Limba USR

Ce înseamnă „Muie PSD”?

Pînă de curînd, „MUIE” era o înjurătură extrem de vulgară, folosită iniţial doar în mediul penitenciar, de unde a ajuns în stradă ca expresie preferată în mediul „bagabonţilor”. De curînd, însă, cuvîntul „muie” a devenit sloganul politic preferat al celor de la USR, partid care se auto-defineşte ca fiind formaţiunea politică formată mai ales din tinerii inteligenţi angajaţi la multinaţionale, cu o pregătire profesională înaltă.

Cu alte cuvinte, din atît de vulgara „muie”, USR a făcut cuvîntul diafan „muie”, pe care îl foloseşte zilnic ca mesaj pentru PSD, adică deja celebra „MUIE PSD”, expresie pe care foarte mulţi tineri frumoşi şi liberi o folosesc aproape peste tot: la concerte, la fotbal, la volei sau, pur şi simplu, pe stradă! Fete şi băieţi strigă în gura mare „Muie PSD”, fără ruşine şi fără inhibiţii, ba, din contră, am putea spune că o fac cu oarecare voluptate!

Un francez chiar a scris cu tractorul pe cîmp „Muie PSD”, altul a scris în lubeniţă „Muie PSD”, pînă şi candida Andra Miron de la Realitatea TV a realizat o emisiune despre „Muie PSD”, mirîndu-se că unii pudici i-au refuzat pe tefelişti să instaleze pe proprietăţile lor lozinci pe care scria, desigur, „Muie PSD”!

Prima tentativă a aducerii cuvîntului „Muie” în spaţiul politicii a fost înregistrată la alegerile prezidenţiale din 2014, cînd se scanda „Puie Monta”, înţelegîndu-se de către cei mai subtili „Muie Ponta”. De atunci, cu ajutorul „inteligenţilor” de la USR, conduşi în stradă de Sandy Bătăuşul, protestatarii, încurajaţi de laudele preşedintelui Klaus Iohannis, s-au eliberat de pudoare şi strigă cu gura plină, în cor, „Muie PSD”, fără să mai ţină cont de prezenţa copiilor! Ba, chiar, aşa cum am văzut şi auzit la protestul mămicilor, o iresponsabilă îşi îndemna fetiţa de şase ani să strige şi ea „Muie PSD”!

În aceste condiţii, dacă „muia” a devenit deja un loc comun, aflat pe buzele atîtor tineri „inteligenţi”, considerăm că este necesar măcar să ştim ce dracului este aia „muia”! Deschizînd MDA (Micul dicţionar academic), ed. a II-a, 2010, citim:

– „múie, sf [At: BL II, 174 / V: mấie, mói s / Pl: (rar) mui / E: rrm mui] (Arg)

– 1 Gură.

– 2 (Îe) A duce cu muia A face promisiuni înșelătoare Si: a amăgi, a înșela.

– 3 (Îae) A duce cu vorba.

– 4-5 (D. bărbați; îe) A da muie (A invita o femeie să practice sau) a practica sexul oral.

– 6 (Șîe a da muie) Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi.

– 7 Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie (4-6).

– 8-9 (Rar; îe) A da muie la statuie A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei consacrate”.

În sinteză, putem spune, aşadar, că acest drăgălaş cuvînt „Muie” vine din limba ţigănească, unde „mui” înseamnă „gură”! De aici cuvîntul „muie” începe să fie descifrat, căci el este legat de „sexul în gură”, denumit ştiinţific „sex oral”! Cîndva, cînd pudoarea se mai plimba pe străzi, se numea „felaţie”. El poate fi practicat atît de către femei, cît şi de către bărbaţi, situaţie în care termenul devine mai livresc: „Cunilingus”, fiind valabil şi atunci cînd este practicat de două femei.

Deci, acum ştim cu toţii că atunci cînd se strigă „Muie PSD”, fiecare dintre noi trebuie să înţelegem că inteligenţii USR-işti şi susţinătorii lor adresează celor de la PSD o invitaţie la sex oral, chiar dacă, din simplul slogan, nu se înţelege bine dacă aceştia cer sau vor să ofere sălbatica „muie”!

Acum cîteva decenii, orientarea societăţii era îndreptată spre românizarea ţiganilor. Acum, se pare, totul s-a schimbat, din moment ce asistăm la ţiganizarea românilor! O fi bine? O fi rău? Ce zici, Andra Miron?

P.S. În literatură, „muia” are ceva vechime. La noi, de pildă, seraficul HR Patapievici scria acum cîteva decenii, în revista lui Mircea Dinescu, despre prima oară cînd a practicat cunilingus. Dar cei care au dus „muia” pe culmile estetice au fost Mircea Cărtărescu şi soţia sa, Ioana Nicolaie, care scriau, în volumul de poezie „40238 Tescani”, aceste splendide versuri: „Totul era ca lumea. Numai când mi-am băgat botul în sexul ei blond, / un tip mustăcios, cu ochi negri şi cu nasul drept / s-a iţit dintre cârlionţi şi mi-a băgat limba drept în gură”, sau „ea-şi spărgea dinţii în ficatul lui/ ea ronţăia garful lui, sorbea măduva lui / folosea ca vibrator o eprubetă plină cu sângele lui / folosea ca suzetă un deget al lui” sau „coastele zdrăngăneau ca sticlele de bere / sub ţâţele ei nehrănite / iar ea mânca, din el mânca / îi sorbea ochii, îi sugea creierul / îi lingea scrotul sărat/ îi înghiţea miliardele de seminţe”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19
Ion Spânu 1818 Articole
Author

27 de Comentarii

 1. Lasa-ti explicatiile de 2 lei, cel mai bine a explicat dirijorul de muzica grea(culta) Madalin Voicu!

  • Gmbplay: Putea si distinsul filolog sa vina cu o propunere civilizata ,de ex „Sussex PSD”,cu care impusca doi iepuri,era atat de”english”si ii si innobila pe pesedei,dar atat l-a dus bruma…….

 2. Creste inflatia si la injuraturi …
  Si atata mai ramasese nespoliat, neintinat : injuratura.

 3. Ii recomand distinsului filolog Spanu sa invete si limba maori, unde „muie” inseamna ” să urmeze””deci expresia „muie PSD” apare ca foarte mobilizatoare si reflecta multiculturalitatea PSDA3!Domnule Spanu,capul sus,privirea demna,gandul la patrie!

  • Nu-ți fă iluzii, ție nu-ți va face nimeni vreo invitație să-i faci felație din simplul motiv că, având în vedere modul rudimentar în care scrii, e clar că îți miroase gura îngrozitor.

  • Vad ca-ti dai foarte des cu parerea pe-aici. Parca ai fi
   Lilica…nu cumva chiar ea?
   Un lucru e clar, iti plac miscarile repetitive, gen dat din cap in fata si-n
   spate. Keep going!

  • Publicitatea estetica de inalt nivel i-a asigurat acestei expresii distinsa lepra cu vederi securiste de „dreapta”, Oreste! Om de baza al televiziunii Securitatii, „Irealitatea”, intr-o discutie la gura…troacei cu cel mai mare
   antiroman-patriot in viata, Bogdanel cel Rares!!! Nu intamplator aceasta diversiune marsava a fost amorsata in Vest
   si e o componenta a unei strategii precise vizand repetarea fraudarii alegerilor din 2014 in 2019,axata pe „Diaspora”!
   Din aceasta strategie face parte si „mitingul cu un milion de muie”!!! Metoda nu e noua, fiind preluata tot de la o
   curva, din Italia, care a promis sa atraga pe aceasta baza, de convingere om la om, pana la un milion de alegatori…
   „Dreapta” romaneasca dispune de numeroase agitatoare si agitatori specializati in alegeri! E vizata zona nehotaratilor
   care depaseste doua milioane, asa ca vor trudi pe…branci!!!

 4. Un articol plin de sa spunem obraznicii si lipsa de pudoare. Faptul ca aglomerarea asta politica securistoida USR inventata de slugile sotului doamnei Carmen are exprimarile astea de ordinarie de mahala sunt redate de autorul articolului cu multa generozitate si lipsa de pudoare ! Cert este ca actuala Opozitie: PNL, USR, PMP, UDMR, au sa lustruiasca bancuta din zona opozitiei in Parlamentul ROMANIEI cel putiun inca un deceniu cu toate trivialitatile incrustate de ciracii lor in lubenitele si pepenii din tara asta amarata ! Azi actuala Putere PSD-ALDE incearca un pic, nu mult, sa amelioreze viata mizera a majoritatii romanilor prin oarece mariri de pensii si salarii ! Sper ca resursele economice a ameliorarii pensiilor si salariilor sa fie sustenabile prin rezultate economice, daca se poate prin INVESTITII in locuri de munca in acord cu preturile de azi ! Doamne Ajuta !

 5. Până una, alta, au „luat Editat” cei care au votat USR cu speranța că se va ține de cuvânt și va fi acel partid care va salva România. Și care s-a dovedit a fi un partid de derbedei. Sper să nu se odihnească în pace, că de intrat în parlament nu va mai intra. Amin!

 6. Balacareala tziganeasca a ‘telighentiei corporatiste si a ‘telectualilor Securitatii din Hisarlik atinge culmi nebanuite. Langajul penal este specific lojilor inchise,frecventate de obisnuitii institutiilor represive din Rumanistan,recte gardienii cazoni ai Statului de Drept,acoperiti sau nu din diverse servicii,magistrati procurori,poate si judecatori.Exemple notorii:Portocala,Onea,et alies,dar si Lula,careia Bazil Hancu ii canta la masa hitul ei preferat ‘ La Chilia-n port’.
  Vreau insa sa va amintesc d-le Spanu,ca in politica romaneasca de varf acest termen a fost introdus de catre insusi Domnul Presedinte TB,in direct la TVR Libera si Indepedenta in anul 2000.Afland rezultatele primului tur la prezidentiale TB s-a exprimat cu gura plina in acest mod fata de performanta candidatului Toader Stoloja.Deci patentul oficial ii apartine karmaciului kior!De aici probabil si apetenta mandrilor ‘telectuali ai presedintelui pentru aceasta expresie portuara,care le-a fost precis servita in mod uzual la diverse intruniri de taina cu Presedintele.Si care le-a placut poate chiar au si juisat!Post Scriptum:din Limba Rusa,’sto-loja’ se traduce prin ‘ o suta de minciuni’. Corect,nu-i asa madame Tzurcana?

 7. Astia sunt urmasii (copii sau nepotii )tortionarilor stalinisti din anii 1950-1960!
  Daca dupa 1989 acesti tortionati ai romanilor nu au fost pedepsiti s-a ajuns la aceasta anomalie:urmasii lor au praduit si praduiesc Romania si in acelasi timp o submineaza!

 8. anumite expresii sunt reflectarea nivelului de educatie, vietii pe care o traieste fiecare, un marinar obisnuit cu ”licuricii” a sugerat ca-i bine sa-i cauti, USR si unii FB etc. deja antrenati de marinar in lumea licuricilor, dau lectii din ceea ce au invatat, pe vremea imperiului Otoman era slugarnicia, pentru ca aveau harem si religia interzice ”imaginatia” in schimb occidentul unde exista o lume sau este lumea felinarelor rosii totul se vede si se traieste la lumina lor, un mod de gandire si viata ”civilizata’/occidentala…eu il prefer pe Dumnezeu…nu voi cauta rima pentru UE nici pentru alti licurici mai mici…nu m-am scolit in occident ca sa ma fi ”educat” precum cei ce nu pot trai firesc si se defuleaza intr-o lume xy+xy sau xx+xx, ecuatii fara rezultat…

 9. Respect, domnule Ion Sapanu, pentru curaj si normalitate! Respect, Cotidianule, pentru curaj si normalitate! USR tocmai s-a ales cu 0,001% din sufragii, iar PNL cu maximum 10%, in vreme ce Partidul lui Ciolos nu va lua voturi nici cat extremistii aia din Covasna si Harghita. E clar ca PSD e un partid de borfasi si ar trebui sa-l starpim, dar OPOZITIA aia populata de ciudati ma sperie cu adevarat. N-am votat niciodata cu FSN si toti urmasii lor pana la PSD, dar o voi face acum!

 10. Articolele lui SPANU , SEAMANA din ce in ce mai mult cu emisiunile abjectelor tv. de manipulare politica A3 SI RTV ! Iar sabatul vrajitoarelor psd , de pe acest forum , este pur si simplu , inspaimintator !

 11. Ca sa faci parte din elita, sa fii un intelectual de rasa, nu mai e acum nevoie sa citesti mii de carti, sau sa scrii macar o brosura, nu trebuie sa stii sa canti la pian sau sa compui o simfonie. Nu trebuie nici macar sa fii arhitect , doctor sau matematician.
  Nu, acum e mult mai simplu sa arati vecinilor de cartier ca nu faci parte din asistatii sociali votanti evident al unui anume partid, semianalfabeti si musai fara dinti.
  Scrii sapte litere magice PUIE MSD pe numarul de inmatriculare al masinii si te-ai inaltat in alte sfere, faci parte din upper class, esti deja in turnul de fildes din care poti scuipa seminte in capul celor care vai, miros a transpiratie cand vin de la munca, ba unii mai au si pamant sub unghii .

 12. Expresie golaneasca brutala si indecenta, folosita in acest caz, pentru a lovi in PSD cu cuvantul.

 13. raspuns pentru Darius- imi pare bine ca tu esti unul dintre distinsii licuristi ai basescului,un intelectual rasat,se vede bine din tehnica ta de ninja: musc-o si fugi!patosul cu care te opui analizei d-lui Spanu ar trebui urmat de un apel de suflet,un’Apel catre lichele’ prin care sa explici masselor de aplicanti ai ideilor Mu-Ye ca urarea respectiva isi are originile in folklorul galeriilor de fotbal, deci este o urare stramoseasca menita sa ne apare de varcolaci,de duhuri rele si de comunisti!deci,pe langa faptul ca este un act de mare demnitate morala,este si un gest de sanitate politica,benefic si placut Stapanilor Romaniei,care incurajeaza mai ales aceste forme de inalt civism militant, etc,etc. Zic bine, Darius?

  • Ai simtul umorului , zici bine ! Insa lucrurile sunt mai simple pt. mine ( ma jenez sa-ti zic pe nume …fa ceva …) ! Eu vreau ca politicieni dovediti ca hoti , corupti si tradatori , din toate partidele , sa poata fi condamnati si averile lor obtinute prin infractiuni , sa fie confiscate asa cum stabilesc instantale de judecata ! Justitia sa fie lasata sa faca acest lucru , nu sa fie facuta pres , de catre cei mentionati mai sus ! Tara sa fie condusa de cetatenii fara cazier penal …cred ca nu cer prea mult ! Poate este si despre tine !

 14. Nu va mai sifonati de acest cuvint muie ,pt. ca Dragnea se adreseaza celor din opozitie numind-i sobolani.Nu mai comentam vocabularul altor politicieni care in plin plen al parlamentului se jignesc grosolan intre ei cu diverse expresii vulgare .
  Atita timp cit Romania va fi condusa de partide politice formate din toti derbedeii ,vom auzii mereu diverse expresii de acest fel.Ce pretentie sa ai la o asemenea clasa politica care compartimentata in diverse partide politice ,se bat intre ei in loc sa aibe grije de romani si tara asta.

 15. Am auzit că ăla cu MUIE PSD a suferit un accident rănindu-și grav fiul fugind din calea poliției române. Dacă ar fi adevărat, deși e grav că un copil a fost rănit, invităm toți proștii să vină în țara pe care au părăsit-o.

 16. Vrem nu vrem sa recunoastem, definitia cuvantului Muie la modul pragmatic a dat-o chiar un senator PSD in Parlamentul Romaniei cand s-a adresat unei colege de la USR. Ar fi fost de bun simt ca toate „doamele” din PSD sa-si arate dezaprobarea? Ei bine nu numai ca nu au avut nici o reactie de condamnare dar au si aprobat-o. In fond ce a facut nefericitul cu Audi? A oferit PSD ceea ce isi doreste.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.