CES cere noi condiţii şi vrea o nouă scrisoare cu FMI

„Plenul CES-ului, de fapt, nu a reuşit să ajungă al un consens. Toate propunerile de aviz negativ sau pozitiv au fost respinse. Important a fost că există o disponibilitate din partea ministrului Vlădescu, că dacă s-ar face o nouă redactare a scrisorii către FMI nu este un lucru critic şi se pot renegocia noi condiţii”, a declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Întrebat dacă reprezentanţii Fondului vor trebuiască să revină în ţară în urma unei noi scrisori, Hossu a spus că deja ANRI a solicitat FMI o revenire. În aceste condiţii, reprezentanţii Fondului au spus că dacă în noua formulă a scrisorii sunt propuneri sustenabile vor lua în considerare o nouă vizită în România” a explicat liderul sindical.

Doar cei 15 membri ai Guvernului au votat pentru avizarea favorabilă a scrisorii, cei 15 membri de sindicat au votat pentru aviz nefavorabil, iar partea patronală a votat pentru aviz favorabil al scrisorii, dar cu modificări.

Astfel, s-a ajuns în situaţia în care nu există o avizare, favorabilă sau nefavorabilă.

Membrii Consiliului Economic şi Social au discutat luni memorandumul încheiat de Guvern cu FMI ce prevede tăierea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, plus reduceri serioase de personal. Şedinţa s-a transformat în timp într-o ceartă pe tema propunerilor şi votului ce urmau să fie date. Partea sindicală a refuzat să mai participe la discuţii, iar şedinţa a fost amânată pentru marţea viitoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.