Ciocolatierii personalizează Sărbătorile. Ciocolata cu jumări și bomboanele cu vin fiert

Ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert şi praline cu fetească neagră pot fi degustate, în acest weekend, în cadrul expoziţiei Chocolate Saga, ediţia specială de Crăciun, de la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, festivalul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediţie de Crăciun a evenimentului şi va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei. Fiind singura expoziţie de profil din ţară, ciocolatierii şi-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele şi parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstraţiile live, lansarea unor noi colecţii de praline şi cadouri personalizate pentru Sărbătorile de iarnă.

Anul acesta, la copii, „se poartă” ciocolata sănătoasă, naturală, cu umpluturi de fructe sau chiar cu fructe întregi, în top fiind ghimbirul, umplutura de dovleac sau pralinele cu soc. Adulţii pot găsi sub brad ciocolată cu jumări, bomboane cu vin fiert şi praline cu fetească neagră, transmit organizatorii expoziţiei. De asemenea, pentru ziua României, ciocolatierii vor veni cu praline tricolor şi turtă dulce în motive tradiţionale româneşti.

„Această ediţie de Crăciun pare să devină cea mai aşteptată tradiţie. După 3 ediţii în doar doi ani, piaţa de ciocolată din România prinde contur. Atât maeştrii ciocolatieri, cât şi vizitatorii, se declară mai interesaţi de ediţia de Crăciun, care a început ca o ediţie-pilot şi s-a transformat în evenimentul anului”, a precizat Adina Istrate, organizator, într-un comunicat transmis AGERPRES.

La această ediţie, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstraţii, în care maeştri talentaţi ai ciocolatei vor susţine demonstraţii in toate cele trei zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creaţie, la demonstraţii practice. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziţiei, cât şi pe paginile de social media Chocolate Saga şi ale partenerilor media.

Cei care vor fi prezenţi vor putea învăţa cum se fac pralinele, dar şi secretul momentului: cum se prepară celebra ciocolata Dubai.

Potrivit organizatorilor, 80% dintre expozanţi au produse benefice pentru sănătate şi mai mult de jumătate au şi produse de post.

„Se poartă învelişul porţelanat pentru prăjituri şi, din câte îmi dau seama după cantităţile uriaşe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate. Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urcă şi umpluturile cu fructe sau uleiuri esenţiale pentru sărbători”, a adăugat Octavian Petruţ, de la Kestar.

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt Omnia Gusti Chefs Supplier, unul dintre cei mai mari furnizori de ingrediente pentru industria de cofetării şi patiserii din România şi Dulcelle, unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi manufacturieri de praline premiate la nivel internaţional.

Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediţia a 4-a de Crăciun, se desfăşoară la Sala Polivalentă, în Bucureşti, în perioada 22 -24 noiembrie 2023, de vineri, orele 12:00, până duminică, orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 lei, iar copiii sub 10 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de intrare gratuită.

Recomanda

3 Comentarii

  1. Cea mai surprinzătoare rețetă avangardistă este ciocolata Rareş Bogdan cu umplutură de ….. Lăsăm cititorii să completeze cu ce, dar cu toții ştim!

  2. Urmează să pună în pralinele de ciocolată fructe de mare, pui de baltă (picioare de broască) fudulii de porc, urechi și coadă de purcel, și bomboane de ciocolată cu ciorbă de burtă, cu perișoare de pește, cu tocăniță din mațe de miel, cu ceai de ghimpe și de pufuliță cu flori mici… Nu mai găsești o ciocolată bună, eventual cu o cremă fină, toate sunt cu sfărâmături de alune, fistic sau alte resturi de fructe confiate rămase de la cei ce le ambalează ca atare.

  3. Țara , moare … , se duce de rîpă și baba ciocolata se piaptănă . În ajun de alegeri , avem o știre cu ecouri mondiale ! ,, Ciocolatierii personalizează Sărbătorile. Ciocolata cu jumări și bomboanele cu vin fiert ,, . Atît se poate , și golurile se pot umple , chiar și cu nimicuri !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.