Costul uriaș al coronacrizei

Comisarul pentru economie al Uniunii Europene Paolo Gentiloni a declarat pentru revista germană Der Spiegel că un ajutor în valoare de aproximativ 1.500 de miliarde de euro ar putea fi necesar pentru a face față crizei coronavirusului, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

„Eurogrupul a făcut acum propuneri de ajutor în valoare de peste 500 de miliarde de euro pentru a finanța asistența medicală, angajații și pentru a ajuta companiile mici și mijlocii. Mai trebuie cel puțin un trilion de euro. Aceasta este aproximativ suma de care trebuie să ne ocupăm acum”.

El a spus că fondurile ar putea fi strânse prin intermediul următorului buget multianual al UE.

Aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt amenințate de pandemia de coronavirus, potrivit unui raport al companiei de consultanță McKinsey, citat de CNN.

Firma avertizează că rata șomajului în UE ar putea crește de la aproximativ 6% la mai mult de 11% și va rămâne ridicată ani întregi dacă dacă efectele bolii nu sunt eliminate rapid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Dupa ce face ravagii in zona cu interese spectaculoase(unde trebuia sa ajunga initial), o sa auzim prin live dar moaca ii da de gol, cata satisfactie mojica vor avea mizerabilii(au castigat desi lasitatea ii caracterizeaza permanent)??. Dupa toata aceasta actiune intentionata, se va trage linie si vom citi, cati au fost trimisi pe „Aleea necuvantatoarelor cu zile”!

  2. Am postat asta mai devreme in alta parte. O postez iar ca pica bine la articolul asta.
    Asa se planifica profesionist viitorul in secolul 21!
    Dintre variantele de mai jos cred ca veti ghici usor care este pe placul elitelor globaliste. Si hop! si europenii fruntasi sar cu o scrisoare deschisa imotriva „dictatorilor” care destabilizeaza idealurile democratice si viitorul nostru sublim in CAP-ul Uniunii…
    „In caz ca nu ati observat pana acum, de o vreme viitorul se fabrica minutios calculat, meticulos in laborator, pe baza de selectie din cateva modele/scenarii. Iata patru scenarii ce se coc deja intr-unul din laboratoarele de prognoza si strategii, o firma cu specific pe anticiparea, gestionarea si planificarea riscurilor si a pierderilor calculate aka „scenario planning and wargaming”.
    Bine ati venit la minunata noua Ordine post criza a Covid-ului 19. Si nu, nu are nimic de a face cu vreo „teorie conspirativa”, suntem in plina desfasurare a unei realitati in proces planificat.
    Mult noroc si Dumnezeu cu mila!
    1.https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/global/Documents/About-Deloitte/COVID-19/Thrive-scenarios-for-resilient-leaders.pdf

    2.https://deloitte.wsj.com/cfo/2015/04/06/strategic-risks-the-new-frontier-of-risk-management-2/

    3.https://deloitte.wsj.com/riskandcompliance/2019/04/15/scenario-planning-and-wargaming-for-the-risk-management-toolkit/

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.