BREAKING NEWS. Primul tratament care reduce mortalitatea la Covid 19

Autorităţile medicale britanice au anunţat că dexametazona, un medicament de tip corticosteroid, este eficientă în tratarea infecţiilor generate de coronavirus, informează BBC News.

UPDATE Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ”acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor”.

”Acestea sunt vești foarte bune și felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford și spitalele și pacienții din Regatul Unit care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare de vieți”, a spus șeful OMS.

Specialiştii britanici au catalogat drept un „avans major” descoperirea eficienţei dexametazonei în tratarea coronavirusului.

Potrivit unui studiu, tratamentul cu dexametazonă în doze mici a redus de la 40% la 28% riscul decesului la pacienţi conectaţi la aparate de respiraţie artificială. În cazul pacienţilor care au nevoie de administrarea unor doze de oxigen, riscul decesului a fost redus de la 25% la 20%.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că este un motiv de celebrare a unei „remarcabile realizări ştiinţifice britanice”. „Am luat măsuri pentru a asigura că avem provizii suficiente în cazul valului doi al epidemiei”, a precizat Boris Johnson.

Guvernul britanic are deja 200.000 de doze de dexametazonă.

„Acesta este singurul medicament care a arătat până acum reducerea riscurilor decesului şi le reduce semnificativ. Este vorba de un avans major”, a declarat Peter Horby, profesor de Boli infecţioase emergente şi Sănătate globală la Universitatea Oxford şi preşedintele Grupului guvernamental britanic de consultanţă privind riscurile virale respiratorii.

„Beneficiile sunt clare. Tratamentul durează până la 10 zile şi costă 5 lire (5,58 euro) de pacient. Practic, costul este 35 de lire (39 de euro) pentru a salva o viaţă. Este un medicament disponibil la nivel global”, a declarat profesorul Martin Landray, unul dintre coordonatorii echipei de cercetare.

Potrivit profesorului, medicamentul ar trebui administrat în spitale, dar oamenii nu ar trebui să îl achiziţioneze pentru acasă.

Dexametazona nu pare să ajute persoanele care au forme uşoare de coronavirus şi nu au nevoie de asistenţă pentru respiraţie.

Dexametazona este un medicament folosit ca antiinflamator încă din anii ’60.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Probabil revista The Lancet va publica un studiu redactat de o firma cu 5 angajati, din care 3 tehnicieni stivuitoristi, care demonstreaza ca acest medicament ieftin nu e bun, ca si hidroxiclorochina…
    Doar un medicament scump ne poate salva, specialistii Gilead nu-si vad capul de treaba sa scoata un verisor al Remdesivir-ului pe piata…sau Tocilizumab, care e chiar ieftin ca braga, 800 de dolari doza…
    Ramaneti pe post pentru noi date din lumea stiintifica, sponsorizata de Big Pharma.

  2. În România ,medicii „HANDICAPATI ” așa după cum propovaduia ILUSTRUL atotcunoscator și TZEPAR LUCOVID (personajul infect care o viață întreagă nu a făcut nimic iar acum le știe pe toate) și ii dădea lecții lui Streinu Cercel, din Martie se foloseste acest medicament.
    Au descoperit și englezii apa caldă!

  3. Mare vrajeală , subiect de BNW, la A3/RT.Așa este dacă nu stii ce vorbești , dai știrea si mai si amplifici.Medicamentul cu pricina se foloseste de multă(prea multă) vreme, un adjuvant antiinflamator de etapă în evoluția unei boli grave, DAR NU ARE SPECIFICITATE PT CV.De regulă cortizonicele au efect doar cât timp se dau pacientului, nu vindecă boala iar dacă se dau prelungit au efecte grave, secundare.

  4. Si de ce atunci iau britanicii credit pt acest folosirea cu succes a acestui medicament si nu medicii romani?! Ori vorbiti cumva de medici romani care lucreaza in UK? Desi pentru a doua grupa de risc letal, reducerea de la 25l la 20% nu e chiar spectaculoasa, e totusi ceva.

  5. S-au trezit din somn si „savantii” englezi…
    Medicamentul asta se folosteste in Ro inca de la inceputul pandemiei…

  6. Sa fim seriosi, eu ma astept la alte tari serioase sa conceapa vaccinul, in niciun caz la euro-occido-manipulare! Eu nu cred!

  7. Ajuta combinat cu alte tratamente pentru bolnavii ajunsi in faze grave. dar de ce trebuie sa-i lasam sa ajunga in faze grave ale bolii? Doar ca sa se vanda bine medicamentul produs de britanici? Era un medicament de uz comun, la fel ca si hydroxyclorochina, diferenta constand in faptul ca Trump a avut incredere in hydroxyclorochina iar globalistii doresc sa-l desfiinteze pe Trump, care este adeptul sttelor, nu a globalizarii care duce la pandemii si nu-i apara pe cetateni. Statul este construit pentru a-si apara contribuabilii, gloabalismul nu apara nimic, doar aduna banii de pa prosti si-i transforma in sclavi in mod subtil si insidios.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.