Câte vaccinuri ne-ar proteja de următorul val

Profesorul Alexandru Rafila susține că dacă până la sfârșitul anului se vor vaccina încă 3 milioane de români se va ajunge la un grad de imunitate de 75-80%, ceea ce ar însemna că valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite de cel de acum.

„Dacă reușim să vaccinăm încă 3 milioane de oameni până la sfârșitul anului, începutul anului viitor, valurile viitoare ale pandemiei vor fi cu totul diferite față de acest val. Nu vor mai fi așa multe cazuri grave, spitalele vor avea capacitate să trateze pacienții, vor fi suficiente medicamente, bineînțeles dacă se vor achiziționa, și nu ne vom mai confrunta cu pericolul opririi vieții sociale și economice și mai ales cu pericolul opririi școlilor, care ne afectează pe toți și mai ales pe copiii noștri”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Marius Tucă Show de la Aleph News.

Acesta spune că oamenii trebuie convinși prin dialog, prin responsabilizare „care ține de protecția propriei persoane și de dorința de a reveni la viața normală”, nu prin constrângere.

„3 milioane de persoane vaccinate suplimentar față de cele 7 milioane care sunt în momentul de față aduc undeva la vreo 10 milioane, la care se adaugă cei care au trecut prin boală, eu cred că sunt cam 8 milioane, sigur sunt și situații în care oamenii au fost vaccinați și au trecut prin boală. Dacă se vaccinează 10 milioane de oameni probabil că o să avem o imunitate în jur de 75-80% din populația României”, a mai declarat, la Aleph News, Alexandru Rafila.

Acesta a spus că acest număr se poate atinge dacă până la sfârșitul anului ar fi 50.000 de persoane care se vaccinează zilnic.

Profesorul Alexandru Rafila spune că multe dintre școli pot funcționa, dacă mare parte a personalului este vaccinat, nu sunt cazuri și se pot face teste. El crede că era bine ca în prima de școală după vacanța de două săptămâni să fie testați toți elevii.

„Acum reîncepe școala și o să fie o decizie dificil de luat pentru domnul ministru Cîmpeanu, pentru că există cele două curente: primul, din care fac și eu parte, cei care vor să mențină școlile deschise, în condiții de siguranță, și cei care vor să le închidă cu orice preț”, a declarat Alexandru Rafila la Marius Tucă Show de la Aleph News.

El spune că, din punct de vedere al sănătății publice, pot funcționa școlile dacă sunt bine organizate și oferă condiții de siguranță elevilor și asigură testarea elevilor, cadelor didactice. Rafila mai spune că este importantă testarea: „Eu știu că au venit teste, dar nu sunt bine organizați”.

„Era foarte bine ca prima zi de școală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru școlari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporție de personal didactic și nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în școală, poți să faci testare, cred că școlile își pot desfășura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcția de Sănăate Publică locală. Și atunci pot continua multe dintre școli”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Conform acestuia, în învățământul online, lipsa interacțiunii e foarte gravă, traumatizantă și „o să avem tot mai multe probleme dacă continuăm în acest fel”.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța nu va fi prelungită și că școala va începe pe 8 noiembrie. În următoarele zile, autoritățile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau online.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. Exemplele bune trebuie sa vina de la cei din tagma sus-pusilor. De la cei in sutane. De la farmazonii de opinie. Căci cucoana Molima nu iartă pe nimeni.

  2. Veche povestea, ne injectăm de 2 ori 70% și am învins plandemita! Nu, 70% nu rezolvă problema, 80%-90% cu obligații și amenințări! Nu merge, mai trebuie să facem încă o injecție și posibil încă și încă una! Obligatoriu bineînțeles. Între timp a apărut PhaizerGate-u că au fraudat rezultatele testelor

  3. Lasa-ne cu manipularea asta! Deja vaccinatii cu formula intreaga se duc pe copca spontan inclusiv in avionul cu care zboara! E grav cu capcana in care este atras cetateanul din Romania! Raspunde cineva legal pentru capcana asta atata timp cat virusii penetreaza aerul la comanda si foc automat in concentratie din ce in ce mai mare???!

  4. RAFILA CA FIU DE TORTIONAR AR PREFERA SA FOLOSEASCA MITRALIERA SA NE CONVINGA…BINE CA ARE UN FIU…O SA AIBA CUI LASA CU LIMBA DE MOARTE TESTAMENTUL NEAMULUI: BUNICUL TAU A OMORAT, EU AM UCIS CU TOATE MIJLOACELE SI MAI MULTI CA TATA, URMEAZA CA SI TU SA FACI CE VEZI CA FAC…NEAM FARA URMASI…ASA ARATA NEAMUL BLESTEMAT DE CRIMINALI…CA RAFILA …

  5. Politicienii nostri sunt prinsi intre ciocanul UE si nicovala nemultumirii populare. UE nu da banii PNRR din pix aiurea- ci doar daca satrapii locali inteapa populatia in proportie de peste 70%. De aici baletul „alesilor”.
    N-au ce face,trebuie sa-i prezinte Ursulei cifrele rotunjite, daca vor malaiul de la Banca Centrala Europeana. Dar asta implica fireste ca ponderea injuraturilor pe care le primesc de la populatie depaseste 99%…
    Cum? Ce legatura au bancherii cu plandemia? Niciuna, probabil totul e o intamplare. In general bancherii n-au legatura cu nimic, de vina sunt evident doar Arafat, Iohannis, Citu si Mitu- nu si bancile care le dicteaza deciziile.

    , numai de bine.

  6. Italia are 85% vaccinati si cele mai dure restrictii din europa pentru cei nevaccinati. Cu cat e mai mare procentul de vaccinati cu atat isi vor permite mai usor abuzuri fata de cei nevaccinati

  7. Au ajuns reclamele si propaganda mediatica legate de vaccinuri, in special cele tratamente experimentale de manipulare genetica cu mRNA, sa fie mai multe decit acea gramada de reclame pentru adaosuri alimentare, fara de care cica nu mai puteam trai „sanatos”!

  8. Imi pare rau dar Rafila habar nu are despre ce vorbeste. Acum patru luni, in iunie, NY Times scria ca vaccinurile ofera o imunitate pe termen lung, ani de zile. Dupa patru luni, toata lumea este chemata la booster pentru ca imunitatea a scazut la cote ingrijoratoare pentru cei vulnerabili.
    Sa fie clar, de Covid ajung in spital si mor 80%-90% cei peste 60-70 de ani. La cei mai tineri, vaccinul este apa de ploaie. 99% trec prin boala fara spitalizare.
    Ori in orice societate, 16-20% sunt oameni fragili. La ei vaccinul nu are efect decat 2-3 luni. Si ii mai si omoara pe unii, are un raport de 1 la 2000 de vaccinati internati in spital cu efecte adverse grave. Rafila ar face bine sa se uite la valurile de gripa care vin periodic si des. Vaccinurile nu au aproape niciun efect la nivelul mortalitatii generale in populatia varstnica. Repet GENERALE, vaccinurile inlocuiesc decesele de covid cu decese din alte cauze…. vaccinul sau virusul le agraveaza alte boli.

  9. Vaccinarea la 3 luni este singura solutie ptr a intampina cu succes valurile 7,8 si urmatoarele.
    Vaccinurile sunt sigure si garantate de Doamna Presedinte Ursula van der Leyen, care a negociat personal cu Pfizer contractele cenzurate partial ptr securitatea datelor.
    Vaccinurile asigura o imunitate perfecta, de aceea este necesara impunerea pasaportului verde digital si ma bucur enorm ca partidele au ajuns la o intelegere superioara a rolului lor de a proteja VIATA cetatenilor.
    Alianta PSD-PNL-USR-UDMR este un exemplu luminos ptr intreaga lume politica mondiala si sper sa fie apreciat asa cum trebuie de Domnul Klaus Schwab, caruia ii adresam cele mai calde sarutari de ghiul.

  10. Repet ce am mai spus in 2017 in Romania s-au născut 173.900 de persoane asta înseamă undeva la 467 de persoane pe zi …cum numărul celor care se nasc este mai mic decât cel al morților … Deci numărăm morții din cauze naturale si accelerați de sezonul rece + că oficial in România de 20 de luni se tratează doar COVID-ul … adică ai altă boală pleci acasă așa este intr-o societate bolnavă când trebuie să faci doar profit

  11. @ Gelu Vișan Spui prostii, Celule.Numai un vaccin de la Pfizer, repetat lunar oferă o protecție sporită și în cca 5-10 ani ar putea reduce mortalitatea de Covid la jumatate.

  12. Da, ceea ce ne spune dl Rafila este o probabilitate, nu o garantie. Vedem la tari care au avut rate mari de vaccinare si totusi ii scutura si pe ei. Sunt sigur ca in acele tari rata de infectare creste tocmai ca cei vaccinati si copii sunt lasati liberi, fara restrictii. Culmea este ca in calculele sale dl Rafila ia si vaccinatii si cei trecuti prin boala, dar nu zice nimic de faptul că cei care oficial au un document care atesta trecerea prin boala, nu ar mai trebui obligati sa se vaccineze deoarece au o imunitate naturala. Toate aceste masuri duc la acest curent de respingere a vaciinarii. Personal am trecut prin boala in 2019 si sunt si vaccinat, dar asta deoarece nu poti sa te misti cand mergi la servici. Lucrez strict cu multe institutii si nu am avut incotro. Au castigat un vaccinat care a trecut prin boala, dar prin masurile luate au indepartat alte 2-3 persoane in a se vaccina. Masurile incoerente nasc idei de neincredere. CGSU are mintea in buzunar.

  13. Raspuns la intrebarea din titlu: Cate vrea Big Pharma. Adica… fara numaaaaar, bani sa iasa!

  14. Ce spune Rafila e o prostie. Uită cel mai elementar lucru: noi tulpini. Puteți să vă injectați cu un milion de doze, noua tulpina va trece prin injecție ca pestele prin apă. Delta a apărut imediat cum a început injectarea, a fost un booster pentru virus. Ăștia sunt atât de bătuți în cap încât nu au aflat încă că de fapt suntem la a 3a generație de tulpina delta. Următoarele o să ne facă praf. Operatie reușită, pacientul mort.

  15. Abonament cu vaccin lunar pe macar doi ani. Ca la telefoane. Ca mor OMS-ul si sponsorii de foame!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.