Boc: Întârzierea contractelor UE este generată de documentaţiile prost întocmite

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor să verifice contractele finanţate din fonduri UE, arătând că proiectele înregistrează întârzieri de până la un an faţă de graficul stabilit. Întârzierile sunt generate nu de instanţele judecătoreşti care rezolvă contestaţiile, ci de documentaţiile prost întocmite.

El a prezentat ca exemple în acest sens contracte privind reabilitarea infrastructurii rutiere şi gestionarea deşeurilor din judeţele Vrancea, Giurgiu, Satu Mare, Sălaj, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Teleorman, potrivit Mediafax. Aceste contracte, în valoare individuală de peste 20 milioane euro, înregistrează întârzieri cuprinse între 6 şi 12 luni în ceea ce priveşte implementarea.

Premierul a cerut prefecţilor să nu mai „arunce vina” pentru întârzieri pe instanţele judecătoreşti care analizează contestaţiile formulate la licitaţii, deoarece în majoritatea cazurilor problemele sunt generate de documentaţiile prost întocmite.

La ultima reuniune a comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor comunitare, premierul Boc a declarat că este nemulţumit de nivelul scăzut la plăţile efective realizate pentru programe finanţate din fonduri UE raportat la totalul proiectelor depuse. Premierul a apreciat că, în acest ritm, România riscă să nu poată cheltui toţi banii alocaţi pentru 2010 de către executivul comunitar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.