Consiliera lui Firea a cerut suspendarea

UPDATE Consilierul ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ligia Gheorghe, a cerut vineri suspendarea contractului său de muncă pe durata desfăşurării anchetei privind centrele de bătrâni din Voluntari, informează reprezentanţi ai ministerului.

„Pentru a nu afecta percepţia publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea şi a ministerului, doamna G. L. a solicitat astăzi (vineri. n.r.) suspendarea contractului de muncă pentru funcţia de consilier al ministrului, pe perioada desfăşurării anchetei. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse susţine eforturile autorităţilor de a cerceta faptele regretabile din căminele de bătrâni şi consideră că, acolo unde sesizările se confirmă, persoanele care se fac vinovate trebuie să răspundă în faţa legii. Orice fel de abuz asupra unor oameni, în special asupra unor persoane fără ajutor, este inacceptabil. Este intolerabil orice act de cruzime asupra unor bătrâni şi nu putem fi de acord cu astfel de comportamente”, au precizat reprezentanţii ministerului.

Aceştia au reiterat că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu are atribuţii pentru acreditarea şi/sau controlul căminelor de bătrâni şi/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilităţi, domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi, nefiind printre în atribuţiile ministerului.

„De asemenea, ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz şi nu a avut cunoştinţă despre activitatea centrelor menţionate în această anchetă. Facem menţiunea că situaţia juridică a doamnei G. L. nu s-a schimbat, având în continuare calitatea de martor în această anchetă. Doamna G.L., care a avut legături cu asociaţia din dosar o scurtă perioadă şi pe o funcţie onorifică, dar nu a lucrat niciodată la căminele de bătrâni şi nici nu a cunoscut activitatea acestora, a pus la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile pe care le deţine şi este în continuare la dispoziţia instituţiilor pentru a oferi explicaţiile necesare”, a subliniat sursa citată.

Consiliera al cărei nume apare în scandalul căminelor de vârstnici a dezvăluit în fața anchetatorilor legătura sa cu proprietarul azilelor de bătrâni. Mărturia sa apare în referatul prin care procurorul de caz a propus arestarea mai multor persoane responsabile de tratamentul inuman aplicat în azile din Ilfov, notează Știri pe surse.

„L-am cunoscut pe Godei Ștefan în anul 2014, cu ocazia unei campanii electorale. Din acel moment am rămas în relații de amiciție cu acesta, am mai fost colegă cu el și în cadrul Primăriei Capitalei în perioada 2016-2020, acesta ocupând funcția de șofer, iar eu pe funcția de consilier.

În anul 2020, nu rețin exact perioada, Godei Ștefan m-a rugat să fac parte din consiliul director al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, deoarece avea nevoie de un număr de membri pentru înființarea și funcționarea asociației. Totodată, acesta mi-a spus că intenționează să înființeze un cămin pentru bătrâni, dar nu mi-a oferit alte detalii și nici nu îmi amintesc foarte bine împrejurările în referire la această asociație.

Eu nu am întrebat alte detalii despre asociație (unde are sediul, ce presupune, ce sume de bani implică, etc), nici Godei Ștefan nu mi-a oferit nicio informație, eu am mers pe încredere“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

32 de Comentarii

 1. Să mori tu?…nu știai ce se întâmplă în localitatea în care un infractor e primar și soț?…
  Asta să-i spui mutului!…
  Această localitate să fie ștearsă de pe hartă!…
  An ajuns după 80 de ani să rivalizăm cu lagărele naziste?…Ce mi-e Voluntari ce mi-e Auschwitz!…

 2. Eu sunt mic nu stiu nimic tata in pod jupoaie capra.Mai sunt astfel de cămine de exterminare in România ? Cu siguranța ca mai sunt. Dar nimeni nu este tras la răspundere. In România a fi politician înseamnă sa furi tara in echipa si cu nehalitii din vest. Salarii mari si pensii mari asa ca pentru calici fara a face ceva benefic pentru Romania.

 3. Reiterăm faptul că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al centrelor anchetate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nefiind printre în atribuțiile ministerului.———–Intradevar batrinii din aceste Camine nu fac parte din familie si deci nu are cum sa fie invinuit ministerul nevinovat al doamnei Firea.

 4. Firea si Pandele nu știau!! Ce gluma buna!! Dar ce știau și cu ce se ocupau? Era OBLIGATA sa știe. Și primul ministru e obligat sa știe, tot guvernul e obligat sa știe!!!

 5. Ati crezut ca daca luati din mana statului caminele de batrani si le dati in mana privatilor o sa le fie mai bine batranilor. UITE CAT DE BINE LE ESTE. Asa ati facut cu toata avutia tarii ce ati dat-o in mana strainilor si ‘privatizat-o’. va mai ramasese resursa umana sa o jecmaniti si de pensiile alea marunte dupa ce au muncit in comunism lasandu-va tara neindatorata.
  Ati deschis afaceri sa omorati batranii tarii si sa le luati si banii de inmormantare.
  Ce viitor are poporul asta?

 6. TRECETI CAMINELE DE BATRANI IN ADMINISTRAREA MINISTERULUI SANATATII PT CA LA ACEA VARSTA ISI VOR PETRECE MAJORITATEA TIMPULUI SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA.
  ASIGURATI CADRE MEDICALE CALIFICATE ASA CUM ERA IN COMUNISM LA AZILELE DE BATRANI.
  ASIGURATI SECURITATEA AZILELOR DE BATRANI CU PAZA SI PERSONAL CE STIE SA SE POARTE CU BATRANII CE AU PROBLEME.
  TRECETI SUB DIRECTIA ALIMENTARA HRANA AZILELOR ASA CUM ERA ODATA, CU PROGRAM DE CONTROL ORGANIZAT.
  Ati lasat batranii tarii, parintii si bunicii nostrii in mana companiilor private.
  Voi ar fi trebuit sa fiti impuscati pt genocid impotriva acestui popor pe care faceti experimente. Nazistilor!

 7. Poate BATRANII TORTURATI si poate „prima decizie personala”, pentru ca nici ministerul si nici guvernul nu au decis nimic, doar a luat nota si a acoperit Fiara speculand decizia personala a complicei…

 8. „Doamna” (ha ha !) „LG” ?? Da’ ce, e marca de televizoare ? Dati numele patzachinei intreg, ca sa o arata pina si copiii cu degetu’ pe strada ! … Cele trei greturi din poza probabil ca-si faceau vacantele doar prin Hawaii, de aici si colierele de „orhidee” de la git (bine, la cit de neamuri proaste par, probabil ca flori de hirtie !) … Apropo, aveau si patrule cu ciini prin lagar, ca sa nu evadeze batrinii (desi, la cit erau de slabi si nemincati saracii de ei, cred ca singura evadare posibila era doar cind ii sufla vintul peste gard !) sau doar miradoare si sirma ghimpata ?

 9. Nu am sa cred niciodata in minciuna ca famiglia mafiota Pandele-Sarmancur nu stiau de atrocitati!Pandele e primar in Voluntari -Auschwitz din anul 2000 ,exclus sa nu fi stiut ce se intimpla in Lagarele de exterminare ,ca alta treaba nu avea,decat sa se joace la pacanele si sa afle ce si cum prin comuna Primarul este omul care stie cam tot ce se intimpla pe feuda lui,prin definitie
  Daca stia Pandele stia si Sarmancur care avea prietenele si sora cocotate pe functii de lacomie la aceste Lagare de exterminare Voluntari-Auschwitz, cora respectiv armonia

 10. Reducerea populatiei Globului, dictata de catre Oculta Mondiala, a inceput ! In Romania doar mijloacele sint mai ghiolbanesti, rezultatele se anunta totusi foarte eficiente !

 11. Cineva trebuie sa mature odata toata mafia asta din primarii si ministere.interlopii au preluat puterea in toate localitatile din Romania

 12. Putreziciune. Mizerie. Puroi. Asta sunteti toti cei ce conduceti Romania. Traiti in lux din banii si taxele celor ce muncesc cu adevarat.

 13. Exista practica la nivel global cand e vorba de politicieni prinsi cu mata in sac, si anume: ori demisia, ori dosar penal si dupa ceva timp de uitare, persoana respectiva e numita intro alta functie si mai importanta! Exemple: cristine lagarde, minstra sanatatii din 2009 a frantei, si destui de la comisia europeana! Asa ca, le convine demisia pentru a nu fi chinuiti de anchete si dosare ani la rand, pedepse…ciuciu.

 14. Lasă consiliera, lasă portarul, lasă femeia de servici, toți audiați în Dosarul Groazei! Treceți la audierea Firei, Pandele-lui, și asta cât mai repede, că dacă sunt nevinovați trebuie eliminată cu celeritate bănuiala asupra lor! Dacă sunt vinovați…

 15. Aseara la Realitatea, Pandele nu stia nimic de camine, dar stia perfect ca ONGul care facuse investigatia e finantat din Norvegia cu sume mari de bani… 🙂

 16. Ligia Gheorghe asociata cu Godei,soferul este complice.
  Ea ,Firea si Pandele stiau foarte bine cind Protectia sociala a trecut de la ministerul unde oficiaza acum Firea,al familie ce i se potriveste f.bine ca afaceri,la Min Muncii.
  Erau in cunostiinta de cauza,iar madama asta a fost luata sub umbreluata voluntaresei sa pape si mai bine!Asa cum Firea si-a luat si sora,pe aceleasi criteriu de nepotism,rudenie ,prietenie infocata de decenii,sustinuta pe spatele bugetului public si local acasa,la latifundia absoluta!
  Firea, ca persoana fizica este complice,ea si Pandele,ministerul nu are atributii,dar in ce o priveste este complicea lui Gheorghe si mai ales al interlopului Godei.
  legaturile lor familiale,de prietenie si colaborare o implica clar pe irea si mai ales pe aceast Gheorghe,asociata la toate actiunile lui Firea.
  Godei,cu complicele si cele doua care i-au inlesnit infractiunile,este un infractor periculos ,au murit acolo oameni, legaturile psd cu interlopii ies la iveala,cultivate de mult,acum doar profita de posturi si functii lacomi mergind pina la crima .
  Politia Voluntari doarme,supusa pe labe de Pandele si gasca lui .
  Reorganizarea propusa de @este singura in masura sa fie stirpiti excrocii privati intr-un stat deviat de la legi si legalitate,fara control si fara functionari competenti.

 17. asa se explica agresivitatea lui pandele si autovictimizarea lui firea legata de vinovatia de a exista…

  galagia lor ascunde sistemul de relatii pentru ca e greu de crezut ca soferul godei a avut ideea caminelor. aceasta este o stire de pe net „Într-un an și jumătate, frații Godei au obținut 3,7 milioane de lei de la stat”

  deci o afacere banoasa de milioane de lei nu o lasi pe mina fostului sofer decit daca el este un pion prin care probabil scoti bani.

  cine este godei: fost sofer in primaria capitalei in mandatul firea, prieten cu prietena devenita „sora” a lui gabriela firea invitata sa faca aprte din consiliul director asa, din intimplare, caminele sint si in voluntari…

  probabil este doar un scenariu s.f.

  dincolo de acest scenariu, ticalosia nemernicilor este de neacceptat si se cere devoalata in integralitatea ei, fara jumatati de masura si aplicata legea in litera si mai ales in spiritul ei!

 18. Nu inteleg de ce politia depinde de primarii. Ar trebui sa aiba o structura independenta. Politia devine treptat complicea interlopilor

 19. romani si-au mai aratat odata adevarata fata!
  Fatarnicie, ipocrizie!
  De ce nu ies enoriasii in strada, sa alunge din tara tortionarii?

 20. Duamna GL sau LG are şi ea un nume sau nu aveţi dezlegare de la Mănăstirea Secu să publicaţi nume de căpuşe lipite de banul public?

 21. Au dispărut cel puțin trei articole despre azilele groazei. ALOOOO! Cotidianul, ziar independent, cine a intrevenit??? CINE! Când scriau alții că sunteți subordonați nu credeam. Acum m-am lămuri!

 22. Daca portocalele nu vor putea dovedi ca este vorba de numerar la sacosa, atunci doamna in cauza va ramane in continuare cu calitatea de ‘martor’. Iar la cat creier si pregatire au aceste portocale asa va fi.

 23. vedem care vor fi urmarile. In justitie, nu am incredere dar cu siguranta votantii vor sti fata adevarata a pesedistilor!
  Sper ca nemernicii care au chinuit si probabil au omorat batrani, sa ajunga in azile!

 24. Imi dau lacrimile! Si Firea nu stia de nimic! Dar de mafia instaurata stia, de sora-sa, der nasa, de prietenii care au capusat institutia stia?

 25. Ura! Sa traiasca si sa infloreasca famiglia!!! Ca mafiotii sicilieni, nu a stiut nimeni nimic!!!! Niste jeguri avizi de bani!

 26. Că să nu o afecteze pe firea , aia care a băgat la propriu în faliment capitala, tot aia pentru care plătim noi un nou minister. Cred că știm toți câți bani se scot cu azilurile astea private și ce politicieni le administrează

 27. Mergeti peste ei, asa cum ati facut atunci cand altii ardeau si se distrau in club! Sunt batranii vostrii infometati de drogati proprietatri de camine de batrani, cu chirii platite din banii vostrii de taxe din pensiile mici ce le aveti, dupa ce ati muncit ani de zile si le-ati dat pe mana o tara fara datorii.
  Luatii in furci pe hoti!

 28. personalul medical mediu care ar putea să remedieze situația din centelor de groază ar putea să-și facă datora, bine înțeles dacă ar putea fi încadrate cu salariu decent, spre a supraveghea îndeaproape situația celor internalizați. de ce nu se procedează așa, cine pune bețe în roată acelor tineri care vor să muncească cinstit în România? Multe solicităr pentri dupunere de c.v și prea puține angajări. si atunci să ne mirăm de hemoragia peste hotare a tinerilor dezamăgiți și de destrămarea familiilor românești /De unde au bani acei oameni de afacerisă prizeze droguri, să se bucure de escurte scumpe, chef cu maneliști și celelalte /Ce răspunde Doamna Firea în calitate de ministru al familiei /Dar Avocatul poporului /

 29. Intelegem de ce nu ati dat numele intreg al „duamnei” consilier…pt ca sunteti colegi de presa…si imaginea conteaza mult…si manipularea voastra functioneaza…intelegem cum de, fix acelasi individ, a fost sofer la Primaria Capitalei in mandatul Firea… toti lingaii lui Firea trebuiesc riecompensati cu functii in C.A. -uri si contracte cu statul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.