Cătălin Teodorescu rămâne fără imunitate

UPDATE Cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului PDL Cătălin Teodorescu se consideră aprobată, după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de hotărâre privind corectarea erorii produse la votul pentru ridicarea imunității acestuia, când un parlamentar a fost înregistrat prezent, deși nu se afla în țară.

Deputații au adoptat acest proiect cu 199 voturi pentru, 58 abțineri și șase voturi împotrivă.

„La stabilirea numărului deputaților prezenți în sala de vot, dintr-o eroare la apelul nominal, datorită unui zgomot din sală, s-a constat că domnul Marko Attila a fost trecut prezent, dar dânsul era absent. În consecință, numărul deputaților prezenți a fost mai mic cu unu (291 — n.r.), ceea ce a permis comisiei de numărare să constate că a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviințarea arestării preventive și ca urmare proiectul de hotărâre privind încuviințarea arestării preventive a domnului deputat Cătălin Teodorescu a fost adoptat”, a anunțat Viorel Dragomir (PSD), membru al Comisiei de validare.

Procesul verbal a fost semnat de toți membri Comisiei de numărare și validare, cu excepția a doi deputați care au lipsit.

Cătălin Teodorescu rămâne fără imunitate, astfel că acesta poate fi arestat preventiv în doarul retrocedărilor ilegale în care este arestată şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT.

Săptămâna trecută, deputatul a scăpat la numai un vot, nefiind cvorum, însă eroarea a fost reparată astăzi, a anunţat Camera Deputaţilor.

Astfel, ar fi existat, de fapt, cvorum, în condiţiile în care pe lista deputaţilor cu prezenţă au fost trecuţi şi deputaţi care nu se aflau în Parlament, aceştia fiind plecaţi din ţară.

Luni, Biroul Permanent a luat în discuţie votul plenului privind încuviintarea arestării preventive a democrat-liberalului Catalin Teodorescu şi a propus două soluţii, fie să se reia votul, fie să se îndrepte o greseală materială prin care un deputat a fost trecut prezent, deşi a fost absent, în acest fel, cvorumul scăzand, iar rezultatul votului fiind de aprobare a cererii DNA, a declarat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

„Biroul Permanent a decis corectarea erorii materiale în cazul Cătălin Terodorescu şi Atilla Marko. Cum începe plenul, preşedintele de şedinţă va convoca comisia de validare şi numărare a voturilor, care se va întruni şi va corecta eroarea materială din procesele verbale cu ridicarea imunităţii atât în cazul Teodorescu, cât şi Atilla Marko”, a precizat Marcel Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, plenul va lua act de această corectare şi se va face un nou proces verbal, care se va citi în faţa plenului.

”Se va corecta această eroare-faptul că a fost trecut prezent Atilla Marko. Eu semnez că a fost absent în faţa comisiei, care va face un nou proces verbal. Noi refacem prezenţa, constatăm că nu au fost 292, ci 291, se reface procesul verbal – 146 ”pentru”, 9 abţineri, 101 ”împotrivă”, a spus Ciolacu.

Acesta a precizat că se va face un nou proces verbal atât în cazul Teodorescu, cât şi Atilla Marko, întrucât se reduce prezenţa de la 305 la 304 în cazul Teodorescu şi de la 292 la 291 în cazul Marko.

În urmă cu două săptămâni, DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Cătălin Teodorescu şi arestarea preventivă a acestuia, suspect în dosarul şefei DIICOT Alina Bica, făcând parte, în 2011, din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP. Potrivit procurorilor, în această calitate, deputatul a aprobat alături de Alina Bica şi de ceilalţi membri ai comisiei raportul de evaluare pentru un teren ce ar fi aparţinut omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.