Cât costă lucrările la conacul Emil Racoviţă

Ministerul Culturii anunţă demararea lucrărilor de restaurare a Conacului Emil Racoviţă.

„Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), în calitate de autoritate contractantă, a semnat, în data de 14 martie 2024, Contractul de execuţie pentru lucrări de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric „Conacul Emil Racoviţă, azi Casă Memorială”. Valoarea contractului este de 14.518.235,08 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 3 ani începând cu emiterea Ordinului de începere”, a transmis marţi Ministerul Culturii.

Conacul este situat în satul Emil Racoviţă, comuna Dăneşti, judeţul Vaslui, monumentul istoric reprezentând, potrivit ministerului, „o adevărată comoară a identităţii naţionale” pe care instituţia se angajează să o conserve şi să o pună în valoare cu scopul de a o transmite mai departe generaţiilor viitoare.

Parteneriatul pentru această etapă este format din KATAR CONNEG S.R.L.(ofertant), PROCONSTRUCT S.R.L (terţ şi subcontractant), FRIGO-STAR S.R.L. (subcontractant), KONE ASCENSORUL S.R.L. şi IMECO S.R.L. (subcontractant).

Documentaţia de atribuire pentru lucrări de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric „Conacul Emil Racoviţă, azi Casă Memorială” a fost publicată în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023 pentru depunerea ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici, mai informează Ministerul Culturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. N-am auzit ca autorul sa intrebe vreoadata cat i-a costat pe romani renovarea unor stabilimente unguresti. In cazul alora intrebarile isi au rostul. Moldoveanul Emil Racovita a fost un savant de talie europeana care i-a invatat carte si pe ungurii care au fost interesati de stiintele naturii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.