Ce se mai ascunde în spatele luptei cu Florian Coldea?

La ultima prezentare la secția de poliție Voluntari a generalului Florian Coldea, a apărut și Anca Alexandrescu, motorul campaniei anti-Coldea.

Ea a strigat de zor în stilul corului de strigaci care înconjoară orice trambalat sau săltat de DNA. Chiar l-a surclasat pe amărîtul de „Ceaușescu”: „De ce nu vorbiți cu mine ca în Dubai? Am avut dreptate? Spuneți, am avut dreptate?“

A urmat o rafală de întrebări strigate mai mult pentru telespectatori.

Întrebările acestea (să nu zic isterice) nu meritau un răspuns pentru că nu ar fi clarificat nimic. Erau de ochii telespectatorilor. Interesantă era doar cea referitoare la o casă primită de Florian Coldea din partea celor de la Wilbrook (de unde Realitatea Plus a emis o lungă perioadă de vreme și unde s-a salvat cu emisia cînd  Sebastian Ghiță a pus mîna pe Realitatea TV). Din păcate, întrebarea ei n-a fost urmată de aducerea în studio a unui martor, a unui document care să probeze această acuzație gravă privind casa lui Coldea. Din corul strigacilor, ea nu a lansat mai mult decît o bănuială sau o presupunere. În limbajul curent, se numește alegație.

Ieșirea cam isterică a Ancăi Alexandrescu cu o rafală de întrebări retorice și de show (la care cetele de ziariști nu primesc niciodată un răspuns!) ne confirmă ceea ce se poate observa de o bună bucată de vreme. Realitatea Plus și Anca Alexandrescu rostogolesc și toacă subiectul Coldea cu o insistență neobișnuită. Ei produc zilnic un așa numit „Coldea judiciar show”. Chiar se consideră declanșatorii acestei campanii. Ba, uneori, îngroașă tonul și umflă relatările.

La ieșirea lui Coldea de la Poliție, generalul a fost flancat și mitraliat de două personaje de la Realitatea Plus: Anca Alexandrescu și o reporteriță mai rea și mai clonțoasă decît ea. Cu toate acestea, Anca Alexandrescu s-a plîns că a fost obstrucționată să strige și ea faimoasele întrebări acuzatoare rămase fără răspuns. La postul clanului Păcuraru, întrebările s-au auzit însă perfect și s-au integrat bine în spectacolul pregătit.

Nu încape nici o îndoială că Realitatea Plus se află într-o campanie agresivă anti-Coldea. Eu spun că meritată. Are destule argumente să pledeze pentru demantelarea  rețelei și pentru acuzarea personajului, parte din trioul degringoladei provocate de Băsescu și Kovesi. Cele mai multe acuzații sunt corecte. Tandemul Coldea-Dumbravă împreună cu Laura Codruța Kovesi au devastat firme și persoane, exersînd ambiții, răzbunări, vanități și ordine inclusiv externe. Din păcate, pentru unele acuzații, suntem încă departe de o probațiune.

Ce ar mai putea explica războiul anti-Coldea de pe Realitatea TV? Unii jurnaliști și canale de presă au publicat destule materiale despre războiul familiei Păcuraru (secondat de prietenul din penitenciar al lui Maricel Păcuraru, fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea!) pentru preluarea  controlului asupra firmei Romprest, deținută cîndva de Florian Walter (fost Bușcă) în care tandemul Dobrescu-Budeanu reprezenta un fel  de interfață pentru Florian Coldea. De fapt, un membru al Consiliului de Administrație de la Romprest, inculpatul Dan Tocaci, l-a și introdus pe Cătălin Robertino (?) Hideg la șeful de orchestră din SRI, primul dirijor al operațiunilor din „cîmpul tactic”.

Ce problemă are Maricel Păcuraru cu Romprest? Preiau din G4Media:

Familia lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea Plus, controlează 42,69% din operatorul de salubritate Romprest după ce, în aprilie 2020, Paul Păcuraru (unul dintre copiii lui Maricel Păcuraru) a cumpărat cu 100 de dolari canadieni firma Detaco Ltd Canada de la fiul fostului patron Romprest, Florian Walter, decedat în 2019, potrivit documentelor obținute de G4media.ro. Pachetul de 42,69 % din acțiunile Romprest – deținut de firma Detaco cumpărată de fiul lui Păcuraru cu 100 de dolari canadieni de la fiul lui Walter – valorează cel puțin un milion de euro, sumă care reprezintă aportul Detaco la capitalul social al companiei Romprest. În plus, cu un an mai devreme, fiul lui Walter solicita nu mai puțin de 15 milioane de euro pentru pachetul de acţiuni, potrivit documentelor obținute de G4media.ro. Tranzacția dintre cei doi este investigată acum de Poliția și Parchetul Capitalei”.

Articolul a apărut în 12 aprilie 2023 și aparține lui Alex Costache, considerat un om al lui Florian Coldea în TVR și în presă, inclusiv la G4Media.

Din documentele pe care noi le deținem, informația este însă riguros exactă. Nu-mi rămîne decît să reproduc documentul  semnat de Cosmin  Alexandru Walter care atestă această afacere dubioasă:

Nu mai  rămîn de precizat decît puține lucruri. Pachetul de acțiuni de la Romprest SA (disputat pentru valoarea sa de milioane de euro) reprezenta un bun aflat în dispută în procesul de partaj al divorțului între Rebecca Walter și Florian Walter (căsătoriți timp 20 de ani și cu 2 copii).  În timpul derulării procesului de partaj, Florian Walter a transferat pachetul de acțiuni de la Romprest către fiul său Alexandru Cosmin Walter, iar acesta le-a vîndut  pentru 100 de dolari canadieni (sub 100 dolari SUA) societății Magnum Internațional Consulting SRL controlată de Paul Păcuraru, fiul fostului deținut Maricel Păcuraru (cel care controlează  acum Realitatea Plus TV), o televiziune mutată de pe o firmă pe alta după ce a lăsat în urmă datorii către stat de zeci de milioane de euro.

Cît din această campanie reprezintă interesele lui Maricel Păcuraru în lupta sa pentru dobîndirea majorității la Romprest și cît investigația jurnalistică și dorința de dreptate a Ancăi Alexandrescu de a devoala abuzurile tandemului Coldea-Dumbravă-Trăilă (și cîți or mai fi pe lîngă ei) este greu de spus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 24

38 de Comentarii

 1. Anca ar trebui sa primeasca premiul anual de cel mai competent om de televiziune din Romania. Ceilalti ‘gazi si ciutaci’ par copii de mingi pe langa marea campioana. Este cert ca Realitatea TV face nota discordanta fata de restul televiziunilor (securiste).

 2. Eu sunt convins ca Gusa lui Capusa are un interes financiar in haituirea lui Coldea, ca si alti moguli ale caror institutii mass-media duc astfel de campanii de hartuire, dar nu-mi este clar rolul pe care-l joaca Anca Alexandrescu. Care sa fie motivul incrancenarii sale?

 3. Un general care se retrage din activitate este numit in continuare „general in retragere”. Te duce gandul ca ramane general in continuare doar ca nu mai pleaca zilnic la lucru. Nu mai vorbim despre lucratorii din securitatea care practic nu ies niciodata la pensie, ramanand activi , voluntari sau nu, in continuare. Si atunci de ce de acest Coldea nu se ocupa Tribunalul Militar ci este dat pe mana DNA ca orice borfas de rand?

 4. Dați-mi voie să nu cred că o firmuliță de 100 de coco a declanșat un asemenea iureș mediatic. La care participă cu sârg toți cei care o ardeau pe deontologeală, susținând că Dracnia cel rău aberează, căci nu există stat paralel.

 5. E ceva tras la indigo! Când a fost săltat varanul,A3 făcea spune la gura împotriva lui portocala. Acum când sunt în joc interesele „irealitatea tv”, vârful de lance sare la gatul lui Coldea. Coldea e nevinovat daca nu se demonstrează că a făcut cărțile mai departe. Ancuța e de partea Jelenei de aia jurnalistul de Vrancea ( cel care a slăbit la întoarcerea din Japonia) ne spune că, dosarul e subțire. Mai vorbește cineva de alegeri, de programe pentru viitor? Circ pe toate liniile! Circul continua! Circul continua!Turma sa meargă la vot!Turma scăpa urma!

 6. Conforn media deontologul trust Realitatea nu plătește asigurările sociale (CAS) ale angajaților dar … ANAF nu vede! în topic: nu demult umbla vorba prin târg că Alexandra Păcuraru era cea deținea cea mai mare parte din acțiunile trustului, dar, între timp a fost înlăturată. Nici ‘afacerile de fami(g)lie’ nu mai sunt ce au fost.

 7. Anca Alexandrescu e precum o hienă în apropierea unui stârv.Cât despre ce se practică la irealitatea tv numai jurnalism nu se poate numi.Iar cei 100 de coco , nu cred că ăsta e motivul pentru care Coldea e în prim plan de mai bine de o săptămână, ci e ceva de genul pâine și circ pentru cei saraci cu duhul…

 8. Citesc ca aseara anca a stat la taclale cu atoate stiutorul jeneral nepot de ilici fsn , care stie muuuuulte inca din 2005 dar pina acum mucles .Exista vreo pedeapsa pentru astfel de fapta ( tainuire ? ) ?

 9. Mă, romîne, ești prea dus cu sorcova ca să pricepi ceva.. Eu pun pariu cu oricine că nu vor păți nimic niciunul,..De nu va fi așa iți du voie să mă scuipi in ochi,.. cu rahat de cățel fierbinte..

 10. Cele 3 posturi tv. de manipulare politica psd , RTV , ANTENA 3 , RPLUS , apartin unor oameni condamnati penal in multiple cazuri de mare coruptie ! Sunt puscariasi , oameni care nu respecta legile , democratia , statul de drept ! Toti sunt putrezi de bogati , desi in 89 erau niste anonimi ! Iar lucratorii de acolo sunt sclavi ! Fac si moarte de om daca li se ordona ! Pai , si de la astia asteptati voi informare corecta , obiectiva ?

 11. Asta-i problema?! Sau faptul că acești trădători și bandiți nenorociți din servicii, justiție, armată sunt ținuți în brațe de către stăpânii coloniei?! Iar vă face de râs o femeie care se luptă cu hidra, în timp ce voi micționați pe bombeuri?!

 12. Se spune ca in leul doborat lovesc toti magarii. Sau cotofenele, precum. Alexandrescu, se cotofenesc toata ziulica pe marginea carnagiului de presa. Iar. Gusa este doar ceva mai putin decat un vultur hoitar.

 13. Conform datelor existente online, în primii 14-15 ani de activitate, trebuia obligatoriu să se profesionalizeze onorabil și demn de a ocupa aceasta funcție, canci semne pozitive. Apoi, s-a apucat că taurul de coarne punând în aplicare șantajul, intimidările și amenințările la adresa oricui nu executa ce dorea Coldea. Cât s-ar chinui sa nu greșească, o face rar dar oribil și înghite consecințele dar se scoate cu bine. Dorința de a rămâne etern in aceasta funcție fie și rezervist, e unica soluție psihologica cu care se va păcăli singur pentru că, șantajul și restul metodelor, ii distrug din când în când psihicul=nebunie curată. P.s. la 34-35 ani, de unde avea conturile și averea uriașe care l-au destabilizat total mergând pe infracționalitate prin alții? Nimănui nu i-aș dori sa fie copia acestui individ dar nici în funcția ocupată temporar de el. Inca ceva, ce au in comun Coldea și PNL-istul care a demisionat din funcția de la Sri😉 in complicitate cu plăvanul de lux?! De ce nu vorbește PNL-istul Helvic?! Oricum, tot acasă, in casa, va ajunge după ani de activitate, la fel ca plavanul împuțit de lux nesimtit.

 14. Ce ascunde? – Fraudarea alegerilor! Simplu! Pe 10 iunie nu veți discuta că PCR a câştigat 99% din primării, ci veți molfăi „dezvăluirile senzaționale” ale televiziunilor-tonomat cu ieuro că au găsit un prezervativ folosit la câțiva metri de casa lui Coldea.

  Merită gruparea mafiotă Coldea zeci mii de ani de puşcărie? – Evident că da! Dar dacă nu sunt probe serioase la dosar vor scăpa şi va rămâne doar această imensă operațiune de făcut gălăgie.

 15. Bravo maestre,nu pentru aflarea adevărului este acest circ.
  Este o rafuiala între găști.
  Fiecare cu interesele sale.
  România o țară eșuată!
  Asa a spus primul eșuat al tarii!

 16. Vedem cu indignare, cum diversiunea securista de VICTIMIZARE a raufacatorului Coldea – functionar public pe banii publici si pe bunurile publice, care a traficat in folos propriu informatii confidentiale, deci, pt. cei trei generali infractori Coldea-Dumbrava-Cocoru se incearca spalarea de infractiunile ordinare comise cu buna stiinta si pe bani multi, adica, vezi-Doamne ei sunt victimele unei conspiratii ..bla..bla. Aloo! cetateni ai Patriei noastre, tineti-va de dosarul burdusit de probe si declaratii concrete, despre milioanele de Euro sterpelite ca mita, de cei trei ghenarali. Trebuie sa-i vedem in catuse, defiland pe stical TV.

 17. Mă tem că toată treaba asta să nu devină doar o păruială între bandiți. Eu sper ca denunțătorul ăla Hideg să fi fost o capcană a procuraturii pentru ” madam” zeița dreptății care nu venea când era chemată la parlament. Repet buni, răi, proști sau deștepți parlamentarii și mai ales instituția Parlamentului este câștigată de noi la revoluție. Până și averile securiștilor de acum sunt câștigate tot de noi că dacă stăteam ascunși în case nu le ieșea lor nimic și îi împușca Ceaușescu unul câte unul. Ca pe Milea de exemplu.

 18. Ăștia de la tv, cică s-ar vrea sa se ajungă la korduta prin acest cocalar. Oricum, korduta e pe cai mari in 2024, dar, în mai și iunie, e nițel cam zguduita și afectata de acest scandal și o va lăsa mai moale cu energia și timpul pierdute pentru aceste acțiuni din Romania. Dar se poate ajunge și la korduta chiar în 2025 în cel puțin una din lunile aprilie, mai sau iunie, când e zguduită de un mare scandal în funcția ocupată politic, tot în 2025 începând cu august până în decembrie, inca o șarjă de scandal în care e implicată total, poate colegii și instituția, ceva urat. In 2026, are suișuri și coborâșuri în prăpastie pe sănătate afectand-o și profesional, apoi în septembrie, când se simte castogul uriaș, tocmai e marginalizată sau lăsată singura și părăsită dar nu va recunoaște nici dacă ii tai o mana! Chiar daca debutul oricărui an arată protecție divină, greșelile se țin lanț pentru că, habar nu are ce e cu viața ei, nu e in stare sa își respecte viață, vârstă, sănătatea, locul de munca, funcția! Acestea: locul de munca, funcția și viața, obligatoriu trebuiesc îndepărtate de minciunile care curg in cascada, ceea ce nu se întâmplă. Oricum, are 51 bastoane impliniti, până la 53 bastoane mai are de tras karmic și la 53 împliniți, o palmă karmic din plin. Urmează completarea👇:

 19. Completare: Nu știu ce are in caput aceasta muiere, decât creierul setat că la robot, pe: doar ea contează și doar ea trebuie, obligatoriu să aibă drepturi cât pentru 4 cetățeni români sau 40 cetățeni la nivel global din toate punctele de vedere, doar ea contează, doar ea merita, fiat ea să aibă orice, cetățenii nu sunt decât zerouri sau cifre, nu oameni vii cărora le datorează orice drepturi mai ales prin practica legii, ceea ce e fals din lipsa crasă de personalitate la subiectul korduta.
  P.s. interpretare strict din datele personale. Sa dea Dumnezeu să trăiască și să depășească 75 ani, din punctul meu de vedere pe baza datelor personale din online, un dezechilibru oribil al organismului uman primit tocmai când nu se așteaptă, nu are șanse de vindecare pentru viața de viitor. Provocări karmic grave: în 2028 începând cu mai 2028 până la finalul anului, 2035 din iulie până la finalul anului, în 2040 din iunie până la finalul anului cu posibilitatea să își facă singura de căpătâi daca nu îi oferă alții cadoul. Nu o sa fie altceva decât prin numire politic exact metoda plavanului cu numire și plasare mincinoase, cadoul preferat de lux.

 20. „RromPrest” e firmă de gunoaie, nu-i așa? O șantaja pe Klo’ de la sectoru’ 1?
  L-am văzut acu’, pentru prima dată, pe Hideg ăla, într-o poză: păi, bă, to’ar’și, scuzați-mă, da’ seamănă la fizionomie și la ten cu „RromPrest”! Mai rămîne să participe și Rejele-Soare dă la Sighii, șî Împăratu’, la poveste…
  Iar Mi’aiela procurista era pupila „RromPrest”atorului penal Bușcă, pe care l-a ajutat să fugă în țările calde, de ancheta declanșată de DeNeAua Luluței! Vreți să vă faceți părtași la o RromPrestare de preluare a puterii la nivel înalt? Ce caută interlopu’ pușcăriaș ‘liberat condiționat Beee’ în poza scandalului, și el? Hă?

 21. Articolul este o „lovitura cu manta” la adresa Realității TV. Sub pretextul prezentării nenorocirii ce s-a abătut asupra conducătorilor „statului subteran”, se da un atac frontal postului de televiziune pentru a se crea premizele preluarii controlului asupra ROMPREST. Că reporteritele au ajuns atât de jos ca pot fi comparate cu ceausescu ( personj mizerabil ce ar trebuii, el , sa stea în pușcărie!!!) este și asta o problema a presei din România!!! Dar pana la corectarea problemelor din presa(eliminarea securiștilor ar fi primordial) sa speram ca-i vom vedea în pușcărie pe codea,dumbrava & !!! Că motive sunt mii…

 22. „legal” exact cum multi batrani ,ajutati de notari, au vandut pe 1 leu apartamente (asa „se aude” ) ..
  totul e posibil in Romania!

 23. Cica acum e nevoie de probe, nu se mai vorbeste de suspiciuni rezonabile sau logica juridica, adica asa cum au trecut altii, sute sau poate mii, prin puscarii si au fost achitati ( UNII !!!) dupa ani si ani petrecuti prin procuraturi, puscarii si instante. Deci fara probe nu se poate desi am vazut toti cum s-a distrus economia romaneasca si cum au fost bagati in puscarii investirorii romani. Stiu dosar cu probe la dosar care dovedeau nevinovatia si totusi procurorii au cerut inchisoare preventiva si au si obtinut-o pentru victime absolut nevinovate. Marele aparator al lui Basescu (cat era in functie), marele maestru zice ca dosarul e subtire, doar la aia care au facut puscarie, nevinovati fiind, unii chiar au murit, dosarul era gros (cu probe manufacturate). Iar procuroarea cica e controversata desi a demonstrat cu nr. de rechizitorii soldate cu condamnari ca era cea mai buna din DNA. Deci se incearca, ca de atatea ori, prostirea romanilor contandu-se pe faptul ca sunt multi prosti.

 24. NU va e straniu cum (desi se stia, vezi avertismentul lui mishteaux in timp: ROMANIA sa nu mushte momeala!)
  desi ROAMNIA refuza prin cei care POLITIC ❤️(cine-s aia?)❤️ pot refuza ordinul USA
  sa dea PAGTRIOT ukranilor ?

  Parca „scandalul” COLDEA … pseudo-cearta „esaloanelor” SRI e la fix ca sa mute focusul populational roman de la ne-asteptatul REFUZ al ROMANIEI sa execute TOATEEEEEEE ordinele LICURICIULUI …mai ales ca-s contrare vointei licuriciului BLOND de dupa alegeri!

  Deja se crede in mishteaux ? Ar fi o dovada ca uraganul incepe dupa luni de fermenbtare de la „fluturele brzilian” 😛

  IQ=?

 25. @ E cu ”petarde , artificii, rachete, armament modern”, prin anumite medii se spune, ,,Dacă vă iubiți de ce nu vă luați ?” , ?

 26. Un singur lucru nu spune acest articol! DIVERSIUNEA Coldea, comandata de sefii lui(care- am uitat?- l-au si decorat pt merite in slujba lor) e ca galagia tiganeasca, in public! Ascunde un viitor furt! AL ALECERILOR in care trebuie sa iasa nicusorul vandut – * 10% in martie, 45% acum, in sondajele securicilor Restul de la Realiratea , acum si la nea Cornel, e telenuvela!PS Facem un pariu , ca dupa botezarea nicusorului ambasadei ,ca primar, asa zisul scandal coldea dispare?

  !

 27. Sa/l bage in plm in puscarie 8 ani ca lui Mazare….lui Dragnea i-au dat . binomul …3 ani pt 20000 lei..Auzi nu face puscarie ca nu vor ciutele din ambasa Americana..Sictir..d-aia vom vota Sosoaca !

 28. Marele scUrs Mai prostovan rasist, in loc sa te adresezi in particular romanului care nu intelege, iti deserti dejectiile sovine ca un primitiv de pestera ce esti peste o natie intreaga. da-ti o reincarnare si poate ai o sansa, doua sa devii o fiinta umana

 29. @parere…:
  La cata debandada era in Romania, ar trebui sa le pupi talpilile lui Coldea si Codruta pentru ce au facut ei pentru tine pe lei romanesti, de aceea cu ferastruica in ei sa te uiti la soare prin ei. Adica invizibili.
  Altfel ii vedeai pe toti ciordind ca in Ciordistan care sunteti de la Ceausescu ramasi si invatati toti sa furati de la mic la mare.

 30. @Voxi:
  Te faci singura de ras, feministo!
  AA e ceea ce vezi: grupul alcoolicilor anonimi din PSD.
  AA a slujit lui Dancila, ea s-a ocupat de PR-ul ei, acum a sarit in barca dezvaluirilor, dar tot pro-PSD pentru ca multi sunt cu musca pe caciula (nu palarie!) in PSD.

  Pune-ti scufia de gandire si gandeste!
  De ce s-ar apuca una ca AA dupa ce a fost amenintata ca face jocurile coruptilor din Romania (ea se face ca ploua si se mira de mama-Doamne, cine ar ura-o pe ea, scumpa de nevinovata!) sa loveasca chiar in Coldea?
  E pentru ca e chiar vinovat sau e pentru ca existenta lui deranjeaza coruptia dupa cum existenta putregaiului Iliescu deranjeaza intreaga tara si strainatate?
  E aici ochi pentru ochi, dinte pentru dinte si razboi civil.
  Tu de ce parte iti vei plasa plozii? Nu-i necesar sa raspunzi, doar reflecteaza asupra celor rostite!

 31. Coldea, Kovesi, Portocala reprezinta mafia securista infiintata de Basescu si care a lucrat ptr Johannis si hashtag rezist USR!
  Felicitari Realitatea TV si rusine jurnalistilor subacoperiti ce il apara pe Coldea!

 32. Care era rolul FBI aici si de ce grijuliu nu-l pomenesti ? 😉
  IQ=?

  (l-ai [chiat] uitat pe chelul woke, de la FBI … cu care se intalneau Kodrutza si Coldea-n vie la un „threesome” politic ? 🙁 uiti de ce-i a-moral capabil FBI-ul … dupa „LAPTOPUL DIN IAD” si cei 50 de SPERJURI directori-FBI pro-BIDEN ? 😀 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.