Care sunt bolile cele mai frecvente ale tinerilor

Aproape 60% dintre tinerii din România nu îşi fac analizele de sânge anuale, în timp ce, din cei 76% care merg la medic, 55% preferă clinicile private, potrivit unui studiu realizat de Centrul Medical Unirea.

Altfel, 59% dintre tinerii români au declarat că nu obişnuiesc să îşi facă analizele anuale de sânge.

Totodată, printre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă tinerii din România sunt semnalate cele ale danturii, în proporţie de 34%.

Problemele pulmonare sezoniere apar într-o proporţie covârşitoare, de 31%, fiind de cele mai multe ori asociate fumatului.

Prevenţia, inexistentă

„Cred că principala problemă a tinerilor români este că nu îşi însuşesc un comportament preventiv când vine vorba de sănătatea lor. Ei preferă să trateze o problemă care îi supără deja şi nu aleg controalele preventive. Esenţial este ca, încă de la această vârstă, să se ia în calcul un stil de viaţă sănătos, ceea ce include activitate fizică, o alimentaţie corectã şi întreruperea fumatului”, a declarat Bogdanaka Miliţescu, director medical CMU.

Tinerii din România preferă sfatul medicului, într-o proporţie de 39%, atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate, opinia familiei cântărind doar într-o proporţie de 28%.

70% dintre tineri sunt mulţumiţi de propriul aspect fizic, în timp ce 56% dintre tinerii respondenţi se consideră sănătoşi din punct de vedere fizic.

Referitor la imunitate, 40% dintre tineri consideră că au un nivel al imunităţii bun, în timp ce 59% declară că nu suferă de stres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.