Ciolacu, despre blocajul de la Tarom: A fost o mare greșeală

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că blocajul înregistrat la începutul săptămânii la compania aeriană TAROM a fost „o mare greşeală – faţă de client, faţă de români”, subliniind că e dreptul fiecăruia să facă „grevă anunţată”, dar nimeni nu ar trebui să recurgă la „artificii” care să-i pună pe pasageri „pe drumuri sau să doarmă în aeroport”.

El a răspuns, astfel, întrebat despre faptul că piloţii TAROM au obţinut creşteri de salarii de 1.500 de euro, după ce, anterior, parte dintre aceştia nu s-au prezentat la muncă, declarându-se „inapţi de zbor”, fapt care a condus la anularea a zeci de zboruri ale companiei programate pentru ziua de luni a acestei săptămâni.

„Cred că domnul Grindeanu vă poate explica, domnul Grindeanu din funcţia de ministru, dar cei mai îndreptăţiţi sunt membri CA-ului, pentru că ei conduc societatea. Nu s-a găsit un dialog şi s-a recurs la acest sistem, această crăpătură în contractul colectiv de muncă. Părerea mea este că a fost o mare greşeală – faţă de client, faţă de români. Pentru că trebuie să anunţi – e dreptul fiecăruia să facă grevă anunţată -, dar nu am niciun drept nici eu, nici nimeni să recurgem la astfel de artificii, astfel încât să punem oamenii pe drumuri sau să doarmă în aeroport”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că o astfel de abordare nu este una corectă într-un stat „dezvoltat şi democratic” cum este România.

„Cred că a fost o scăpare şi sper ca cei care s-au implicat în acest lucru să îşi fi dat seama în acest moment că nu este abordarea corectă într-un stat dezvoltat şi democratic cum este România”, a mai spus premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Tarom-ul e rezervat celor care-și decontează biletele. De fiecare dată când am vrut sa cumpăr bilete prețul depășea cu mult restul ofertelor. Aici vorbim de linii Alitalia, British Airways, Lufhansa etc nu low cost.

 2. Ha, ha! Așa o hi, cum zâce Ciordacu, ca ș’ faptu’ că iel insuș’ să află în postura di prim ministru…

 3. Bine ca si-au „revenit” cei de la SRL-ul de familie TAROM. Astazi dimineata zborurile catre EU inregistrau „doar” 60+ minute de intirziere.
  Aseara aveau 120+ minute intrziere. Ei, asa da, normal
  E scump, e prost,e murdar, zboara cind „vrea muschii lor” dar ieri la o hazna TV, nenea ala pilotu` cu obrazu` gros si nesimtire de Roman parvenit se plingea ca pasagerii il injura frecvent de mama lui cea buna.
  Sa fie multumit ca e doar mamica implicata in injuraturi si nu se pomenesc rudele decedate – de la maimuta incoace – asa cum merita el si restul neamurilor din ciorchinele Tarom.

 4. Pilotii au facut o greva total ilegala , – vezi legea grevelor
  – ! Conf. legii , Patronatul este obligat s-ai dea in judecata pt. a recupera prejudiciul creat !

 5. Domnule Ciolacu scumpirea fără precedent a benzinei în România cea mai mare producătoare de petrol și gaz continental din UE, unica fără benzinării proprii ale statului România, ajunsă la cheremul unor societăți de stat străine din țări istoric ostile României adică OMV-Austria și MOL- Ungaria care scot anual fiecare din România profit de 10 MILIARDE euro (total 20 Miliarde euro), este corect. Dormiți liniștit și împăcat domnule prim ministru Ciolacu? Probabil că dacă dați de-a moaca și al doilea Patriot de 1 Miliard US $ Ucrainei, când USA a anunțat că nu mai exportă vă mai ține licuriciul prim ministru. Pentru Patriotul deja dat Ucrainei câți ani tot România va plăti intreținerea și muniția?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.