Chişinău: A fost învestit guvernul ce va mima integrarea europeană

Cabinetul de miniştri al Republicii Moldova propus de Chiril Gaburici a primit vot de încredere din partea Parlamentului. „Pentru” au votat 60 de deputaţi din totalul de 101.

Şedinţa cu învestirea Guvernului a durat peste 4 ore, timp în care Chiril Gaburici a citit cap-coadă discursul de pe foaie, după care a fost bombardat cu întrebări la o bună parte din care n-a putut să răspundă.

Pentru Guvernul Gaburici și-au dat votul deputaţii PDM, PCRM și PLDM, cu exepția fostului premier Iurie Leancă, și a deputatului Liliana Palihovici care s-a abținut, informează UNIMEDIA.

În Guvernul condus de Gaburici vor fi 15 ministere. Vezi aici lista miniștrilor care vor forma noul Executiv.
Ministerul Sănătății – Mircea Buga
Ministerul Afacerilor Externe – Natalia Gherman
Ministerul Educației – Maia Sandu
Ministerul Mediului – Sergiu Palihovici
Ministerul Finanțelor – Anatol Arapu
Ministerul Justiției – Vladimir Grosu
Ministerul Agriculturii – Ion Sula
Ministerul de Interne – Oleg Balan
Ministerul Economie – Stephane Christophe Bride
Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Ruxanda Glavan
Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale – Vasile Bîtcă
Ministerul Tehnologiei Informațiilor – Pavel Filip
Ministerul Transporturilor – Vasile Botnari
Ministerul Culturii – Monica Babuc
Ministerul Tineretului și Sportui – Serghei Afanase

Potrivit Constituţiei, după acordarea votului de încredere de Parlament, șeful statului numeşte Guvernul. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Cabinetului de miniştri vor depune jurământul de credinţă în faţa președintelui țării. Guvernul îşi exercită atribuţiile din ziua învestirii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.