Cea mai recentă producție Cristi Puiu închide Anonimul  

Sâmbătă, 15 august, de la ora 23.50, Malmkrog, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu încheie cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, într-o proiecție specială care oferă publicului a doua șansă de a vedea filmul în România, după avanpremiera de la TIFF.

Distins cu Premiul pentru cea mai bună Regie în cadrul Secțiunii Encounters de la prestigiosul Festival Internațional de Film de la Berlin și lăudat de critica de specialitate în Franța, unde a avut premiera extraordinară pe marile ecrane în iulie, filmul Malmkrog poate fi văzut sâmbătă seară într-o proiecție specială care închide Festivalul de Film ANONIMUL desfășurat la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Este a doua șansă pentru publicul din România de a vedea producția semnată de Cristi Puiu, după avanpremiera de la TIFF.

În 2004, la prima ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, Cristi Puiu își arăta în Deltă scurtmetrajul Un cartuș de Kent și un pachet de cafea, câștigător al Ursului de Aur al Competiției de Scurtmetraj a Festivalului de film de la Berlin. În 2020, așteptarea legată de noul film al lui Cristi Puiu la ANONIMUL este imensă. Malmkrog este câștigător al premiului pentru regie la secțiunea Encounters de la Berlin 2020 și este minunat că putem închide Festivalul cu această proiecție. Se va vorbi mult despre acest film, cu siguranță, și este un privilegiu pentru noi ca una din primele dăți când Malmkrog se vede în România să fie în fața unui public atât de special ca cel de la ANONIMUL.” – a declarat Miruna Berescu, Directorul Festivalului ANONIMUL.

Malmkrog este până în prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu original, o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici fiind în germană, rusă și maghiară. Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuție fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

Cristi Puiu a regizat Marfa și banii (2001), Moartea Domnului Lăzărescu (2005), film câștigător al Premiului Un Certain Regard la Festivalul Internațional de la Cannes, Aurora (2010), Sieranevada (2016), propunerea României la Premiile Oscar. Este considerat deschizătorul de drum al Noului Val în cinematografia românească. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor de către ambasadorul Franței în România, Henri Paul, în anul 2011 și decorat cu Ordinul de Merit în Grad de Cavaler de statul român în 2006.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Cand vom avea si noi filme in care bugetul a fost de ordinul 1 si incasarile de ordinul 2 ???
    Chiar un film boicotat de critica din SUA, „Patimile lui Isus”cu exceptionala noastra Maia Morgenstern in rolul Mariei,a avut un buget de 30 milioane USD si incasari de 370 milioane USD numai in USA,in toata lumea au trecut de 700 milioane..
    Aruncam banii pe fereastra, daca nu rentabilizam sectorul..

  2. In ultimul timp promovati o scursura care se crede regizor.Nimic,dar absolut nimic nu va ramane in urma din opera lui.Doar o trecere in revista a golului cinematografiei romanesti unde niste impostori au cheltuit bani de la buget in numele artei mizere.

  3. la filmele „regizorilor’romani, nici cu invitatie,nici gratis, nu merge lumea!Oare de ce?

  4. Un nescolit la vreme, după cum a recunoscut-o singur si o demonstrează vorbind dar, mai ales ,purtându-se ca un h/emancipat de modă nouă,la fel ca cel activistpcr de ff. cu limba împleticită..desigur ,pe care”now” îl critică,nu?//..Vax regie, transpunerea zoaielor din țara lui ca să se dea mare sculă altora ale căror au gunoaie le îngroapă cu mult pe ale sale, și pe care,ei, nu le expun..Cine își arată lumii casa mizerabilă,de dragul vecinilor??Poate niste neikanimeni, utili veneticilor ce nu iubesc ro..premiile se dau gârlă, dar nu se si merită insă sună zgomotos..Se poartă acum la semidocți, valize de diplome, titluri si alte distincții, date din pix..s-a luat si la noi molima, plin de/telectuali care habar n-au de ce ar trebui să acopere prin competență, hârtia ce-i confera dreptul de a profesa….desigur ca o parte media …se ploconeste …cui?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.