Bolojan, mega-proiect cu fonduri europene. S-a semnat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, a semnat miercuri contractul cu reprezentantul firmei Dumexin, Gabriel Dume, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la Parcul Industrial din Aleşd, realizat cu fonduri europene, a informat, într-un comunicat, instituţia.

Contractul a fost semnat la sediul Primăriei Aleşd, în prezenţa primarului Ioan Todoca.

Valoarea ofertei câştigătoare pentru proiectarea şi execuţia proiectului „Înfiinţare parc de specializare inteligentă Aleşd” este de 13.609.082,34 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 8 luni (2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie).

Marţi a fost semnat şi contractul de finanţare cu fonduri europene pentru acest proiect. Cu toate că firma Dumexim a fost declarată câştigătoare a licitaţiei pentru construirea Parcurilor industriale din Beiuş şi Aleşd în data de 12 martie 2024, contractele de proiectare şi execuţie nu au putut fi însă semnate până nu a fost semnat şi contractul de finanţare.

„După mai multe luni de verificare a documentelor şi după clarificarea tuturor aspectelor juridice, a fost semnat contractul de finanţare pentru realizarea infrastructurii parcului de specializare inteligentă din Aleşd. Proiectul nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul Primăriei Aleşd. Terenul pe care se va dezvolta infrastructura, situat la ieşirea din Aleşd spre Oradea, după benzinăria OMV, a fost pus la dispoziţie de către Primăria Aleşd. Mulţumesc echipei de proiect şi tuturor celor care au fost implicaţi în câştigarea acestei finanţări”, a declarat, citat în comunicatul de presă, Ilie Bolojan.

Săptămâna viitoare se vor semna şi contractele de finanţare pentru celelalte trei parcuri din judeţul Bihor: Beiuş, Marghita şi Ştei. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, reţea de drumuri interioare, alimentare cu apă, cu energie electrică, realizarea reţelei de distribuţie cu gaze naturale, iluminat public etc. Pentru aceste investiţii au fost încheiate parteneriate între CJ Bihor, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) şi primăriile celor patru localităţi.

În judeţul Bihor sunt funcţionale, în prezent, parcuri industriale în municipiul Oradea, municipiul Salonta şi comuna Tileagd.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Nu văd unde-i lauda; cineva-ți dă ceva bani, mare parte au fost ai tăi, și-ți spune ce să faci la tine-n bătătură. Desigur acel cineva nu are nici un gând ascuns și nici nu vrea să cîștige ceva…chiar dacă s-ar gândi la binele tău îți spune cum vede treburile ăți dă banii fără obligații.
  Poate totul e gândit din afară, ceva transfrontalier cu Debrețin îîn Ungaria.
  Altceva, cu cine vor lucra? Aduc și mai mulți muncitori de alte rase? Planul Kalergi e teoria conspirației?

 2. „ORADEA,ARAD,SATU MARE PE ACOLO SUFLĂ ALTE VÂNTURI ȘI CÂNTĂ ALT FEL DE CUC!/!? OARE VECTORIAL E VIENA -BUDAPESTA ORADEA ORI INVERS !

 3. Felicitări dle Bolojan!…se dezvoltă Bihorul în ritm alert!…

 4. Ce fenta a aruncat individul bolojan! Oameni buni, omul de fălește cu ceea ce nu a făcut personal, nu e firma lui, nu el muncește cu echipa, a semnat o hârtie prin care alții aduc finanțare și muncesc! El se folosește de absolut orice că sa fie votat! Obiectul muncii președintelui consiliului județean e doar administrativ în colaborare politica cu guvernul! Nu are nicio legătură cu cetățenii, cu viața și nivelul de trai al cetățenilor! Este platit gras pentru ceea ce face ca președintele al consiliului județean! Faceți diferența între obiectul muncii acestor funcții publice politic și obiectul muncii în fapt=patronii+muncitorii, în practica, acești politicieni intenționat confuzionează atribuțiile pentru a manipula cetățenii in scop politic!

 5. Asta da. Treaba șefilor de oraș sau de județ e să atragă investiții nu doar să dea cu mătura și să care roaba vorba omului ăla de candidează la București. Acum trebuie să se asigure că școlile vor califica elevii că Bihorul nu a prea avut industrie.

 6. Intreb si IO, ca un Simplu Cetatean care ma aflu in Mod VOIT de cand ma stiu, adica in AFARA oriCarui GRUP:

  A. Ce este cu adevarat un Parc Industrial, CE produce,?
  B. CE Fabrica, Uzina, Combinat au DEMOLAT ca sa faca LOC Parcului Industrial?

  C. CINE IA Banii si CAT da STATULUI?

 7. barfitori. Nu-ti da nimeni nimic
  gratis. De ce nu acceseaza si aia din Vaslui?
  Mai trebuie sii stinta de carte sa accesezi si sa implementezi proiecte.
  Intre putinii politicieni pe care ii apreciez este si Bolojan, chiar ma bate gandul sa ma mut la Oradea.
  Poate ca ar fi bun de presedinte, a dovedit ca este gospodar si face, nu vorbeste!

 8. Ia verificati cine au fost si sunt ministrii responsabili cu fondurile europene si premierii care an de an au repartizat banii europeni catre Bh si judetele din vest. La ordinul cui?

 9. Daca te zbați sa faci ceva faci nu pica para mălăiață in gura puturoșilor.
  La lucrul gata făcut orice prost știe să bage de vina .

 10. Alimentare cu electricitate? Parca era treaba ca tre sa descentralizam productia de curent… De ce nu se face parc fotovoltaic + ceva baterii Tesla sau alta firma? Nu mai ne intere de ecologie? Soarele e gratis bã oameni buni. Vad ca e mare rezistenta la schimbare… Se aplica aceeasi reteta imbatranita… Zero viziune… Si se asteapta beneficiarii sa fie mai bine … Vise placute. Si alimentare cu gaze? Tot in secolul 19 e blocata gandirea unora… Din pacate asa merg unii, cu spatele la viitor, sau las ca mere s-asa… ȚH2O

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.