Invitaţie la lectură

Cărţi palpitante pe care le veţi citi cu pasiune

„Tunelurile de sub Zidul Berlinului”

„O poveste atât de dramatică, încât pare exagerată chiar după standardele unui thriller de la Hollywood… Mitchell ne relatează o poveste caleidoscopică de pe timpul Războiului Rece, recreând o lume care pare a fi în pragul unui al treilea război mondial”, apreciază The Guardian.

„Mitchell ne oferă o relatare captivantă a unei operaţiuni dificile de excavare şi evadare dramatică… Povestirea tensionată şi fascinantă pune în lumină modul în care Statele Unite au subminat lupta pentru libertate de dragul diplomaţiei”, notează cronicarul de la Publisher Weekly.

În vara anului 1962, anul de după construirea Zidului Berlinului, niște tineri vest-germani și-au asumat riscul pușcăriei, al torturii de către Stasi și chiar de a-și pierde viața pentru a-și salva prietenii, iubitele și simpli străini din Berlinul de Est, săpând tuneluri pe sub zid. Apoi, două posturi de televiziune din Statele Unite au aflat de aceste proiecte secrete și au intrat într-o cursă de a fi primele care se documentau din interior. Președintele John F. Kennedy era reticent însă față de orice lucru care ar fi putut duce la o confruntare cu Uniunea Sovietică, și a aprobat măsuri fără precedent pentru a împiedica realizarea celor două documentare de televiziune, punând la încercare limitele presei libere în era escaladării tensiunilor nucleare.

Autorul, Greg Mitchell, a publicat mai mult de zece cărți, incluzând The Campaign of the Century, distinsă cu Goldsmith Book Prize și finalistă pentru Los Angeles Times Book Prize, Dick and the Pink Lady, desemnată drept o apariție notabilă de către New York Times, So Wrong for So Long și, împreună cu Robert Jay Lifton, Hiroshima in America and Who Owns Death? Mitchell este editor pentru mai multe reviste și este un blogger activ pentru Huffington Post și pentru alte publicații, pe teme legate de media și politică. Recent a coprodus documentarul Following the Ninth.

 

„Săgeata lui Poseidon”

„Un roman nou de Clive Cussler e ca o vizită de la cel mai bun prieten al tău”, afirmă Tom Clancy

 

Clive Cussler și Dirk Cussler sunt autorii unui thriller pasionant în care cea mai importantă inovație tehnologică militară americană – un submarin de atac capabil să atingă viteze subacvatice incredibile – întâmpină o problemă: o piesă esențială a prototipului a dispărut, iar bărbatul care a inventat-o este mort. În același timp, mai multe vase dispar din mijlocul oceanului, iar când reapar sunt pline cu cadavre carbonizate. Ce se petrece? Și ce legătură are asta cu un submarin italian care a dispărut în 1943? Depinde de Dirk Pitt, directorul NUMA, și de echipa lui să găsească un răspuns, ajutați de o frumoasă agentă NCIS și de copiii lui Pitt, inginerul marin Dirk și oceanografa Summer. Împreună, ei descoperă o amenințare cu mult mai gravă decât și-ar fi putut imagina.

„Cussler e un maestru în crearea suspansului și a tensiunii”, notează Richmond Times-Dispatch

 

 „Bufnița vânează întotdeauna noaptea”

Volumul, semnat de Samuel Bjork, este  continuarea palpitantă a romanului Călătoresc singură, considerată de Wall Street Journal „plin de tensiune și inteligent construit”.

Atunci când o adolescentă dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este găsit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch și echipa lui primesc acest caz delicat. Cu această ocazie, anchetatoarea-vedetă Mia Kruger, aflată într-o pauză de serviciu pe când se luptă cu propriii demoni, se întoarce la munca ei de detectiv și se implică profund în acest caz, tocmai la timp pentru a decoda indiciile lăsate într-o filmare care o arată pe victimă captivă într-o cușcă, înainte de a fi ucisă. Între timp, fiica lui Munch, Miriam, face cunoștință la o petrecere cu un străin atrăgător, un activist pentru drepturile animalelor, care o atrage în lumea lui și departe de familia ei. Munch, Kruger și echipa lor trebuie să-l vâneze pe ucigaș înainte ca acesta să lovească din nou. Cu alte cuvinte, un thriller psihologic cu o intrigă palpitantă.

„Cu un ritm captivant și o intrigă atent plănuită, Bufnița vânează întotdeauna noaptea vă va tulbura profund”, consideră Bustle

„Peisaje de gheață, indicii misterioase și o eroină cu probleme… genul de noir nordic delicios”, scrie Sarah Hilary

Samuel Bjørk este pseudonimul scriitorului, dramaturgului și cantautorului norvegian Frode Sander Øien. El a scris prima piesă de teatru la vârsta de 21 de ani, iar de atunci a publicat alte cinci piese și două romane deosebit de apreciate, realizând şi șase albume muzicale.

„Zona invizibilă”

Primul volum al seriei Jane Hawk  este adaptat pentru televiziune de Paramount și Anoymous Content.

„Poţi prinde… paranoia şi misterul pe măsură ce povestea progresează… Koontz doveşte din nou că e tare… A creat un personaj minunat prin Jane Hawk”, nota Associated Press

„Trebuie să mor”. Acestea sunt cuvintele macabre lăsate în urmă de un bărbat care avea toate motivele să trăiască, dar care și-a luat viața. În urma lui, Jane Hawk, devenită văduvă, este nevoită să facă tot ceea ce îi cer durerea, teama și furia ei: încearcă să afle adevărul, indiferent de consecințe. În ultima vreme, mai multe persoane talentate și împlinite, oameni admirați, fericiți și sănătoși la minte, s-au sinucis. Când Jane încearcă să afle de ce, devine cea mai căutată persoană din America. Inamicii ei puternici protejează un secret atât de important, atât de îngrozitor, încât sunt dispuși să extermine pe oricine le-ar sta în cale. Dar toată puterea și lipsa lor de scrupule ar putea să nu fie de ajuns pentru a opri o femeie pe atât de inteligentă, pe cât sunt ei de neînduplecați, de cinici și de nemiloși, și care e condusă de un sentiment îndreptățit de mânie, pe care ei nu l-ar putea înțelege niciodată. Deoarece este născut din iubire.

„Acest thriller palpitant îi captivează pe cititori de la primele pagini și îi poartă în fugă până la finalul entuziasmant”, citim în Booklist

Dean Koontz, unul dintre cei mai prolifici autori de thrillere, a vândut peste 500 de milioane de cărți. Dintre titlurile adaptate pentru micul sau marele ecran, amintim: Odd Thomas (2013), seria Frankenstein (2004), Sigurul supraviețuitor (2000).

„În era actuală, a prozei lapidare, în stilul mesajelor electronice, domnul Koontz este, practic, un Shakespeare… Romanul e plin de acţiune şi de emoţie”.

„Cu mâinile legate”

 

Editura TREI vă invită la lansarea volumului Cu mâinile legate, de Adrian Onciu, care va avea loc vineri, 22 februarie 2019, la ora 19.00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Alături de autor vor fi prezenți Michael Hăulică – scriitor, Toni Grecu – fondatorul Grupului Divertis și Virginia Costeschi – Grupul Editorial TREI.

„În primele trei cărți ale lui Adrian Onciu — Cercul Kagan, Afacerea Alzira, Templul negru —, personajele evoluau pe multe meridiane ale planetei și ne avertizau despre pericolele care ne pândesc din umbră, pe fundalul mult dezbătutelor teorii ale conspirației.

În noul său roman, Cu mâinile legate, pe care vă recomand să-l citiți cât mai grabnic, autorul ne dezvăluie povestea unui erou care cade într-o capcană pregătită cu multă abilitate. Parcă am parcurge o proză semnată de Boileau-Narcejac sau de alți mari maeștri în crearea de ficțiuni cu victime ale unui complot.
Actorul Dragoș Zaharia, gazdă a unei emisiuni-concurs la TV, jurnalist debutant în presa scrisă, este arestat pentru uciderea unui magnat. Probele împotriva lui sunt devastatoare, iar zbaterile sale de a-și dovedi nevinovăția par zadarnice. Calvarul pe care îl trăiește protagonistul hărțuit de anchetatori, înfierat de tabloide și de opinia publică, este descris admirabil. Iar rezolvarea misteriosului caz îl ține pe cititor în priză până la sfârșitul lecturii.

Cu această carte, Adrian Onciu confirmă că este unul dintre cei mai buni scriitori de mystery & thriller pe care îi avem”, apreciază George Arion

„Romanul are toate ingredientele unui thriller de succes, iar autorului nu-i rămâne decât să înceapă o colaborare cu un regizor, pentru a-l ecraniza”, consideră Ziarul de Iași

Preconizata carieră de inginer de calculatoare a scriitorului Adrian Onciu (n. 1968) a fost deturnată în 1994, odată cu interviul susținut pentru un post de reporter. Au urmat 12 ani de jurnalism și apariția romanului de debut, Cercul Kagan, un thriller foarte bine primit atât de critici, cât și de public. Cu următoarele două volume, Afacerea Alzira și Templul negru, Adrian Onciu și-a confirmat statutul de maestru al genului mystery.

Romanul Cu mâinile legate reprezintă o dublă premieră: prima colaborare cu Editura Trei și un nou stil abordat de talentatul autor.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.