Cu ce se întoarce Marcel Ciolacu în mână de la Bruxelles

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la finalul vizitei la Bruxelles, că a anunţat foarte clar că nu este de acord să creştem cota de TVA peste 19%, va duce evident, din nou la o creştere a inflaţiei şi la o scădere economică.

”Despre pachetul legislativ pe care o să mi-l asum în Parlamentul României, va avea cele trei paliere, ca cuprinde reforma administrativă, cu componente atât centrale cât şi locale, va cuprinde combaterea evaziunii fiscale, care în România cuprinde este estimată la 10% din PIB, în acest moment, şi de asemenea ajustările fiscale”, a spus Ciolacu despre discuţiile cu liderii europeni.

Întrebat despre deficitul bugetar, prim-ministrul a spus: „Comisiile tehnice, în acest moment, au rămas cu doamna Céline Gauer (directorul general al Recovery and Resilience Task Force din cadrul Comisiei Europene) să discute anumite aspecte. Ele vor continua la nivel tehnic şi săptămâna viitoare”.

„În schimb, am stabilit principiile. Am anunţat foarte clar că eu nu sunt de acord, ca prim ministru al României, să creştem cota de TVA peste 19%, un lucru care ar duce, evident, din nou la o creştere a inflaţiei şi la o scădere economică. Dacă s-ar fi crescut un punct procentual de TVA, ar fi adus la pachet o inflaţie de 0,5%. Este pentru prima oară, după aproape 2 ani, când am reuşit să aducem inflaţia la o singură cifră şi vom continua să descreştem cât mai mult, numai aşa putem creşte puterea de cumpărare a românilor”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că ”sunt două lucruri importante, faptul că nu se măreşte TVA peste 19% şi nu se modifică TVA-ul în ceea ce priveşte produsele alimentare şi medicamentele, cele mai importante pentru români”.

”Acum, dacă la cluburi nu mai este TVA de 5% şi este 19%, presupun că nu este o nenorocire”, a mai spus premierul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8475 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. „Cu ce se întoarce Marcel Ciolacu în mână de la Bruxelles!” – spune tu, autor IR, că mie mi-e cam jenă ???

 2. Se întoarce cu o traistă de promisiuni frumos poleite și cu o listă de OBLIGAȚII foarte scurtă:
  TOTUL pentru Urcaca că (!) apără DEMOCRAȚIA și VALORILE EUROPENE, măRog…?

 3. Exista o vorba veche romaneasca,pleci bou si te intorci vaca .

 4. „Cu ce se întoarce Marcel Ciolacu în mână de la Bruxelles”

  Stiu cu ce se intoarce, dar nu pot sa scriu, banuiti voi.

 5. Ce mai joc cu tva-ul. Ei prin cheltuieli extravagante naruiesc finanțele tarii, după care propun măriri de tva, oamenii de afaceri normal ca nu primesc, arunca vina pe Comisia Europeană, merg la UE nici ei nu știu pentru ce ,revin cu promisiunea ca ei nu sunt de acord cu tva de 21%.Alba Neagra la asta se pricepe M. Ciolacu. Rezolvarea e una singura :scăderea nr. de bugetari și reducerea salariilor la toți cei rămași. Între timp ei angajează la frecat menta mii si alte mii de membri de partid. Ce mai cauți la Comisia Europeană când rezolvarea e simpla?

 6. Discutiile cu Ursula s-au impotmolit cand Ursula a pus trei intrebari: ce e aia TVA? Ce e aia procent? Ce e semnul asta: %. Dupa care discutia s-a mutat la comisiile de experti.

 7. a reusit sa mentina TVA la 19% desi se zvonea 21% sau cresterea TVA la alimente, deci orice ramanere ”pe loc” este un avantaj…

 8. Evaziunea de 10%?? O gluma buna!! PROBABIL 60%! Se vor taia pensiile prin neindexarea cu rata inflatiei. Va creste tva si impozite fara numar.La Caracal, firma de la care se aproviziona psd istul nu era firma fantoma?? Prin firme fantoma se face evaziunea, acciza, tva, impozite…traiesc mii de banditi cu accize si tva de sute de milioane de euroi. Niste caricaturi in guvernul psdnl. Niste impostori la fisc.

 9. Se întoarce cu președintele Braziliei, lula..da silva… adică lula din pădure

 10. Cu ce sa se întoarcă în mână?! Cu Ciolacu! Capul lui privit la lună seamănă… hai că mai departe știți și singuri…

 11. Se întoarce cu o mare UE pentru toți terfeliștii turbați. Păi, proștilor, mare parte din cheltuieli se duce pe slava Ucraina. Adică exact ce susțin terfeliștii turbați. Lăsați ipocrizia și luați UE de la ciolacu!

 12. Ca reprezentant al româmilor, mă rog, așa ni se spune, cum să te-ntîlnești cu o hoață și o mincinoasă?
  Pildă:
  Acum cîteva zile zicea că UE are cămara aproape plină de gaze pt iarnă, că ne-a înțărcat de gazul rusesc. Azi, un studiu arată că importurile UE de gaz lichefiat rusesc au crescut cu 40% față de anul trecut.
  De plan-demie și pupatul cu Burla de la Faițăr nu mai zic nimic. E prea dureros, prea îmi fierbe sângele.
  Doar să nu uităm că e din familie feniciană bogată, veche, cu neamuri comerciați, colectori de biruri, bancheri, stăpîni de sclavi. La fel soțul. La fel ca restul ce conduc.

 13. Daca se sforteaza, Ciolacu baga lejer Romania in Schengen. Tipul este mai inteligent si mai orientat ca mafiotii ingramaditi din Austria si Olanda. Le va da peste bot folosind armele lor. Dar acum cand sandramaua comunitara o pune de parastas este total inutil ca Romania sa mai discute de Schengen. Altele trebuie sa fie prioritatile lui Ciolacu. Actuala conjunctura mondiala ii ofera marea sansa sa ramana la loc de frunte in istoria Romaniei.

 14. Subiectiv. Ești și nesimțit și rău viitor. Banii pentru Ucraina nu sunt banii tai. Sunt din cotizațiile tarilor europene cu economie puternica. Nu sunt ai ro trolule. Și da nesimțitule, o tara invadata trebuie sprijinita. Ca doar nu sprijini invadatorul. Și apropo, tu știi ce este cu viata ta?

 15. ROEXIT! spune:
  1 septembrie 2023 la 22:41 ———-Tatae ,tragi ceva pe nas ,sau faci glumite cu noi ?

 16. Marcel este mult mai dezghețat față de mulți politicieni din jurul său ! Problema gravă este putreziciunea gravă a intregului sistem politic ! Corupția cruntă și incompetența fac imposibila orice schimbare inspre bine a societății .La toate aceste nenorociri se mai adaugă una și mai mare ,lipsa unui manager competent ,a unui conducător al statului demn ,inteligent și onest ! Ceea ce avem noi este o pură caricatură jalnica !

 17. S-a întors cum a plecat….Ciolacu un alt Ciucă cu altă moacă, pe cine credeți voi că păcăliți ?

 18. Nu se intzelege clar: vine cu mana goala sau a luat-o in mana? Oricum rezultatul in kolonia noastra=stat khazar&rromiy in stat romanesc, va fi acelashi. De efortul nostru economic gratis pentru sustzinerea raz belitzilor khazari=tov.Zelea=Legionarul Verde & tov.Putin=Legionarul roshu galbejitul ca sa faca oligarhii lor=spuma kamunishtilor, rost de un ghisheft acolo = blat,operatziune speciala, nu se mai aude nimic, asha cum Marcel s-a laudat cand a plecat???
  O zi buna.
  Con
  P.S. Parca asha a fost shi pe vremea lui Ceaska cand cu mare fala pleca la MSKVA, sa-shi vada pretinii.

 19. ca sa fiu in ton cu majoritatea (chiar cu entuziasm si (sper) fara riscul de a fi cenzurat) eu cred ca ciolacului i s-au terminat banii de deplasare (diurna si toate cele) si cei de la (m)UE au vrut sa-l „ajute” dar cum si ei stau prost cu euro (ca n-au apucat sa tipareasca altii dupa pandemie) i-au dat si pus in mana niste monede botswaneze si l-au trimis acasa fericit!…asta primesti cand esti „demn” de …UE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.