Creştere de taxe şi impozite: „Este scris negru pe alb”

Taxe

România are nişte angajamente pentru 2025 şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă scrie că ponderea veniturilor fiscale în PIB trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale faţă de 2019, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„S-a creat în spaţiul public o adevărată tragedie, că ministrul Finanţelor a început să fie clarvăzător şi să spună că în 2025 se va întâmpla nu ştiu ce catastrofă. Spune altceva ministrul Finanţelor: că în 2025 avem nişte angajamente. Şi dacă ne uităm la acele angajamente, acolo se spune foarte clar: va creşte ponderea veniturilor. Nu Boloş Marcel a scris acest lucru, nu Marcel Ciolacu, nu Nicolae Ciucă. Este scris în PNRR negru pe alb, nu-i un secret acest lucru, şi anume că ponderea veniturilor fiscale în PIB faţă de anul de referinţă 2019 trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale”, a spus Boloş la Digi 24, întrebat ce măsuri vor fi luate din 2025.

El a adăugat că este prematur de spus care va fi tipul de politică fiscală şi că la această întrebare va trebui să răspundă cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4.

„Care va fi calea de urmat pentru ca să ajungem la această ţintă cantitativă? Adică vom avea un impact bugetar pe care va trebui să îl urmărim din implementarea acestei reforme şi, la momentul respectiv, cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4 va trebui să dea un răspuns la această întrebare. Sigur, mă întrebaţi care va fi tipul de politică fiscală? Prematur de spus. Dacă acum m-aş hazarda să spun o măsură care va fi urmată de către România, ar putea să nu fie aşa”, a explicat ministrul Finanţelor.

Acesta a mai subliniat că, dacă se va considera că a fost „un ministru performant” şi se va aprecia că trebuie să fie parte din următorul Guvern nu va spune nu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. Parcă PNRRu’i fatalitate, destin, nu ai cum să scapi,cemai, e mai rău ca râia. Nimeni nu vă vrea răul, nici noi din România, nici cei de la Buxelles, e vorba c-așa scrie-n penerereu din veci vecilor.
  Chiar nu vă dați seama cît de rău își bat joc de noi în vreme ce ne sărăcesc?
  Ieri, în editorial, Nistorescu scria că numai în acest an s-au împrumutat în numele nostru cu 15 miliarde de euro! Vede careva că s-au cheltuit pe ceva folositor?
  PS În rusă și poloneză, poate și alte limbi, amanetul se numește lombard. În Lombardia, nordul italiei, a apărut sistemul bancar modern, vremea renașterii, cînd fencienii sub masca amanetului dădeau bani cu cămată. Căutați „lombard bancking”!

 2. ca s-au depasit cei 2,5% sa ne gandim ca in zona energetica, odata cu dublarea pretului s-a dublat si TVA, la fel in vanzarea de bunuri, odata cu inflatia/cresterea pretului la materiale de constructie, etc. a crescut TVA. Odata cu cresterea salariului a crescut si impozitul pe venit de 10%. Deci daca lumea gandeste si analizeaza veniturile din impozitare au crescut cu un procent cu doua cifre…

 3. in rromania si daca ajung impozitele pe salarii 90% si taxele pe proprietate la 5-6 salarii, tot nu o sa fie suficienti bani pentru cat fura si pentru degeneratiile de secaturisti, magistrati si alti tocatori de frunza pentru stat, guvern, etc

 4. Salvarea aparatului birocratic al României si UE cu orice preț , chiar si cu prețul sărăcirii româilor . Acum depinde numai de noi ce vom alege ! Daca vom continua să alegem prost vom trăi în mizerie. Ăștia de la putere nu știu decît să maănânce rahat învelit în statistici sforăitoare ( marcă înregistrată UE).

 5. E glasul celor care au pacalit prostimea si i-a adus la ciolan, baga textul cu UE la toate marsaveniile pe care le fac cu tara si populatia,sa pacaleasca prostii ptr ca nu stiu cum s-o scalde sa repare imprumuturi si cheltuieli penale, sa-i pacaleasca la fiecare 4 ani pe romani sa-i aleaga sa umple primarii,institutii si guverne cu hoti si mincinosi. De ce nu le zice UE ca trebuie sa ne faca salarii si drepturi ca la nemti,italieni, conditii de viata la sate, orase, etc. Aci nu le mai pica bine.Stau in Italia de 25 de ani.Nu m-a bulversat nimeni cu gazul,apa, gunoiul, electricitatea,strada, politia pe strada sau autostrada, peste tot pe unde calci ti-e mai mare dragul, primaria ofera gratuit pungi,containere de gunoi, iti intra in casa,pe proprietate seara de la 8 pm la 8 pm,nepoftit, i-ai dat glontul,e lege,nimeni nu-ti face nimic.Primaria se ocupa deasistenta de familii,locuinte, integrare tineri in campia muncii,cursuri de limba,bucatarie,informatica,mecanici,electricieni,etc. Copii la scoala la in si out au politia care ii apara la treceri de pietoni mers pe trotuar.Jegurile de la noi de cand pun mana pe ciolan si pana scapa lumea de ei, daca scapa, o tin in minciuni, hotii,certuri ca la babele de pe maidan,vacante, prime si fel de fel, trai si huzur de baroni, pe banii fraierilor.

 6. Trebuie bani pentru furat, trebuie bani pentru război, trebuie bani pentru că bugetarii sau înmulțit, e greu domle

 7. Dar o reforma canci!!! Reduse la 15 judete din 41, ori prefecturi ori cons.jud., comune cu peste 5000 loc., 15 ministere, doar 4-5 agentii de stat. Fara pensii speciale si cele profesionale prea mari reduse la pensia medie pe tara. Aparatul bugetar redus de la 1,3 mil.la 600.000, iar parlamentul la maxim 300 nu ca acum la 495 oameni. Atunci nu mai trebuie sa saracesti natiunea, trebuie sa reduci trantorii.

 8. Creșterea principala va fi, după părerea mea, la taxele pe proprietate, taxe care sunt mici în comparație cu marea majoritate a tarilor europene(cel puțin cele dezvoltate).Așa se vor reduce și transferurile de la bugetul de stat către primarii.Si efectul pervers-se va reduce numărul de proprietari!

 9. Numai vrajeala, pe Fraiereanu nu-l intreaba nimeni niciodata nimic, el trebuie doar sa execute ! Dar nici Fraiereanu nu se intreaba si nici nu-i intreaba pe banditii care ajung la putere dupa votul de pe tableta STS ului !

 10. saracirea romanilor pentru a renunta la proprietate – fe-me-i a ordonat, sclavii se supun: distrugerea paturii de mijloc, digitalizarea prostilor si gortarea renuntarii la proprietate. cum sa saracesti o natie independenta, care munceste suverana si are o Tara bogasta? prin abuzuri la lege pe somnul ei de moarte. functioneaza perfect. dormiti liSHHHtinitzi rumanii mi-e-ii…

 11. Dar, in loc sa cresti taxele si impozitele ori sa bagi altele noi, sa faci o mai buna colectare a lor astfel incat sa acoperi cei 2,5% te-ai gandit?
  … ca si asa suntem tara din UE cu cea mai proasta colectare a taxelor si impozitelor.

 12. ca alegatorii partidelor comasate citesc si inteleg mai putin…
  Spor la votare!

 13. Atunci când s-a scris PNRR-ul (plecat la Bruxelles cu viza guwernuiui) se știa că 2024 este anul cu 4 rânduri de alegeri, deci, totul a fost premeditat, oricine va fi la putere va invoca ‘greaua moștenire'(PNRR). PNRR are termen de aplicabilitate până în 2026 dar prevede ‘obiective’ care pe exced anului amintit. OFF-topic : fiecare stat membru și-a negociat PNRR-ul, conluzia aparține fiecăruia!

 14. Atunci când s-a scris PNRR-ul (plecat la Bruxelles cu viza guwernuiui) se știa că 2024 este anul cu 4 rânduri de alegeri, deci, totul a fost premeditat, oricine va fi la putere va invoca ‘greaua moștenire'(PNRR). PNRR are termen de aplicabilitate până în 2026 dar prevede ‘obiective’ care exced anului amintit. OFF-topic : fiecare stat membru și-a negociat PNRR-ul, conluzia aparține fiecăruia!

 15. Nu se vrea decât sărăcirea majorității cetățenilor din Romania! Politicienii au semnat și acum execută tot ce au semnat fara acordul cetățenilor din Romania! NU e OBLIGATIVITATE DE LA U.E. SUNT ACTE SEMNATE DE ESCROCII DIN POLITICA ROMÂNEASCĂ CU EXECUTARE AVIZATA DE CEI DE LA U.E. Acum e șansă să le dăm răspuns la toate aceste executări împotriva vieții cetățeanului român din Romania! Inca din mai 2020 scriu că în halul asta vom ajunge, au semnat decizii în defavoarea cetățenilor români și trebuie un răspuns dur de la toți sau mare parte din cetățeni anul asta.

 16. Pauperizati cetatenii tarii si asa cei mai saraci din Europa, numai ca sa intretineti o aristocratie parazita bugetara speciala. Blestemati sa fiti voi si copii vostri toti cei ce incasati sume imense de la stat fara ca „munca” voastra sa se reflecte in dezvoltarea tarii, va umflati burdihanele voastre si ale beizadelelor pe spinarea cetatenilor romani. AMIN!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.