Ce face Putin când toată lumea privește la Israel-Gaza

Ucraina a anunţat miercuri că Rusia i-a bombardat peste 100 de localităţi în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr într-un singur raid de la începutul anului, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 de localităţi din zece regiuni”, a declarat într-un mesaj postat pe reţele de socializare ministrul de interne ucrainean Igor Klimenko. „Acesta este cel mai mare număr de localităţi vizate într-un singur raid de la începutul anului”, a indicat el.

Printre ţintele vizate s-a numărat rafinăria din Kremenciuk (centru), care a fost lovită, ceea ce a dus la declanşarea unui incendiu imens, la stingerea căruia au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri. Aceştia s-au luptat timp de mai multe ore cu flăcările, a afirmat Klimenko, precizând că atacul asupra rafinăriei nu s-a soldat cu victime.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali exprimă temeri că Rusia şi-ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurilor energetice ale ţării înainte de venirea iernii, aşa cum a făcut-o anul trecut.

În bombardamentele de noaptea trecută a fost ucisă o persoană în regiunea Harkov (nord-est) şi o alta în regiunea Herson (sud), au comunicat responsabili locali.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat la rândul lor miercuri că au doborât 18 din cele 20 de drone ruseşti lansate pe parcursul nopţii trecute.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării rus a anunţat că forţele sale au doborât două drone ucrainene în regiunile Briansk şi Kursk, la frontiera cu Ucraina.

La Washington, secretarul apărării american Lloyd Austin a avertizat marţi că Rusia ar putea avea succes în războiul său împotriva Ucrainei dacă SUA nu îşi continuă sprijinul pentru această ţară invadată, potrivit dpa.

În cursul unei audieri în Comisia pentru credite a Senatului SUA, Austin a fost întrebat despre cât de mult timp ar putea rezista Ucraina înainte ca preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să câştige războiul dacă nu ar mai exista ajutor militar american pentru Kiev.

Ministrul apărării american s-a eschivat să indice vreun termen, dar a spus: „Pot garanta că, fără sprijinul nostru, Putin va avea succes”.

„Dacă le tragem preşul de sub picioare acum, Putin va deveni tot mai puternic şi va reuşi să facă ceea ce vrea să facă”, a declarat Lloyd Austin.

Austin şi secretarul de stat american Antony Blinken au fost chemaţi la audiere pentru a răspunde la întrebări despre pachetul de ajutor de aproximativ 105 miliarde de dolari pe care preşedintele american Joe Biden l-a solicitat Congresului drept sprijin pentru Israel şi Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

38 de Comentarii

 1. PE EI, PE EI, PE MAMA LOR! Sinistra făcătură sovietică Ucraina trebuie ştearsă de pe harta Europei! La fel şi „republica moldova” o altă sinistră făcătură sovietică.

 2. Lloyd Austin a avertizat marţi că Rusia ar putea avea succes în războiul său împotriva Ucrainei dacă SUA nu îşi continuă sprijinul pentru această ţară. Are oricum. csf n-ai csf.

 3. Pai nu a pierdut razboiul acum peste 1 an, a murit de ciuma, si-a terminat munitia si cate si mai cate? Doar nu ne-ati mintit!

 4. „cel mai mare număr într-un singur raid de la începutul anului”
  „atacul asupra rafinăriei nu s-a soldat cu victime”
  „a fost ucisă o persoană … şi o alta”

  Încă mai există oameni care cred minciunile turnate de propagandă cum că Rusia vizează „civili”?

 5. Haide, Cotidianule, ce face, ne incerci? Pai nu ne-ai anuntat de vreo trei ori ca Putin a murit?!?

 6. În articol e vorba despre Putin, ăla care a murit pe 26 octombrie 2023, fix la ora 20:42? A făcut ceva răutăți de Halloween.

 7. Putin e disperat. Arunca in lupta tot ce are. El nu suporta oamenii liberi, mai ales pe fratii care au incercat sa iasa cu atatea jertfe de-a lungul secolelor de sub impilarile, jafurile si crimele imperiale. El stie ca daca pierde acest razboi, regimul lui se destrama. Deocamdata a intuit slabiciunile si propensiunea spre tradare a Occidentului si pluseaza. Cat timp? Atata cat mai are suflu. A obtinut ajutoare din partea Iranului a Chinei (ascunse!) si nu in ultimul rand al Coreei de Nord. Desigur si din partea tarilor asa zis „prietenoase” care inchid in mod ipocrit ochii in fata crimelor perpetrate. Occidentul uluit la inceput, ba chiar intrigat de rezistenta poporului ucrainian i-a oferit ceva ajutoare doar ca sa prelungeasca conflictul. Dar daca Rusia va invinge, aceeasi drama o va trai civilizatia libera exact ca dupa 1945, cand a scos URSS din ghearele fascismului si s-a lasat batjocorit de terorile staliniste de dupa. Pana la dezmeticirea din fata ororilor continuate de regimul KGB-ist rus (culmea: de esenta fascista de data asta) Occidentul pare ca va sucomba in aceelesi penibile erori. Sa dea Dumnezeu sa ma insel. Desi orizonturile de asteptare par a se opaciza cu cat trece vremea si se schimba atat de ciudat vremurile…

 8. Inca 105 miliarde…si inca 105 miliarde…si iar inca 100! Intre timp americanul de rand plateste din greu asigurari de sanatate ca la ei nu e sanatatea gratuita cum era odata la noi. Si rabda, rabda, crezand ca maine vor fi mai bogati.
  Intre timp, tiparnita scoate miliardele fara acoperire. Ca de, ‘stapanii’ lumii vor si pot sa faca ce vrea.
  Cat va mai dura asta? Nimic nu e vesnic nu? Numai Bunul Dumnezeu!

 9. E limpede pentru tot Pământul, Sistemul Solar etc:
  Urcacii o iau pe coajă tot mai rău !
  Eu v-am tot Zis, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  300 containere cu obuZe au sosit din Coreea de Nord.
  Putin a MUTAT DECISIV, Li🌈icii DemonRați Belicoși sunt în ZUGZWANG, măRog…

 10. @ Negro 13:38
  Las’ că 🥳ul KhaZar îi SUPORTĂ pe Românii din Nordul Bucovinei și pe Ungurii & Slovacii din TransCarpatia.
  Că pe Rușii din Donbas și Crimeea ii ADORĂ, pur și simplu.
  Din IUBIRE MAXIMĂ a dat Legea Educației, a Popoarelor Indigene sau a Minorităților. Tot din IUBIRE trimite Secu’ Urcac (SBU) să-i MÂNGÂIE DRĂGĂSTOS pe călugării și preoții Români care slujesc în Românește și nu în „limba Urcacă”, a „poporului superior Urcac”. Și tot un MARE IUBITOR DE minoritari, Bandera, a ajuns EROU NATIONAL Urcac, cu statuie în orice cătun.
  măRog, ce-o fi în mintea ta ?
  umSRI24 și Latrina 3-CNN…😪

 11. @Negro,
  Nici dta n-ai învățat la istorie că de fapt URSS a scos Europa din ghearele nazismului și, dacă nu trimitea Stalin câteva milioane de ruși ca să crape pe front, astăzi probabil că vorbeai un dialect german și salutai cu „Heil” sau nici măcar nu aveai voie să te naști…
  PS: fascismul a fost un curent opus comunismului deci URSS nu putea avea și ideologie comunistă, și opusă comunismului.

 12. Finalul ne este cunoscut .*Israel nu se va opri pina nu va distruge si Hamas si Hezbollah .Vazind slaba reactie a natiunilor musulmane din Orientul Mijlociu ce nu primesc refugiatii palestinieni si care nu ii ajuta cu nimic observam si care sunt toate intelegerile ce duc catre distrugerea unor astfel de Organizatii nu numai cele doua mai sus amintite .Aceste Organizatii teroriste (cite or fi ele nu stim exact ) s-au intins mai mult decit le este plapuma .Se pare ca palestinienii sunt cei care stau la baza formarii acestor organizatii iar natiunile din zona nu au nevoie de ele toate fiind si parteneri ai Rusiei ce cu ajutorul lor isi impun toate deciziile politice si militare .Asadar Rusia va fi scoasa din Orientul
  Mijlociu cu ajutorul Israel si cu ajutorul conducerilor natiunilor din Orientul Mijlociu ce doresc sa isi recapete puterea .Iranul nu are ce face ca si Rusia dealtfel .Vor pleca sau vor fi distrusi in totalitate .In Ucraina ne putem astepta la oprirea conflictului noua granita fiind, asa cum stiam inca de la inceput undeva, pe Nipru Rusia recuperind doar cele doua regiuni locuite cindva de etnicii rusi Donbasul si Luhganskul regiuni ce sunt distruse in totalitate .Dealtfel Rusia nu are nevoie de Ucraina .Rusia nu o poate controla , nu o poate dezvolta iar din regiunile ocupate deja toti cetatenii nonrusi vor fugi degraba spre Occident .

 13. Dacă e voie la Netanyahu să facă praf și pubere tot ce întâlnesc în cale trupele Israelului a prins curaj și Putin. Tribunalul internațional care vrea să-l aresteze și judece pe Putin nu are intenții jurisprudență față de Netanyahu?

 14. Bolnav de cancer a și murit de 10 ori … săracu el trimite dronele ,el rafinează petrolul ,el face Burgeri in locul McDonald’s , fără carduri bancare (le are blocate) fără internet , fără calculator (i-au închis americanii accesul) trimite bombe … Dat în urmărire pe tot mapamondul …. păi să mai faci in condițiile astea ….poporul rus îl urăște …Dai cu bombe și asculți manele …..

 15. Nu cred ca Rusia ar fi bombardat peste 100 de localitati din Ukraina ,pt. ca am fost doar informati in nenumarate rinduri de presa romaneasca si la fel de toti expertii militari ,care au rasarit ca ciupercile in Romania ,ca rusii nu mai au munitii ca sa lupte .

 16. UE este beneficiarul absolut .UE a primit deja peste 5 milioane de cetateni ucrainieni .UE isi va aseza granitele pe Nipru daca nu chiar mai departe .UE poate acum sa trimita acasa cetatenii musulmani radicalizati si care nu au putut fi integrati .UE , avind in fata aceasta fereastra de oportunitate aparuta datorita celor doua razboaie, poate integra rapid toate natiunile din Europa ce sunt acum nonUE.UE isi mareste astfel teritoriul .NATO ul european se mareste si el si isi adauga noi natiuni formind in paralel o alianta cu NATO 2 in Pacific .UE isi formeza o armata proprie complementara fortelor NATO.UE , urmare a distrugerii vechilor echipamente militare in razboiul din Ucraina , se reinarmeaza cu noi tehnologii dovedite performante .UE, datorita banilor din PNRR, produce bunastare si dezvolta totodata economic si militar toate natiunile componente .Trilaterala Romania ,Ucraina ,Rep.Moldova devine o forta economico – militara in aceasta parte de lume .Niciodata in istoria omeniri nu s-a mai intimplat asa ceva .

 17. „BIEȚII OAMENI! MĂCAR DE AR ȘTI PENTRU CE SUFERĂ ȘI MOR! AMERICANII AU ADUS MATERIALUL IGNIFUG,CHIBRITURILE ,LE-AU PUS ÎN „MAIDAN ȘI JELENSKIAN” FOCUL S-A APRINS ȘI DIN VINA CELOR MULȚI -UCRAINENI CREZUȚI -NEAOȘI- ȘI ACUM -FOCUL LE ARDE CASA LOR -PROVOCATORII INCENDILUI -ȘI-AU LUAT -JUCĂRELELE- MÂINE VA PLECA ȘI PENISPIANULLU- CINE VA REFACE UCRAINA? ȘI CINE VA DA ROMÂNIEI MILIARDELE CHELTUITE PE PROSTIA CHEMĂTORILOR DE DEVESELU,KOGĂLNICEANU…? CINE NE VA APĂRA DE PUTIN -CARE NU CRED CĂ VA IERTA AMESTECUL ROMANIEI

 18. „BIEȚII OAMENI! MĂCAR DE AR ȘTI PENTRU CE SUFERĂ ȘI MOR! AMERICANII AU ADUS MATERIALUL IGNIFUG,CHIBRITURILE ,LE-AU PUS ÎN „MAIDAN ȘI JELENSKIAN” FOCUL S-A APRINS ȘI DIN VINA CELOR MULȚI -UCRAINENI CREZUȚI -NEAOȘI- ȘI ACUM -FOCUL LE ARDE CASA LOR -PROVOCATORII INCENDILUI -ȘI-AU LUAT -JUCĂRELELE- MÂINE VA PLECA ȘI PENISPIANULLU- CINE VA REFACE UCRAINA? ȘI CINE VA DA ROMÂNIEI MILIARDELE CHELTUITE PE PROSTIA CHEMĂTORILOR DE DEVESELU,KOGĂLNICEANU…? CINE NE VA APĂRA DE PUTIN -CARE NU CRED CĂ VA IERTA AMESTECUL ROMANIEI>! UE -GRANIȚE PE NIPRU –ASTA-I GRANIȚA FIREASCĂ ÎNTRE U”KRAINA ȘI RUSIA! CÂT DESPRE GRANIȚELE POLONIEI,BELARUSULUI,UNGARIEI ,ROMÂNIEI,SLOVACIEI -SĂ ȘI LE STABILEASCĂ PRIN DISCUȚII „INDIVIDUALE”. BIETELE POPOARE PROSTITE CU UN CADILLAC ȘI CU O BĂUTURĂ ENERGIZANTĂ!

 19. Daca urmăreați zilnic înregistrările ukraineene și rusnace, puteați sa vă convingeți cine minte și cine spune adevărul! Apropo, puțin nu grohăie nimic de podul Kerci care a fost făcut terci o parte din el după amiază spre seară, nu spune că peste 50% din trimișii pe front sunt, zilele astea, îngrășământ pentru sol, ieri a explodat un tren rus cu cisterne pline cu gaz in Donețk, și pot continua! De ce au trecut granița rusicai in tara vecina acei numiti militari fara pregătire? Culmea, violarea graniței oricărui stat se numește moarte.

 20. Putin si-a ratat tinta .Chiar daca ar cistiga nu are ce face cu toate teritoriile foste comuniste .La primul tragaci ce ar lovi Romania vom fugi cu totii .Ce sa faca Putin cu aceste teritorii depopulate instantaneu .Desigur noi suntem sub umbrela NATO dar chiar daca Putin ar cistiga nu ar avea ce sa faca cu aceste teritorii .Vor ramine aici doar o mica parte dintre batrini .Asadar totul ar fi zadarnic pentru rusi .Oricum ar fi inainte de apleca tot vom trimite rachetele de tip Deveselu aflate prin Polonia si Romania alea de isi pot schimba usor focoasaele , dupa cum ne zicea cindva Putin .Unii ce inca viseaza sa il faca pe Putin bucuresteanul se inseala amarnic .

 21. @ics:

  Spui aceleasi minciuni sfruntate, care iti sint caracteristice.

  Nu URSS a scos Europa din ghearele fascismului si nazismului ci, in ultima instanta, SUA. Nu neaga nimeni importanta Frontului de Est, caruia Germania ii aloca 75% din potentialul sau, dar factorul decisiv a fost potentialul economic al SUA.

  Nu URSS a sustinut cu material militar si oameni toate fronturile, din Pacific pina in Indochina si Burma, din Africa pina in Europa. Nu flota URSS forma convoaiele care traversau Atlanticul, Pacificul, oceanul Artic, Mediterana si nu URSS le apara de atacul submarinelor si avioanelor inamice. Nu URSS a organizat debarcarile din Africa, Sicilia, Anzio, Normandia, Provence. Nu aviatia sovietica a bombardat Germania si Japonia, reducindu-le la mormane de ruine. In fine, nu in URSS s-a inventat ASDICul, care a venit de hac submarinelor germane, nici radarul, care a permis o aparare antiaeriana eficace si nu in URSS au fost decriptate codurile militare germane si japoneze. Tot ce a avut URSS a fost o gloata, pe care nu era capabila sa o hraneasca, echipeze si inarmeze de una singura si pe care a trimis-o la moarte precum vitele la abator, de unde si pierderile enorme, pe care altii nu le-au avut.

  Nazismul si bolseviscul au fost doctrine izomorfe, de undecsi relatia strinsa dintre ele, inceputa imediat dupa inscaunarea lui Hitler si parafata prin pactul din 1939. Conflictul s-a iscat in urma pretentiilor exagerate ale URSS, exprimate de Molotov, la Berlin in noiembrie 1940. A fost deci o paruiala intre doi banditi care nu s-au inteles asupra impartirii prazii.

 22. Bey americanilor,voi nu intelegeti ca numai daca il bagati pe Putina la cotetz rezolvati problemele si cu chinezii,cu iranienii si cu toti teroristii lumii,pentru ca Macelarul nazist Putina,Uciga-l Toaca,este acum tatal tuturor criminalilor pe pamant si sforarul tuturor relelor.

 23. Rușii să ia lecții de la armata Israelului. Ce înseamnă să bombardezi și să nu ai victime civile?

 24. Finalul ne este cunoscut, e limpede pentru toată Planeta, Sistemul Solar samd:
  In Ucraina ne putem astepta la oprirea conflictului, noua granita fiind, asa cum stiam inca de la inceput undeva, pe DUNĂRE.
  Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți sa ma credeti:
  Rusia isi va recupera TOATE regiunile locuite ACUM de etnicii rusi, precum și Kievul, capitală istorica și religioasă.
  Ungaria și Slovacia vor MUTA DECISIV luând TransCarpatia, iar Polonezii vor lua Galiția.
  Și Romanii vor lua: PRAFU’ DE PE TOBĂ, măRog…😪

 25. gica spune:
  01 nov. 2023 la 15:18 ————–Si unde te-ai gindii sa fugi tu de exemplu ? Cine crezi ca mai primeste mioritici la ora actuala ? Nu vezi ca debitezi prostii !

 26. Cica israelienii,care nu iarta niciodata pe nimeni dintre cei care le-au ucis civili nevinovati,femei si copii,asa precum iarta tantalaii crestini care mereu isi baga capul in nisip,ca strutzi,in loc sa infrunte dusmanul,dupa ce termina cu hamasii si hesbolahii,trec sa ii buleasca pe stapanii criminalii ai teroristilor alora,adica pe tartorii iranieni si pe tartorii rusnaci.Ca evreii vor pachetul coomplet si ii aleaga pe ticalosi,asa ca pe hitleristi,pana la ultimul dintre ei.

 27. E clar. Armata rusa a bombardat peste 101 de localitati dalmatiene și a ucis doi civili, dintre care unul era în vârful unui copac și încerca să se sinucidă.
  PS. 20 de drone, dintre care 18 fiind doborâte, tragem concluzia ca unei localități i-au revenit 0,16 dronne. Sigur ar mai fi și varianta ca cele 20 de drone sa se fi plimbat deasupra a 117 localități și apoi sa se fi sacrifice pentru cea de a 118-cea. Oricum comunicatul e sigur. Doar ni l-au oferit ucrainienii.

 28. 105 miliarde?
  Cra mai importanta informatie din articol!
  Inseamna ca intr-un an se fac 1000, adicalea 1 trilion de dolari, inca 5% apropiere de momentul falimentului 😉 demonocratiei
  Sigur ca era mai mult,dar coloniile sunt „rezistente” la austeritate )), prelungesc agonia.
  Asa ca va imaginati cum ne va convinge clasa politica la conducere, in frunte cu iubitii conducatori ciuciulacu si exCUR’ ss-ionistul parazit de lux, ca marirea de salarii si pensii depaseste de mii de ori cresterea preturilor 😀
  Trai pe vatrai, in asteptarea WW3!

 29. Putin nu se poate gândi decât la bietul Gadaffi,la sfârșitul său crud .La fel și postacii retarzi prokremlin.

 30. @ANONIM
  ,,Nu URSS a scos Europa din ghearele fascismului si nazismului ci, in ultima instanta, SUA. ,,
  ba (editat) in ploaie ,cand sovieticii atacau cu 5,000.000 soldati ,si erau deja in Polonia iar amerlocii deabia debarcau in 1944,tu ne spui (editat)ca sua a salvat EUROPA ? (editat)! Cand generalul Demsk. a cerut lui Stalin sa-i arunce pe Aliati in Atlantic,tu mananci (editat)si ne spui de sua ???Biet (editat)amerlok !!!
  SUA ,a venit la jaf si a confiscat tezaurul GERMANIEI -45mld si peste una suta mii tone documente ,cu cate au construit bomba nucleara si au ajuns pe LUNA !!!

 31. Mishteaux ce se aude e pe duca natio sau franjuri franjuri abia urmeaza? Germania muta decisiv? Tradeaza multi sau nu?

 32. Am reluat vechiul nick „lili”.
  Ma uit în oglindă, rochia îmi vine bine:
  E limpede pentru toată Planeta, AM MUTAT DECISIV, măRog…😂

 33. Putin și rușii fac ce știu ei mai bine: când li se termină banii și pâinea, pleacă la furat resurse, teritorii, ce găsesc. Dacă americanii nu-i mai ajută pe ucraineni se fac de toată minunea și n-o să mai dea nimeni doi bani pe ei.

 34. @Dima: Tot ce pot sa iti spun este ca esti doar un jalnic editat. Vorbesti numai prostii. Cind URSS nu era in stare nici sa-si imbrace, incalte si hraneasca soldatii, cind URSS mare producatoare de petrol, nu era in stare sa-s fabrice benzina de aviatie, tu spui ca un general ii cerea lui Stalin sa-i arunce pe Aliati in mare? Era probabil un editat ca tine, sigur beat lemn.

 35. @ elena popa DEȘTEPTU’ 17:08
  Cum să termine Rușii pâinea când:
  Principal exporting countries of wheat, flour and wheat products from 2014/2015 to 2022/2023:
  LOCUL 1 : RUSIA…măRog…😂

 36. E limpede pentru toată Galaxia etc:
  Rusia nu e România, să accepte ca Rușii din Donbas sau Crimeea să fie batjocoriți și considerați cetățeni 2nd hand prin Legi Urcace naZiste (a Educației, a Popoarelor Indigene etc). Așa cum sunt tratați Romanii din Nordul Bucovinei și Ținutul Herța fără ca Dulapul să scoată o vorbă, de frica Li🌈icului DemonRat Belicos.
  Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Putin a MUTAT DECISIV și 🥳ul PIANIzD va sfârși atârnat de Podul Pivnichnîi din Kiev.
  Cu MÂNA-N gură, ca Mussolini, măRog…😜

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.