Black Friday crește numărul de joburi

Angajatorii s-au pregătit pentru creșterea volumului de activitate din perioada Black Friday: numărul total de joburi din piață a crescut cu peste 20% în ultima lună 

Aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie, în creștere cu peste 20% față de luna septembrie, angajatorii făcând demersurile necesare pentru a putea ține pasul cu intensificarea activității din luna noiembrie, atunci când încep să se deruleze campaniile de Black Friday. Domeniile în care s-a văzut cea mai mare evoluție a angajărilor au fost retail, transport/logistică (domeniu care include și business-urile de curierat) și call-center.

Astfel, numărul de joburi disponibile în transport/logistică a fost, în luna octombrie, cu 40% mai mare decât în septembrie, în timp ce pentru retail și call-center evoluția a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite și operatori call-center.

„Am intrat în acea perioadă a anului cu vârfuri în zonele de consum în care retailerii, fashion retailerii sau jucătorii din e-commerce au volume mari de vânzări și, prin urmare, au nevoie să suplimenteze echipele. Asta înseamnă mai mulți oameni în prima linie, în departamentele de vânzări, dar și în sectoarele adiacente – livrări, curierat, suport tehnic pentru clienți. Este o perioadă foarte aglomerată pentru aceste industrii, care creează în fiecare an portițe importante de oportunități pentru candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, în special pentru cei din categoria entry level”, spune Bogdan Badea, CEO-ul celei mai mari platforme de recrutare online din România.

Potrivit datelor Salario, salariul oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună. Un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aștepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, în timp ce un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună.

„Acestea sunt medii nete, la nivel național, și includ, prin urmare și salariile oferite de angajatorii din orașele mai mici ale țării. Pentru orașele mari, precum București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași, și în special pentru acei angajați care lucrează și în ture de weekend, salariile pot ajunge să fie și cu 40% – 50% mai mari. Pentru joburile enumerate, de regulă, nu se cere experiență anterioară de muncă sau alte skill-uri specifice”, comentează Bogdan Badea. 

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Au avut nevoie de 34.000 de IT-isti care sa creasca preturile in Oct, sa le scada in Vinerea Mare si Neagra, ca apoi sa le creasca la loc pentru Dec, luna cadourilor, cand se vand marfurile la orice pret !

  2. Nu cumva asta e din formația emisiunii tv de la ProTV? Așa pare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.