Ce se mai întâmplă cu indicele ROBOR

Indice Robor maxim

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,07%, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Vineri, indicele a stagnat la 3,06% pentru a doua oară.

Luni, indicele a urcat la 3,07%.

Totodată, luni, indicele ROBOR la şase luni a crescut de la 3,29% la 3,30%.

Vineri, indicele a stagnat la 3,29% pentru a doua oară consecutiv.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Aceeași caterincă. Sunt cotațiile din intervalul orar 11:00 – 11:15, adică strigăturile. Dacă se vor împrumuta în mod real atunci o fac în afara intervalului și la dobânzi sub 2% ca să nu plătească statului nimic, dar pentru fazanii cu credite se iau în calcul strigăturile din sfertul ăla de oră! Cât mai durează această batjocură? Parcă văd că lui isărescu îi urmează unul mai ticălos! Așa ziceam și despre marinar că n-are cum să-i urmeze unul mai abject!

  2. Valcov si Orlando credeau ca ROBORul va scadea de frica lor?!
    Incompetentilor, ROBORul creste pentru ca Piata financiara NU are INCREDERE in Economia Romaniei dusa la prabusire de condamnatii Valcov si Dragnea, habarnisti intr-ale Economiei de piata!
    Iar Bugetul pe 2019 schimbat dupa PIXul lui Dragnea(FIX ca in Mincinosul Program de guvernare, la care se uita Analistii si vad ca NU v-ati tinut de PROMISIUNI!), intarziat si cine stie ce mai urmeaza, TRANSMITE acelasi semnal: LIPSA de INCREDERE iar asta se vede la Cursul Euro, la ROBOR, la Dobanzile cu care Finantele se imprumuta!
    Regulile si Legile de pe Piata financiara nu se invata cand esti Presedinte la CJ Teleorman!
    Ce spun expertii despre Bugetul 2019:
    „Veniturile sunt supraestimate, iar Cheltuielile sunt nesustenabile, susţin specialiştii. Economistul Iancu Guda arată că Veniturile din buget se bazează pe o Creştere economică de 5,5% pe care nimeni NU o poate explica, deoarece accesul la capital şi costul finanţării cresc, investiţiile private şi publice din ultimii 2 ani au fost foarte scăzute, emigrarea românilor a continuat, iar contextul extern e în aer. De asemenea, ANAF Nu a reuşit niciodată să colecteze cât şi-a propus, adică 34% din PIB, cat e pe 2019! Mai mult, Cheltuielile nesustenabile sunt date de asistenţa socială şi cele cu personalul public, care reprezintă 2/3 din Cheltuieli şi peste 20% din PIB, cel mai MARE nivel din UE, spune Guda.”

    Orlando, Valcov, Dragnea, pricepeti ceva?!
    NU, voi va pricepeti doar la populisme periculoase!

    • Și ție lilișor ți se pare corect cum se calculează ROBOR-ul? După strigături (fixing) și nu după dobânda reală la care se împrumută băncile! Da lilișor, pesedeul este ticălos, ciumă, cum vrei tu, dar ce legătură are cu calculul ROBOR-ului!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.