Cel mai mare furnizor de gaze a redus prețurile

Engie, liderul furnizorilor de gaze naturale pentru populație, a redus prețul gazelor naturale în factura lunii aprilie.  Acesta s-a situat  la 0,23 lei/kWh, sub nivelul maxim plafonat de 0,31 lei/kWh.

Comparativ cu luna anterioară, martie, când tariful era de 0,29 lei/kWh, scăderea reprezintă o diferență de 20%, reflectând o ajustare previzibilă, dar binevenită pentru consumatorii casnici.

Motivul principal al scăderii prețului este reprezentat de modificările legislative în materie de plafonare și compansare. Înainte de 1 aprilie, producătorii locali erau obligați să furnizeze gaze pentru consumul populației la 150 lei/MWh, cu o marjă fixă de 12 lei/MWh pentru furnizori. După această dată, conform noii legi, prețul a fost redus la 120 lei/MWh, iar componenta de furnizare a crescut la 15 lei/MWh.

De asemenea, Engie pare să fi adoptat o strategie de vânzare exclusivă a gazelor din producția internă curentă, evitând utilizarea gazelor din depozitele subterane. Acest lucru poate fi susținut de absența unei componente de înmagazinare în factura lunii aprilie, în contrast cu cea din martie.

Cu un portofoliu de 2 milioane de clienți deserviți și o rețea de distribuție extinsă de aproximativ 22.600 km, Engie Romania continuă să joace un rol esențial în furnizarea de gaze naturale în țară. Deținând și o capacitate semnificativă de producție din surse verzi și având în jur de 4.200 de angajați, compania își menține angajamentul față de clienții săi și contribuie la asigurarea accesului la energie în întreaga țară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4634 Articole
Author

9 Comentarii

 1. producator,
  transportator,
  furnizor
  distribuitor
  consumator:
  -nu,
  nu e vorba de Russia!

  (official singuru distribuitor e distrigaz
  in Bucuresti City;
  securoii ii tin de c-oae pe restu)

 2. A redus pretul la gaze, acum, cand consumurile sunt mici. Nu ne incalzeste cu prea mult pomana lor……[Rumburak]

 3. Ce ati băgat in Gaze ? Ca este un Miros de Fier Incins ! Un Miros Iute ca te ustura Ochii ! Nu avem apa calda pana pe 16 Mai 2024 ! Si trebuie sa încălzesc pe Aragaz Oala cu Apa ! Ca sa mă spăl !

 4. Cine nu coboara preturile sub valoarea de subventionare este controlat la sange, nu mai poate exporta profitul fara sa fie impozitat. S-au desteptat si romanii. Acum sa coboare la jumatate valoarea de la care se subventioneze. Enel n-a suportat, a parasit Romania. Urmeaza EON, se pregateste Engie. Hidroelectrica le ia toti clientii.

 5. Prostovanul tradator de la RomGaz n-a vrut sa furnizeze gaz, a zis ca n-are program de facturare ! Partidul Comasat Roman il mai tine pe bani grei cu ajutorul carora cumperi orice program de facturare clienti ? Intreb pentru un prieten.

 6. Păi , pe piața europenă prețul e cam 50% de cît a fost la inceputul iernii.. Dar,.. o fi aflat mafia, ??

 7. Care gaze ??? Alea care fierb un ibric de apa intr-o jumatate de ora ???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.