Bucureştiul ar putea găzdui meciuri din Campionatul European din 2020

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat miercuri că a depus candidatura Bucureştiului, la UEFA, pentru găzduirea câtorva meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, relatează Agerpres.

„Am avut o discuţie cu primarul general Sorin Oprescu şi l-am anunţat că m-am adresat UEFA pentru ca Bucureştiul, alături de alte 12 oraşe, să găzduiască meciuri din cadrul Campionatului European din 2020. Proiectul preşedintelui UEFA este ca la 60 de ani de la prima competiţie europeană să se joace meciuri în 13 oraşe din Europa”, a afirmat Sandu la Radio GSP.

”Astăzi (miercuri, n. red.) am trimis scrisoarea către UEFA, dar asta înseamnă că vom avea un caiet de sarcini, unde politicul va fi implicat în investiţii în cazare, în infrastructură, aeroporturi şi altele. Până în 2014 sau 2015 trebuie să ne luăm angajamentul faţă de organizatori”, a mai spus şeful FRF.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat cu câteva luni în urmă că se studiază ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa. O decizie în acest sens se va lua după discuţii cu organizaţiile naţionale programate în decembrie sau ianuarie.

Sandu a mai susţinut anterior şi ideea unei candidaturi comune România-Ungaria pentru organizarea Campionatului European din 2024 sau 2028.

Arena Naţională din Bucureşti a găzduit pe 9 mai anul acesta finala Europa League la fotbal, Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-0. Arena Naţională (52.000 locuri) este singurul stadion din Bucureşti care ar putea găzdui meciuri de acest nivel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.