Surprize vechi, premier nou

Ce ne coace Viorica Dăncilă

Cabinetul în fruntea căruia se va afla Viorica Dăncilă nu va avea o viață de huzur la Palatul Victoria. Dacă fostul premier Mihai Tudose a dat din „casă“ de mai multe ori privind programul infernal de lucru, de aproape 12 ore pe zi, al majorității miniștrilor din Executivul său, nici noua garnitură de miniștri nu va putea scăpa mai ușor.

Noul guvern pe care îl va conduce europarlamentarul PSD are de implementat o serie mare de măsuri promise în campania electorală de la finele anului 2016, de recuperat restanțele decizionale din perioada interimatului asigurat de senatorul Mihai Fifor și de o parte dintre vechii miniștri care n-au demisionat după modelul lui Marcel Ciolacu și Marius Nica, precum și de luat noi hotărâri. Multe dintre măsurile întârziate, ori dintre cele pe care PSD le-a stabilit prin intermediul Parlamentului, continuă să scoată lumea în stradă, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile. De asemenea, creşterea preţurilor, a inflaţiei care taie din toate măririle salariale pe care Lia Olguța Vasilescu le-a operat în 2017, scumpirea creditelor, explozia euro şi brambureala fiscală, pe care a pus-o în aplicare fostul premier Mihai Tudose, sunt alte teme stringente care vor figura pe agenda noului guvern.

Centenarul, la concurență cu legea pensiilor

Cel de-al treilea premier al PSD, Viorica Dăncilă, declara, imediat după nominalizarea sa, că aşteaptă votul de învestitură al Parlamentului tocmai pentru că pentru PSD şi pentru români este importantă implementarea programului de guvernare. „Mulţumesc domnului preşedinte Iohannis, domnului preşedinte Dragnea, colegilor mei şi colegilor de alianţă pentru încrederea acordată. Aştept să avem votul în Parlament, pentru că pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare, pentru România şi pentru români, să tratăm aşa cum trebuie 2018, anul Centenarului, dar în acelaşi timp să pregătim preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019“, preciza premierul Dăncilă. Europarlamentarul socialist nu a specificat însă ordinea în care va trata problemele pe care le-a identificat în acel moment. La fel ca și proiectul celebrării Unirii de la 1918, și legea pensiilor reprezintă o altă restanță notabilă a PSD și a celor două guverne ale sale de până acum, cu termen de valabilitate de șase luni. „După ce ieșim din legea salarizării unitare, vom intra în sistemul de pensii, care trebuie corectat“, dădea asigurări, în aprilie 2017, șefa Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Ulterior, în august 2017, aceasta a revenit, spunând că legea va intra în vigoare până la sfârșitul anului trecut. După ședința CEx de la Sucevița de la sfârșitul lunii septembrie 2017, Liviu Dragnea preciza că „legea pensiilor este finalizată“ și că „sunt șanse ca aceasta să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018“. Programul de guvernare al PSD – ALDE menționa „modificarea legislației privind sistemul de pensii cel târziu la 1 octombrie 2017“. Numai că, în ajun de An Nou, fostul premier Mihai Tudose dădea cărțile pe față în privința actului normativ. „Eu nu cred că va putea fi gata până în 2019 toată recalcularea pensiilor. Întâi trebuie să avem proiectul de lege. Nu putem ieși cu legea pe piață până când colegii mei de la Finanțe și de la Muncă, doamna Olguța Vasilescu, nu stabilesc exact cum se întâmplă acest lucru“, puncta Tudose.

Minciuna lui Fifor cu FSDI

„Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi activ de la 1 ianuarie 2018 şi va reprezenta un bun mecanism pentru politicile guvernamentale. Nu va fi o întârziere. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care Guvernul vrea să le îndeplinească, adică Fondul Suveran“, declara, pe 7 septembrie 2017, fostul ministru al Economiei, premierul interimar Mihai Fifor. Crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a fost discutată pentru prima dată în ședința de Guvern din 9 februarie 2017. Potrivit memorandumului promovat de Ministerul Economiei, „FSDI are ca scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, fiind un mecanism de finanțare care va identifica și materializa oportunități investiționale cu impact în  dezvoltarea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă pe termen lung“. Conform aceluiași comunicat al guvernului Grindeanu, „Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții va contribui atât la eforturile României de obținere a statutului de piață emergentă pentru piața autohtonă de capital prin creșterea lichidității pe Bursa de Valori București, cât și la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene nerambursabile prin asigurarea surselor financiare de cofinanțare a proiectelor de investiții“.

Eliminarea unor impozite a rămas un vis

Anularea unor impozite a rămas și ea o simplă strategie de campanie electorală a PSD. Eliminarea impozitului pe dividende, a impozitului pentru veniturile mai mici de 2.000 lei, precum și scutirea de impozit a veniturilor medicilor nu au constituit teme prioritare nici pentru Sorin Grindeanu și nici pentru Mihai Tudose timp de un an. Și astfel și acest subiect restant îi revine ca sarcină viitorului cabinet Dăncilă. Deja mai multe sindicate au anunțat că iau în calcul organizarea unor proteste de stradă la începutul lunii februarie, când va fi instalat noul guvern.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Anca Toader 86 Articole
Author

12 Comentarii

  1. Sper ca glumiti, nici o asteptare nu am de la figuranta de Videle, dna Vasilica de la PSD Teleorman!
    O marioneta, Dragnea va face ce va vrea, ea va spuyne YES!!!
    Nici o asteptare, iar povestile din campania electorala spuse la TV de Dragnea cu Programul in mana si cu PIXul la purtator sunt de mult uitate chiar de Dragnea: Fondul ala suveran a murit inainte sa se nasca, Legea Pensiilor NU va fi in 2018, a spus-o clar Tudose(NU au BANI sa CREASCA TOATE pensiile, cum au promis Dragnea si Olguta!), uitati-va la celebrul Program START-UN Nation, un ESEC rasunator, NU au dat nici un EURO in 2017 ca sa nu depaseasca Deficitul pe 2017 iar azi investotori mici care au castigat Proiecte la acest Program sunt nevoiti sa RENUNTE pentru ca NU au primit Banii promisi si nici NU cred ca ii vor mai primi!
    Si muuuulte alte minciuni=promisiunI!!
    Chiar aveti vreo asteptare de la Vasilica?!

    • Da, io am asteptari de la duamna verginica bancila. Ea tot ce a promis va face. Eu votez pesedeu din 1990 si tot cea promis tovarasu iliescu sa realizat. Uite io din 1990 sint tot mereu in somaj si nu ma plang. Am alocatie de ce muncesc ca pruasta? Multumecs psde.

  2. În 2018, în România ar fi trebuit să curgă lapte și miere potrivit Programului de guvernare PSD-ALDE din campania lui Dragnea la TV!
    Salariile și pensiile să crească pana la cer, iar taxele și contribuțiile să scadă!!
    Numai că, unele dări au fost înlocuite cu altele și mai multe beneficii fost au amânate.
    După ce au promis creșterea salariilor cu până 25 de procente din 2018 ca urmare a noii Legi a salarizării, guvernarea PSD a mutat toți banii în plus din buzunarul angajaților în cel al statului, prin transferul contribuțiilor la angajați, iar Salariile angajtilor vor Creste cu 3 Lei, daca nu vor scadea!

    Nu este singura păcăleală de tip „țeapă” dată de PSD după instalarea la Palatul Victoria.
    PSD a promis, de exemplu, Eliminarea Impozitului pe veniturile medicilor, dar a UITAT să o aplice.

    Introducerea Supraccizei la carburanți a adus scumpiri în lanț, iar Timbrul de mediu va fi înlocuit cu o nouă Taxă auto.

    MĂSURI FISCALE AMÂNATE(la Sfantu’ asteapta!)

    -scăderea TVA de la 19% la 10%

    -eliminarea impozitului pe venit pentru medici

    -eliminarea impozitului de 5% pe dividende

    OBLIGAȚII NOI

    – supraacciza de 7 eurocenți pe litrul de carburant
    – trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat
    – taxarea veniturilor extrasalariale
    – impozit pe profit
    – contul separat de TVA

  3. Foto cu Dragnea in travesti cu mustata fotoshopata,face toti banii!Reusit transgender,incepe sa ne bantuie!

  4. Doamna Danila este „de fapt o „alta doamna Carmen Dan”, pentru orice miscare in guvern, va solcita „aprobare de la domnul Dragnea !!!”. Programul de guvernare PSD -ALDE, nu prevede sub nici o formna „scaderea nivelului de trai, ori caderea brusca a leului in fata euro, a „nenorocit multe sperante de-ale romanilor, o viata tot mai scumpa si tot mai departe de visul de a trai la „nivel vest-european”, o populatie din ce in ce mai saraca. Programul de guvernare PSD – ALDE, NU prevedea „sub nici o forma „infiintarea unei iluzorii casa regala intretinuta din Bugetul Romaniei”, pentruca, asa ceva NU exista intro DEMOCRSTIE republicana, o asemenea aberatie este o „fantoma in mintea unor persoane depasite psihic”, o noua „casta de privilegiati” intro tara cu o populatie care devine tot mai saraca. O incalcare a legii fundamentale a tarii, nici unui „ales al poporului NU ii este permis sa incalce Constitutia sau sa creeze „dubluri inselatoare similare „INSTITUTIILOR statului”. Programul de guvernare PSD – ALDE nu are ca obiect „intensificarea privilegiilor si scoatarea alesilor de sub incidenta legilor tarii, penale sau civile. Programul de guvernare PSD – ALDE nu are la nici un punct „demersuri de institutire a unui inceput de dictatura”, pentruca, „juramantul rostit si semnat” ii obliga sa respecte VOINTA poporului pe TOT timpul mandatului de parlamentar. Orice incalcare a „vointei poporului sau a Constitutie Romaniei, „ii elibereaza din functie de parlamentarii care incalca legile tarii, se rupe relatia „ALEGATOR – ALES”, tot atunci dispare orice drept acordat de lege pentru un parlamentar. Daca nu cumva, parlamentarii „suspenda dictatorial Constitutia si impun legi contrare unui stat democratic, instaurand dictatura, ceea ce in Romania se pare ca se intampla acum. De fapt, domnul DRGANEA este cel care conduce Guvernul Romaniei fara nici un fel de dubiu, restul, doamna Danila si ceilalti sunt mascote.

  5. acest guvern draCnea 3 va semna sfarsitul politic pentru partidul bolsevic. nu poate fi altfel atat timp cat papusarul sef e acelasi si varianta asta de guvern a schimbat doar niste nulitati cu altele mai mari.

  6. O-da Vasilicai Dancila

    Urare de iarnă

    Este fiica prea iubită

    A acestui brav popor,

    De luceferi străjuită

    Și de steagul Tricolor

    E ea,chiar Vasilica,.

    Suflet nobil și vibrant.

    Mama bună, om politic

    Și prestigios savant.

    Înțeleaptă-i este fapta

    Năzuind spre viitor
    Tot cu cinste sta în dreapta
    Marelui conducător.
    Tra la la,tra la la ”
    (Apud CVTudor)

  7. Ce ne coace asta? Pai ce ea ne coace? Maharul ne coace! Ea-i docila si face. Pentru asta a fost adusa. Ea nu trebuie sa aiba peronalitate. E figurant.

  8. tanti vasilica ( de fapt, nea grenadă in disguise ) zi-ne drept, când se deschide cazinoul belinez, că mai uşor câştigăm un bănuţ la „21”, decât de la legea pensiilor avortată de guţa; în altă ordine de idei, nu v-aţi săturat încă de mâncat din canalul colector?

  9. Alt produs al fabricii de politicieni al lui Dragnea, grele zile am ajuns sa fin condusi de o lighioana ingramadita si alte asemenea ei…si cel mai rau lucru este ca nu facem nimic. Unde se mai intampla pe planeta ca porcii din politica sa se lupte pt ciolane si sa schimbe legile dupa bunul lor plac?!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.