Cseke Attila: „Aşa ceva nu e normal”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat, marţi, că va încerca să medieze deblocarea Planului Urbanistic General (PUG) al Bucureştiului.

Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe pe tema construcţiilor şi dezvoltărilor imobiliare, că nu este normal ca Bucureştiul să aibă un PUG din anul 2000.

„Nu e normal ca o capitală cum este Bucureştiul, capitala României, să aibă un PUG din 2000. Deci aşa ceva evident că nu e normal. În 22 de ani s-au schimbat foarte multe lucruri şi în România şi în Bucureşti, evident că avem alte tehnologii, alte perspective şi alte provocări din punct de vedere al dezvoltării imobiliare. Un PUG din 2000 nu poate să răspundă acestor provocări, nu are cum. Şi aici Ministerul Dezvoltării şi-a asumat şi o să ne asumăm în continuare acest rol, care nu poate fi decât de mediere, de ajutor pentru a încerca să deblocăm noul PUG, adică să avansăm mai repede (…), în condiţiile în care nu noi suntem entitatea care finanţează şi doreşte acest PUG. Nu cred că se pot face miracole, v-aş minţi. În stadiul în care este PUG-ul Bucureştiului, din informaţiile mele, acesta nu va apărea în două-trei luni şi, probabil, nici anul viitor, aprobat”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Acesta a mai amintit, printre altele, că Ministerul Dezvoltării a lansat Codul Urbanismului în dezbatere publică, iar de la aplicarea acestuia se aşteaptă o simplificare a procedurilor de avizare şi aprobare şi să se dea un nou impuls construcţiilor.

„Ceea ce preconizăm noi şi ceea ce pregătim noi este o schimbare de paradigmă în multe privinţe, ca aceste proceduri să fie mai simplificate şi mai uşor de parcurs, respectiv şi în timp să se reducă cu cel puţin 50% perioada de avizare/aprobare (…) Vă rog să vă uitaţi la ceea ce este în consultare publică, la ceea ce propunem noi şi dacă sunt propuneri de îmbunătăţire, suntem perfect deschişi”, a mai spus ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Conferinţa „Cum (NU) construim în România. Soluţii la provocările momentului” a fost organizată de DC Media Group la Bucureşti, iar la aceasta au luat parte, printre alţii, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, investitori şi reprezentanţi ai patronatelor din domeniu.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în urmă cu trei luni, că analiza juridică privind noul Plan Urbanistic General (PUG) a fost finalizată şi a estimat că elaborarea concretă a acestuia va mai dura un an şi jumătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Dezvoltarea bucureștilor a rămas în epoca fanariotă!!…dacă atunci aceștia exact mahalale, vorba lui Dinică, „dincolo de barieră ” ,acum totul e o mahala!…da domnilir o mahala de 2 miloane de locuitori,cred că e cea mai urâtă capitală a europei!…
    Să mă scuze locuitorii, ei n-au nicio vină, golanii care au condus această locație timp de 32 de ani au adus-o în halul pe care-l vedeți acum!…

  2. Alt taranoi parvenit aterizat politic in Bucuresti care stie cum trebuie dezvoltat Bucurestiul, ca doar a vazut la el in sat cand trecea cotiga pe ulita ! P.U.G.-ul din 2000 era foarte bun, chiar a fost citit de vreun prost care vorbeste sa se afle in treaba ??? El a fost modificat prin Hotarari de Consiliu Local, el fiind o lege, care nu poate suferii modificari asa doar de dragul spagii ! Justitia a fost de mana la furat cu borfasii care au adus Bucurestiul in halul asta, iar acum se mira prostii ca nu pot circula cu masinile, deoarece s-a construit bloc peste bloc. S-a vazut vreun bloc demolat ??? – doar judecatorii si procurorii sunt de mana la furat cu primarasii !

  3. In bucurest clar e haos. e imposibil de trăit in mizeria și impostura creată.. prima dată să se clarifice cine a construit legal.. și cine abuziv. clădirile ilegale automat rase. deci să dispară. Infrastructura apoi rezolvată cu traseele energetice altfel poziționate.. Centurile să fie funcționale, iar de vrei să mai construiești, de ești prostu, apoi să faci categoric casă sau bloc activ… care-și asigură singur necesarul de energie. Deci cam asta e soluția musiu Cseke..

  4. Vrajeala de minoritar! Asta baga verbal Bucurestiul la inaintare dar pompeaza faptic banii la cei ai sai. Norocul mare este ca Bucurestiul se dezvolta rapid si fara ministere. Ciufulici cu useristii lui incuiati mintal adusi de pe toate coclaurile in Bucuresti nu pot avea nici o viziune benefica privind capitala.

  5. Nu este normal? Adevărat, dle ministru! Dar spuneți-mi rogu-vă: Este singurul lucru anormal în țara asta? Iar dacă nu e cu bănat puteți enumera vreo două-trei lucruri normale?

  6. Plicuosr nu e normal la cap, asta este un adevar, habar n-are pe ce lume e tercheberchea asta

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.