Coronavirus în România: Numărul infecțiilor a depăşit 650 .000

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri 5.719 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Sunt 121 de noi decese. La ATI sunt internați 1.070 bolnavi.

Până astăzi, 6 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 654.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

586.764 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.719 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 728 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 16.299 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.01.2021 (10:00) – 06.01.2021 (10:00) au fost raportate 121 de decese (77 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Dintre acestea, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 46 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 37 decese la categoria de peste 80 de ani.

116 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 2 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.847. Dintre acestea, 1.070 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.902.726 de teste. Dintre acestea, 34.343 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.072 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.271 la cerere.

Pe teritoriul României, 26.141 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.711 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 40.672 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 47 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.329 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.021 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 5 ianuarie, 4.283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 708.350 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. O intrebare. Cu viteza a depasit? Daca a depășit viteza legală, organele sa-si faca datoria. Eu atat am avut de spus. Legea e lege, chiar si pentru covid si trebuie respectata. Nu-i convine legislația din România? Atunci e invitat sa ne părăsească țara. Scurt si concis.
    Ps. Cel mai fricos dintre pământeni, sigur e pe undeva la sky, cu consoarta. Pentru siguranta familiei suntem sigur ca a-nchiriat numai pentru ei toata pârtie. După parlamentul, guvernul, justiția si televiziunea sa, acum are si pârtie sa cu prompter mobil si pardesiu gonflabil, în caz de avalanșă.

  2. Adica la fiecare 10 persoane infectate, 9 se vindeca (adica nu decedeaza) iar persoanle decedate sunt aprox. 2% dintre cei infectati si trecuti in catastifele autoritatilor medicale. Adica cazurile de deces sunt putin mai mari ca la o gripa obisnuita, si in marea majoritate cazurile de deces sunt la cea peste 80 de ani ce au deja sistemul imunitar slabit de alte boli grave.

    Adica nu ori ce infectie este o catastrofa si duce automat la deces, cum se incearca sa se inoculeze in conszinta publica de cei ahtiati dupa stire din categoria senzational si extraordinar.

    Si apoi sa ne miram ca mai apar stiri, pe la rusi si in italia , poate fake news, poate adevarate, ca cica in vaccinurile del la Pfitzer ar fi naoboti ce functioneaza ca RFID-urile sau NFC-urile si pot declansa alarma la intrarea in anumite supermarket-uri deoarece folosesc aceleasi frecvente ca chipurile de protectie a marfurilor impotriva furturilor, la distanta scurta.

  3. Luati-o de aici!

    „Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ, are coronavirus. Confirmarea a venit la câteva zile după ce s-a vaccinat împotriva virusului, relatează Mediafax.
    Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ, a fost vaccinată împotriva Covid pe 27 decembrie.
    În urmă cu 48 de ore, medicului i s-a confirmat infectarea.
    Medicul a declarat că, înainte de vaccin, avea test Covid negativ și cel mai probabil infecția a apărut imediat după vaccinare.
    Vaccinul trebuie administrat în două doze, la un anumit interval de timp.”

    Ramane cum am stabilit: PROSTIA INGROAPA ROMANIA!

  4. Tataie, cum naiba se explica aceste cresteri daca: se fac testari in continuare, daca se vaccineaza masiv in Romania?! Pare ca minciunile sunt reforma ideala a statului roman in „pereoada” guvernarii pnl plus plavanul de lux! Nu cumva tampitii astia sunt hotarati sa declare bolnav iremediabil poporul roman?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.