Cannes: Julianne Moore, diamantul verde de pe covorul roșu

Corespondență de la Cannes pentru Cotidianul.ro. Florin Bălțătoiu

Nu mică mi-a fost uimirea când printre zecile de actori care coborau din mașinile oprite pe Boulevarde de la Croisette, și-a făcut apariția Julianne Moore. Aproape nesesizată, marea actriță americană astăzi în vârstă de 63 de ani s-a pierdut printre actorii care stăteau să aștepte să le vină rândul la, de acum, binecunoscuta ceremonie foto. Un oficial al festivalului îți face semn că e timpul, faci un pas în față și pătrunzi pe teritoriul „hienelor turbate” de fotografi care vor să te sfâșie.  Toți strigă „Julianne“ în încercarea de a-i capta atenția către obiectivului aparatului.  Apoi, dacă au reușit să-i atragă atenția, degetul lor arătător apasă în rafală de 30 de poze pe secundă butonul declanșator.
Imensa bucurie am simțit-o și eu după ce m-am asigurat, uitându-mă prin aparat, că e ea.
Am reușit să prind câteva cadre de la distanță. Prim-planuri nu au fost posibile pentru că nu a venit spre zona cu spectatorii.
Modestă, foarte elegantă, a pozat și a zâmbit pe covorul roșu. Pentru această ocazie specială, roșcata a venit îmbrăcată într-o rochie verde, culoarea care o avantajează și îi scoate cel mai mult în evidență calitățile. La gât, a purtat un colier din aur în formă de curea de ceas închis cu două capete de animal. Francezii au comparat-o cu un diamant verde pe covorul roșu.
 
Și, chiar dacă Julianne nu are frumusețea nativă a unor Demi Moore sau Uma Thurman, are, în schimb, o personalitate care te doboară. Cine nu își aduce aminte de agentul special FBI Clarice Starling care îl vâna pe cel mai căutat criminal în serie, dr. Lecter Hannibal (Anthony Hopkins), dat în urmărire internațională?
Julianne Moore a câștigat în 2015 Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rolul principal din filmul „Still Alice”.
Acest articol este susținut de brandul românesc de sucuri bio Melissimo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.