Budăi îl ironizează pe Orban: Reușiți să uniți punctulețele într-o linie?

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îl ataca pe Ludovic Orban, premierul desemnat, spunând că o creștere a salariului minim ar reduce sărăcia și ar opri exodul românilor. „Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, spune Budăi.

Marius Budăi a lansat un atac la adresa premierului desemnat, Ludovic Orban, pe tema salariului minim, pe care l-ar vrea majorat cu 100 de lei.

„Când ți-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni și când ai obținut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poți înțelege valoarea muncii cinstite. Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanțe mari atât la capitolul economie cât și la capitolul istorie. Și nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim. (…) Ar trebui să știe domnul Orban că, din toate țările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar și cel mai mare nivel al emigrației forței de muncă. Domnule Orban, ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?”, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Marius Budăi.

Budăi afirmă că o creștere a salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei și reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate.
„Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, mai scrie ministrul pe Facebook.
Viorica Dăncilă a declarat, marți, în timpul unei acțiuni electorale la Botoșani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunțase că miercuri dimineață va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.
La rândul său, premierul desemnat, Ludovic Orban, a spus că decizia privind stabilirea salariului minim trebuie să o ia un Guvern legitim, în vreme ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.
Potrivit programului de guvernare, „salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Distractie mare! Semianalfabetul Budai se crede ironic. Cine oare i-a compus textul?

  2. Mandolina ,care declara la tv, acu un an-doi ca atunci cînd ei-PNLu- vor veni la putere vor micșora salariul minim! Mi se pare mie sau fizionomia lui sică mandolinaru este una a unui alcoolist?-care n-a muncit o zi în trista lui viață?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.