere? Intrabare de bun simț! Mi-e îmi bagi mâna în buzunar ca să îți dai ție însuți? Ce suntem aici? Ali Baba și cei 40 de hoți? S-a întâlnit la barieră hoțul cu prostul? Pe bune? Pe bune?

 61. Cred că toată isteria asta anti Ciolacu vine de la faptul că , electoral, ca să câștige niște voturi de la oameni credincioși, sau din pură nevoie de a fi ajutat de Bunul Dumnezeu în marea încercare la care se încumetă a participa în aceste vremuri hâde din mai toate punctele de vedere, acesta a „îndrăznit să viziteze, și încă de două ori, în doar doi ani, Muntele Atos, ultimul refugiu ortodox necucerit de satanismul global.
  Chiar dacă a mers pe Muntele Sfânt, cu alte gânduri, decât cele bune, sunt sigur că s-a întors mai altfel decât a plecat și nu în rău !
  Așa că lăsați pietrele jos și ridicați privirea spre cer rugându-vă să-i dea Dumnezeu gânduri bune și putere de a le duce la bun sfârșit.
  Că nu-i ușor să te înhami la asemenea povară cum este aceea de a conduce România, de care trag toți s-o sfâșie bucată cu bucată !
  Dovadă și răutatea stanică ce răzbate din unele comentarii, de crezi că Ciolacu le-a furat iubitele, sau le-a tăiat pensiile speciale, sau, mă Rog, banii ce curg pentru a roade la temelia oricărei încercări de a ajuta cum te duce capul , nu cum te conduc alții, ca Țara asta măcar să mai existe în viitor, dacă nu să prospere , cum ar vrea mulți , dar fără să facă nimic altceva în afară de a critica de zor orice acțiune care le pute de la început .

 62. Face ce face dl Nistorescu și iar ne bagă cuțitul în suflet! Iar ne aduce aminte că suntem luați de proști, sclavi, sclaveti, idioți, de o turmă idioată de analfabeți total care nu au mamă, nu au tată! Jupoaie România la drumul mare, Domnitorii Fanarioți sunt pistol cu apă rece! Nu mai au nici o limită, dau cu tăvălugul, cu aruncătorul de flăcări peste orice regulă economică! Aristoteles: Intr-un război mai bine un leu la o armată de măgari decât un măgar la o armată de lei! Și cancerul psd are 38% intenție de vot? Cine mai are speranțe cu ăștia la putere, este idiot irecuperabil! Întrebați-l pe profesorul universitar Mircea Coșea nu pe profesorul Voiculescu!

 63. După atâția ani îmi dau seama că degeaba spuneau unii că doar vreo 1000 de comuniști nu puteau câștiga alegerile pentru partidul comunist, mai întâi muncitoresc,și că acele alegeri au fost furate !
  Închipuiți-vă dacă astăzi un partid, având în spate și o armată cotropitoare, dar nu NATO ;), ar promite o naționalizare, și toate cele promise de cei sosiți atunci, ca și acum de altfel, 😎 pe tancuri, avioane și rachete străine? Cam câți ar vota pentru ca toate avuțiile, dar mai ales băncile , să rămână în mâna străinilor, pământul strămoșesc mai mult de jumătate vândut tot lor, cartiere întregi și afaceri de miliarde din truda românilor ajunse acum în proprietatea unor capitaliști, cum li se mai spune unor hoți neprinși ? Cam câți ar vota , pe bune, pentru astfel de subjugare nemiloasă, care a reușit să alunge cea mai mare populație pe timp de pace, nu de război ?
  Vă asigur că fără să fure un vot, rezultatul ar fi identic cu cel de atunci. Numai că acum, un asemenea partid n-are voie să ia ființă, pentru că le-ar strica toate planurile !

 64. …pt iubitorul de ciolocoi, radu humor:ce are sula cu prefectura?…bine, daca ar fi sa comentez pe subiectul vizita la biserici, daca nu era in scop electoral se ducea singur, nu cu tot activul de partid…cat despre gandurile bune, cea mai tare gluma!…gandul este emanatia unuia care are proprietatea gandirii…daca-l banuiesti pe ciolocoi de aceasta posesiune, inseamna ca…oricum, primele roade ale bunelor intentii in privinta populimii obisnuite se vad deja, la rafturi-vezi ca sunt ceva articole care explica ce si cum-pe la taxe si impozite locale…finalul este apoteotic, macar tara sa mai existe, populimea nu conteaza…

 65. „Că nu-i ușor să te înhami la asemenea povară cum este aceea de a conduce România…”

  Precizare :
  Nici calul nu se înhamă singur, nici boul nu se înjugă singur.
  Întrebare :
  Cine-i … vizitiul ? Cine mână căruța „România” ?

 66. Eu cred ca Ciolacu a fost distribuit in rolul pavianului cu manta pentru prezidentiale. Evident, fara stirea lui. I s-a spus ca e prezidentiabil, ca va fi sustinut si sa se comporte ca atare. Suficient pentru acest individ primitiv si rudimentar ca sa lase, dezinvolt, garda jos si sa se suie iute in copac, adica sa se arate public in toata goliciunea mizera a caracterului sau.

 67. au fost la promotie de sarbatori la L… au fost in noiembrie chiar mai ieftine, daca ai fi cautat pe net, ai fi gasit la A…cu 19,10 lei sau la E cu 27,98 lei plus transport a trecut perioada promotiilor. Asa cum sigur au inceput reducerile in magazine, n-am fost, dar in ianuarie unii au reduceri. Daca vrei sa economisesti cumpara in noiembrie dulciurile, dar atentie la data cand expira. Mai mult o cicolata are pret diferit la cele doua lanturi frantuzesti diferenta de peste 2 lei. Asa cum printr-un noroc poti gasi unele care au pret peste 20 lei cu 15 lei la promotie, s-a intamplat odata la C odata la S…acesta este farmecul cumparaturilor sa poti face economii sau daca cumperi mai multe un produs sa fie ca si gratis.

 68. Precizare la precizare :
  „Cine-i … vizitiul ? Cine mână căruța „România” ?”
  Dacă e s-o luăm strict conjuctural, vizitiul mână ( hățuiește și biciuiește) caii sau boii, care trag căruța, n-o mână direct pe ea ! În cauză , cel care pare a conduce caii, sau , mă Rog, boii, că parcă se potrivește mai bine , este
  vizitiul, care la rândul lui este condus/dirijat și el de niște unii spre a duce căruța asta, încărcată cu multe roade ale muncii unui întreg Popor, ce hodorogește groaznic din cauza duratei de exploatare, dar și a greutății cu mult depășite, la coșmelia globalistă, numai că nu se știe încă precis pe care dintre intrări : SUA, sau UE ! 😎

 69. „ȘI CARE-I VARIANTA DUMNEVOASTRĂ DOMNULE NISTORESCU?-VREȚI DUMNEAVOASTRĂ SAU AVEȚI PE CINEVA CU ECHIPĂ GATA FORMATĂ ? DE CE NU NE SPUNEȚI ȘI NOUĂ? ORI MAI AȘTEPTAȚI SĂ VEDEȚI CE FAC DRONELE DEASUPRA „LOCAȚIEI” NEMȚEȘTI UNDE SE ȘCOLESC PILOȚII UCRAINENI? ZĂU DACĂ AVEȚI SOLUȚII NU MAI AȘTEPTAȚI ȘI NU MAI VĂ FACEȚI CĂ A-ȚI DAT ÎN MINȚILE NEMAJORILO!!!”

 70. Am remușcări pentru faptul că am replicat atât de urât în schimbul de opinii cu eco-economistu’ și cu minte simplă. Mă gândesc, totuși, că AVC, de enervare, nu puteau să facă, întrucât ei nu erau cerebrali.
  Cred că au fost rechemați la partid pentru instructaj „idiologic”.

 71. „ proprietatea unor capitaliști, cum li se mai spune unor hoți neprinși ? ”ȘI CARE-I VARIANTA DUMNEVOASTRĂ DOMNULE NISTORESCU?-VREȚI DUMNEAVOASTRĂ SAU AVEȚI PE CINEVA CU ECHIPĂ GATA FORMATĂ ? DE CE NU NE SPUNEȚI ȘI NOUĂ? ORI MAI AȘTEPTAȚI SĂ VEDEȚI CE FAC DRONELE DEASUPRA „LOCAȚIEI” NEMȚEȘTI UNDE SE ȘCOLESC PILOȚII UCRAINENI? ZĂU DACĂ AVEȚI SOLUȚII NU MAI AȘTEPTAȚI ȘI NU MAI VĂ FACEȚI CĂ A-ȚI DAT ÎN MINȚILE NEMAJORILOR! CICĂ SĂRAC =MAI BOGAT-ÎN VORBE:NEVOIAȘ,AMĂRÂT,SĂRMAN,OROPSIT,NECĂJIT-!

 72. Spuneam la 12:52 nestiind ca urmeaza un atac sovietic cu rachete:

  Nea Cornel, mara neica nu stii ca in Romania Securista nu se umbla cu „biletzele”, mult mai eficiente fiind PLICURILE GALBENE? Tot e bine ca stii ca „NU SUNT BANI”!? Normal ca NU SUNT BANI DECAT PENTRU SECURITATE si aia la care ajung PLICURILE GALBENE…

 73. Totuși, alergarea după venituri nu lasă decât urme grave, nu se tine cont de venituri din localități, adică, totul laolaltă deși e diferență uriașă în ceea ce privește venitul lunar! Ex. In București și marile orașe, venitul lunar e de câteva ori mai mare decât alte zone și impozitul pe clădiri sau și teren e la fel! Unul cu 15.000 lei lunar plătește același impozit ca cel cu 1.700 lei venit lunar pe acelasi dimensiuni ale casei sau terenului, avantaj bugetarul de lux! De ce? Pentru că, goana de a menține sărăcia in Romania, nu are limite și nici reguli!

 74. 1. Nu înțeleg de ce ar trebui să-ți indice domnul Nistorescu „varianta” sau „pe cineva”.
  Tu ce propui ? Voi, toți ceilalți, ce vreți și ce propuneți ?
  2. Îți spun ce cred eu :
  – România ar avea neapărată nevoie de UN SUVERANIST. Nu unul precipitat, anarhic, ci unul rațional, cu o gândire, un plan pe termen lung de ieșire de pe drumul greșit pe care mergem. Această cale presupune răbdare, inteligență și mari sacrificii.
  – Avem și azi câteva nume de LIDER. Din păcate, din partide, administrație, societatea civilă, mie, personal, îmi e greu să propun o echipă. Fără echipă și, din start, fără adepți mai tineri, care să ducă mai departe ștafeta redresării, după cele unu-doua mandate ale primului lider, NU AVEM.
  3. Avem in istorie câteva momente de deșteptare națională, de unitate, nu precum azi de dezbinare totală, de încordare a voinței și hotărârii. Nu se poate să nu trăim o trezire la viață.

 75. @CN:
  Daca vine cum ii spuneti Fondul, este aici facuta de dvs. documentare astfel incat sa-l ia Fondul la inchisoare pe Don Ciolacu dar sa lase pe restul liberi pana isi revin oleaca din invarteala manareala manevrita de PSD! PSD sunt anacronici.
  Rolul impuscatului s-a sfarsit. La 30 de ani sa mai plangi dupa el e penibil.
  Pana acum PSD nu au produs decat delapidare, paguba, regres, prostie si vanzarea aproapelui.
  Se rade de diaspora ca merge sa lucreze pe bani putini.
  Da bani sunt putini, munca umilitoare dat sunt bani albi care ies din munca. Din Romania se pleaca pentru ca se sta degeaba, se sta la cersit.
  PSD sta degeaba de 30 de ani cersind si neproducand nimic decat retele organizate de infractori. PSD sunt un grup criminal organizat.
  Pot la o adica Fondul sa-i aresteze pe toti si sa-i ia sa-i duca.
  Sa-l ia si pe Iohannis dar si pe CTP nevricosul care vrea sa se ascunda la Recorder cumva sa-si frece pacatele de echipa de tineri sa nu i se vada ranjetele!

  Fatarnicia ma deranjeaza! Foarte tare!

  Sa vina o mama cu 7 copii la conducere! Tara asta are nevoie de reabilitare si de redresare.
  Nu o exclud pe Maia Sandu ca propunere.

 76. @ Aveți și ,,ghinion”, la BNR l-au promovat bețivii academician pe domnul Isărescu, domnul Marga, un filozof capabil care nu a fost numit la BNR, un educat de anvergură mondială, fiind trecut la ,,criticism”, ca să critice reprezentanții bețivilor, ?

 77. Domnule Nistorescu ați auzit vb din bătrâni? Rahatul amestecat pute? Deci? Ce Dracu are apstsolvent de zootehnica pus în CA la Cernavodă? Ce are balegarul de vacă cu tehnologia CANDU? Ce are Deuteriul cu Principiile Alimentare din trifoi? Deci? Politicul ” cat” mai restrâns” în Administrație, Poliție, Armată, etc, etc! Au auzit Leprele astea de examene pe funcții publice? De ce nu examen ca șef la Curtea de Conturi? De ce nu examen la CCR? De ce nu examen ca Avocat al Poporului? De ce nu examen ca șef la ANAF? Pui o actrița porno[ Ioana Timofte] nepoată de General de Securitate șefă la CNCIR? De ce nu un inginer întrat cu examen „musai” cu 10 în Uzină, Fabrica, să știe o Diagrama de Momente, să știe o sudură, un filet? Deci? Eliminarea totală a politicului în societate! Parlament și atât! Ciordache la Consiliul Legislativ pe viață cu 15 000 de Euro net lunar? Sodoma și Gomora peste infecția de aici! Numai bomba nucleara ne mai salvează! Nu sint idiot, am proprietatea cuvintelor! Și baba care matură la o școală la un sat amărât din Moldova, e pusă politic! Votezi psd-pnl, ai muncă! Nu votezi, crapi de foame!

 78. …miorita laie, laie bucalaie, ce-ai fumat?…esti pidosnica, maia sandu?… moldova rezista doar frateste, pe spinarea amaratilor cociocari!… nu te-ai prins inca de faptul ca baselul a mimat apropierea doar pt a creea cadrul furtului alegerilor?… mare este gradina!…

 79. Ce salvează România? Cum ce? Corpul cum se salvează de boală, de TBC, de Aritmii, de AVC, de boli autoimune? Vine o celula din rect și este pe post de neuron? Vine o celulă epiteliala și este schelet la piramidele Malpighi? De ce trebuie să „numească” politicul șefi la Spitale? Aha, aha! 50 000 de Euro post dulce la Spitalul Militar secția X( știu cazuri)! 35 000 de Euro post sef de Vama? Deci? De ce politicul trebuie să „ungă” pe post, clientela de partid? Elimini numirile, elimini Sfânta Corupție? 150 000 de Euro, post de parlamentar? Cum îți scoți parleala? Nu prin numiri in Deconcentrate a leprelor tale? Cum îți recuperezi banii plus peste? Nu furând de la Buget, de la noi toți? Am Terra de furaciuni, se parandaraturi! Toți lepre, toți gunoaie sociale! Pute România de ei, pute! Șanse? Pleacă turma de hiene de la Măcelărie, având în Spate, STS, Justiția, Jandarmeria? Cine a bătut un jandarm cu un făcăleț de mamaliga, ăla minte!

 80. Elevii navetiști fără transport gratuit? Mugurii României, floarea României să zacă în bălegar, în jeg, în sărăcie, în ignoranța, bivolul african din poză da 1 miliard de Euro pentru gunoaie americane din anii 70? Ăsta dacă a fost slugoi la un terorist arab, vrea ca să distrugă viitorul României? Copii de la sate, iobagi pe veci la Burghezia Securista? Există un Dumnezeu, există un Diavol pentru toți vânzătorii de țară!

 81. Creşterea reală a PIB-ului este estimată să se accelereze in 2024 fata de 2023 ,susţinută de creşteri solide ale venitului real disponibil, un impact pozitiv a scăderii dobânzilor bancare şi consumul plus investiţiile publice.
  PS nu erau necesare expresii ca ‘oaie bleagă!’sau liru-liru’,nu acopera argumentele

  Si in socialism erau cresteri din burta.
  In cøvrigărism creșteere solidă la datoria externă.+criza mondial ca-n 2009 cand toti smwcherii de pe Plneta Romanica radeau de americani si prabusirea pietei imobiliare, pana a ajuns criza la ei un an mai tarziu de i-a trantit in faliment.

 82. „Află matale că eu și încă vreo cîțiva ne-am prins că la încropirea Bugetului pe
  „24 ai umflat încasările cu vreo 10 miliarde de euro.”
  „Codul Penal-Infracţiuni de serviciu – Obţinerea ilegală de fonduri –
  Art. 306. –
  (1) Folosirea ori prezentarea de documente sau date false, inexacte ori incomplete, pentru primirea aprobărilor sau garanţiilor necesare acordării finanţărilor obţinute sau garantate din fonduri publice, dacă are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
  (2) Tentativa se pedepseşte.
  Deci problema excede metoda ziaristica-marca Cotidianul,a „biletelului”avind conotatii penale.
  E vorba de fonduri de labugetul public nu al UE,”Noul Cod penal. Note • Corelaţii • Explicaţii, ediţia 1
  1. Prezentare comparativă. Obţinerea ilegală de fonduri este o incriminare nouă, fără corespondent în legislaţia anterioară, prezentând, însă, similitudini cu infracţiunea prevăzută la art. 181 din Legea nr. 78/2000.
  Dispoziţiile art. 306 noul C. pen. cuprind o singură variantă normativă, care se referă la conduita ilicită a oricărei persoane, care prin manopere dolosive urmăreşte captarea unor finanţări din fonduri publice, altele decât cele din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în această din urmă situaţie fiind incidente dispoziţiile art. 181 din Legea nr. 78/2000.(coruptie).
  Intregul PArtlament,partidele politice votante- raspund,in caz de cercetare ca se vrea rezultatul-adica captarea unor finantari din fonduri publice.
  Acuzatia din „biletel”este f.grava.

 83. Tovarășe căpitan Panait, am dat de Dracu? Cu respect Da! Dacă nu furai cățelul doamnei Rizescu, nu se întra pe geam, nu murea un om! Dintr-o pocnitura de falanga, 1 miliard de Euro pentru fiare vechi? De 1 mld de Euro se făceau în 30 de județe, 30 de spitale ca din star trek! Aveți oameni buni, aveți copii, bunici, părinți? Gravidele din Tecuci nasc pe marginea drumului ca vacile, o gravidă din Botoșani moartă la poarta Maternității lipsă cezariană, la Mangalia tânăr mort de Apendicită Acută? Medicii emigrează lipsă spitale moderne, noi luăm arme de Miliarde și Miliarde? Sunt inginer service și vânzări! Alte Miliarde Mentenanță arme? Alte Miliarde pentru hangar, combustibil , energie? Oameni buni, dragilor? Aveți copii, Aveți părinți? Ce se întâmplă cu ei, cu noi? Ce se întâmplă cu noi la bătrânețe? La mila copiilor și Leprele astea slugi la Davos, Forumul Mondial Evreiesc, B’nai B’rith? Bogdan Aurescu februarie 2015! Jurământ la B’nai B’rith, acum judecător la ONU? A vândut România la străini pe zeamă de varză? Mai există tribunalul Militar? Spitale zero, exod medici, exod români? Am ajuns sat fără câini?

 84. Întrebare de 1 miliard de Euro! Dacă luăm jegurile americane din anii 70, nu cumva trebuie hangar, maiștri militari, combustibil, curent, salarii, teren luat de la agricultură? Alte Miliarde de Euro an de an, an de an? Nu mai găsești un strungar, sudor, facem maiștri militari? Și ” bruma de avere” nu la noi amărâții, ci la hangare, la maiștri militari, la combustibil, curent? Canibalizezi forța de muncă, nu în uzine, nu în spitale, în hangar militare? Și rușii au 6000 de Vectori Nucleari, spulberă singuri Planetă de 124 de ori? Ce rudiment de gândire de idiot! Arme inutile în detrimentul dezvoltării economice a României! Râd bărboși de la Davos și cu curu’ de noi! Speach less…

 85. Acum ca am întrat în anul 2024 unde sint o gramada de alegeri, sa vezi minciuni de sta mata în coada. Fiecare promite luna de pe cer de ramanem pe intuneric. Ne lumineaza cine?

 86. Acum la Realitatea Plus! Bomba bombelor, comisioane uriașe pentru tehnică militară? Doamna Ileana, Doamna dragă! Și ultimul idiot din Vaslui știe că comisionul, mita, șpaga, lobby(?) este 10% din Suma bruta! Am luat ieri tehnică militară jegoasa din anii 70 din USA, 1 mld Euro, mita este de 100 de milioane de Euro! Doamna Ileana e normal? 100 de milioane de Euro comision(?) și o amărâta din Craiova cu copil de 4 ani, a furat din Supermarket 1 salam de 4 Euro, a primit 4 ani la Targsor! Doamna Ileana, ăla cu șpaga de 100 de milioane de Euro câtă pușcărie merită? Aud? Ați văzut mașini de Miliarde în România? Alea sunt din vânzare de cartofi în piața Crangasi? De vânzarea de borș în piața Chirigiu? A descoperit Realitatea Plus de șpaga de Achiziții de tehnică militară? Armele nici măcar nu vin, decât pe hârtie! Puscariasa de la Targsor cu salam de 4 Euro, luat 4 ani, e deținut politic!

 87. Esti trist, e frig, te mananca-n cur si nu stii cum sa te relaxezi? Citesti comentariile de mai sus si te spargi de ras. Sau tampitara rau unii pe aici … nu intelegi ce vor, cu cine se bat, pe cine injura, ba e psd, ori pele, ori aur, ori nea cornel, mare e Romania ciolacului si a neamtului fost (f)utecist.

 88. Așa e nea Petrica, că și matale postezi supt 100 de nick-uri, fă-o măcar mai pe ascunse, nu asa grobian! Într-adevăr ai dreptate, dar într-o mâna, râde de tine, de mine, de noi toți, aia care l-au pus PM pe analfabetul României! Ăia râd de se bat pe burtă! Mai râd și de tine, și de mine, aia care îl țin pe Manole de la BNR, guvernator la BNR de 35 de ani! Tare bine merge investitorilor români cu Manole, tare bine le merge, 0,1% dobânzi pentru credite! Și populației ii merge foarte bine cu Manole, 1% dobânzi pentru credite de nevoi personale! Lapte și miere nu alta…Matale nu înțelegi nimic, ești votantul ideal! Trebuiești clonat in 22 de milioane de rumâni🤣

 89. Dl Cristi Danilet este ” beneficiar net” a tiparului Burgheziei Securiste Bugetare! 48 de ani, pensionar cu 28 000 de lei net lunar! Omu’ a muncit în mină, în spitale de urgență. gărzi de Revelion și de Paște! Rupt de muncă pe glia patriei, in timpul liber Karatist! România își iubește nespus muncitorii, talpa țării, țăranii, măturătorii, brutarii…Burghezia Securista Bugetară trăiește cu minim pe economie, mănâncă mămăligă cu apă rece…

 90. Când îl vezi pe ăla din poză, te gândești amuzat! Si-a petrecut tinerețea studiind intens la Biblioteca Centrală Universitară, mâncând’uși zilele cu tomuri groase de tot, pline de praf! Latina, greaca veche, Istorie, Chimie, Fizică! In timpul liber cântăreț în strană la biserică și vânzător de lumânări! Acum e la Muntele Atos, vroia la muntele lui Venus, operatorul a încurcat cursele! România îl merită cu prisosință ca PM.

 91. Petrica & omu’ cu 1000 de fețe/nick-uri, nimic nu înțelegi din viață, nimic nu înțelegi! Dacă postezi supt alte nume, fă-o mai elegant, nu bovin, grobian! Nu înțelegi că de tine, de mine, râd ăia care l-au pus pe Docturandul din poză ca PM! Ăia râd copios, nu tu! Tu ești un pierzător, o victimă!

 92. Din anul în curs, câte firme vor mai fi pe piață? Că mediul politic este prietenos cu mediul de afaceri, este stiut de toata lumea. Totul merge strună la noi, totul e clar, cleștar. Lapte și miere! Cu 100 de lei îți iei Rollex automatic, plus o geaca de piele motor!

 93. @ Deduceri din venitul net la cei care obțin venituri de orice fel, deci pentru toate categoriile, la nivelul coșului zilnic și pentru cei aflați în întreținere și pentru diferența rămasă 5-10 %, ”taxa de patriot” , care nu îî convine își caută altă țară să o apere și de la care să obțină venituri, ? Cum să lucrați bugetari fără să plătiți ”taxa de patriot” , ?

 94. Un om intre oameni. Camil Petrescu

  Am ascultat ieri, discursul lui Ceausescu dat la TVR in seara de 20 decembrie. Citit cu efort, cu „pretini” si „atacarea”…Ridicarea tonului asteptand aplauzele furtunoase… Astazi, multi il regreta…

  Pe muntele Athos, lui Ciolacu i s-a spus sa nu ia totul pe seama lui. Pentru ca atunci si raspunderea ii va reveni tot numai lui.

  Ce om!
  „Balcescu are consistenta unui „suflet tare”, obsedat de „jocul ielelor” si care nu e silit sa abdice. Stiindu-se pe sine cap- adica minte clarvazatoare capabila sa analizeze lucid, sa decida si sa prevada pe tabla uriasa a Istoriei, dar si capetenie, conducator – Balcescu este ascetul sublim, care se construieste pe sine cu pasiune rece si-si hotaraste deliberat destinul. Simbol al sacrificiului de sine, halucinant, orgolios, isi stie „viata hotarata” si se simte rasplatit, pentru tot ce pierde omul din el, de senzatia puterii unice de a-si alege drumul.”

 95. & Pentru investitori, ”taxă de afaceri în România”, în funcție de investiții, randamente, profit, cifră de afaceri, chestiuni mai complexe, ?

 96. Istoria repetata, alte timpuri, alte personaje dar tiparul ramane:

  In 1846, Balcescu scrie primul sau studiu de istorie sociala “Despre starea sociala a muncitorilor plugari“ in care cauta sa demonstreze ca stapanirea pamantului de boieri e o uzurpatie, iar pamantul trebuie inapoiat taranilor. Boierii si-au atins scopurile prin 3 mijloace:interesul, nevoia si sila:

  1.Interesul – marii proprietari, ca detinatori ai marilor dregatorii de stat, obtinusera de la domn scutirea de dari pentru locuitorii de pe mosiile lor. Din interesul de a dobandi scutiri de dajdii si aparare impotriva slujbasilor publici, multi tarani liberi s-au vandut impreuna cu mosia lor unui stapan puternic.

  2.Nevoia – razboiul i-a silit pe mosneni sa se indatoreze si cum nu s-au putut elibera la timp, proprietatile lor au cazut in mana creditorilor, care erau boierii si manastirile.

  3.Sila – cel mai eficace si mai general mijloc de spoliere a taranilor a fost sila:incalcarea si acapararea brutala a proprietatii mosneanului, procesele nedrepte in care boierii erau si parti si judecatori, falsificarea actelor si furtul documentelor autentice.

 97. Ce aveti voi cu Ciolacu ? El nu iese in afara matritei in care sunt fabricati aproape toti administratorii banului public.
  El promite si ceea ce nu intelege iar de facut stie si el ca nu va face nimic caci el nu pentru asta s-a luptat sa ajunga acolo.
  Priviti-i pe primarii marilor oraase, municipiilor si comunelor din Romania. Acestia dispun de o fauna de interesati care – in fapt – sunt cei ce il manipuleaza pe primar. Primarii si administratorii precum Ciolacu si altii ca el nu sunt decat niste produse originale ale societatii romanesti. Asta este si asta poate soietatea noastra. Stand in fata birtului unde isi cheltuiesc ajutoarle de la primarie, ce fel de primar poate alege acel roman ?

 98. DL CIOLACU, dacă până la 37 de ani n-a avut carte de muncă, , la 38 a terminat ECOLOGICA, iar in loc de suspendarea si referendum cu KWI S-A DUS LA CIOLAN SI GUVERNARE DESI cea mai mare realizare era inlăturarea psd de la guvernare, după ce acoperitul radu tudor spunea in turul 2 în 2019 că aerul devine mai respirabil în preajma sa, ce sa-o cerem urmasului de BZ???

 99. Trebuie explicat in cuvinte simple, direct, ce se intimpla, cine sint vinovati si de ce…oamenii nu pot intelege, nu au timp sau educatie, sa inteleaga matrapazlicurile pe care le face clasa politica, tradarea de tara, etc…presa trebuie sa explice simplu si la obiect…sa lasam mistoul, zeflemeaua, hazul de necaz, umorul, etc…lucrurile sint serioase tara se duce de rîpă….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.