Cu cine s-a sfătuit Ciolacu înainte să se vadă cu Viktor Orban?

Sfatul lui Victor Ponta către Ciolacu:
– ”Trebuie să te vezi cu toți premierii. Cu toată lumea. Că tu ești premierul României”.
Și ce-a mai zis Victor Ponta la RTV despre Viktor Orban?

”Ungaria este cel mai mare suporter al nostru, are interes economic să nu mai fie ei granița Schengen, să fim noi. Eu am discutat cu domnul Ciolacu înainte de această  masă. I-am spus  din punctul meu de vedere, nu decid eu, cum să nu te vezi cu Orban , te vezi cu orice premier din această lume. Nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu el. Dar trebuie să te vezi, relațiile personale sunt foarte importante în politică. Cum să nu te  vezi? Normal că te vezi. Trebuie să te vezi cu orice… Faptul că Orban nu s-a dus direct la Tușnad, a venit întâi să se vadă cu Ciolacu. E un lucru foarte bun din punctul meu de vedere. Adică a făcut un ocol să îl vadă pe Ciolacu.  N-a zis bine, mă`…! Eu i-am spus, de exemplu, domnului Ciolacu… e foarte bine să te vezi, dar sper că nu l-a Tușnad. Nu te cheamă, ba, Ciolacu, ia vino! Nu domne`, la București! Normal, cum să nu te vezi. Trebuie să te vezi cu toți premierii. Cu toată lumea. Că tu ești premierul României.

 ”MAE mi-a spus despre ce să nu vorbesc”, s-a victimizat Viktor Orban la intalnirea de la Tușnad. Dar ne-a și atras atenția: ”Ungaria va prelua președinția UE”! Cu alte cuvinte, aveți grijă…
”Tu te bați pentru interesul României, el pentru interesul Ungariei. Și cauți interesele comune. Și, da, Schengenul e unul dintre ele. Nu e singurul. Avem proiecte economice. Tot felul de lucruri…”, nu a contenit Ponta cu sfaturile pentru premier.
”Noi ne supărăm…vine și ne spune Orban adevărul și ne supărăm. De ce ne supărăm? Vin tot felul de oameni, ne mângâie pe cap, vai ce oameni, ce buni ați fost că ați ajutat Ucraina și pleacă… cu sacul plin de la noi, ne iau tot. Ne plac ăștia care ne mint și ne iau banii. Vai, domnu` Iohannis e un om extraordinar, vai România e un partener fabulos! Ce ar însemna să te bați  pentru România? Ar fi să negociezi  și ori să oferi anumite lucruri… sunt două tipuri de negociere, ori te înțelegi cu austriecii, ori aveți și voi un interes… hai să rezolvăm.  Ori începi cu bâta, cum au fost și ei,  cu bâta, s-au dus în Consiliul JAI și ei, și olandezii, să nu ne păcălim…”, a conchis Ponta.

Lili Vornicu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

12 Comentarii

 1. Ponta e cel mai inteligent dintre toti cei care au condus guvernul..Faptul ca Ciolacu a vrut relatii bune cu Ungaria este extrem de pozitiv….Ungaria nu este pericol pentru Romania daca Romania joaca bine cartea cu Rusia. Cine crede ca in Est faci treaba daca te pui rau cu Rusia este un imbecil…Rusia este forta militara numarul 1 a Lumii…Cine crede ca Rusia vrea sa omoare civili ucrani sau sa faca rau Ucrainei este un imbecil. Daca Rusia voia rau Ucrainei pana azi omora 500.000 de civili ucrani…In fapt a omorat doar cateva zeci in 18 luni de razboi, toti din intamplare.

 2. Un eșuat îl consiliază un viitor eșuat, de aici lipsa de reacție a statului la discursul sarcastic al lui Viktor Orban ?!

 3. ‘Penibilitate maximă’, cum să-i dai ‘îndrumări’unui maghiar care vine în România ca persoană privată (turist) dar validat ca persoană oficială de întâlnirea cu Marcel Ciolacu.

 4. Sfatosu Ponta are deja o varsta,54 de ani,poate depana inclusiv povesti la gura sobei…Se poate pensiona, a fost si procuror

 5. „APROPO DE ROMÂNIA ,UCRAINA,RUSIA ȘI NATO; UNGARIA VA FI DOAR SPECTATOARE:„ LA NOAPTE DRONELE UCRAINENE DE FABRICAȚIE RUSEASCĂ VOR LOVI SULINA,…. ȘI IATĂ CĂ RUSIA A ATACAT O ȚARĂ NATO ȘI BADEA GHERGHE -„MERGE LA RĂZBOI”!cântând:DIN SULINA PÂNĂ-N GLINA/SĂ -NFLOREASCĂ UCRAINA/ȘI APOI LA DEVESELU/SĂ TRĂIASCĂ HUNTERELU//DAR S-AUDE DE PE DON/DAVAI CEAS,DAVAI PALTON/PÂNĂ NATO TE-APĂRA/VA FI VAI DE PIELEA TA//.

 6. Păi Ciolacu față de Orban e ca popa prostu față de Papa de la Roma.Ciolacu să îi spună săru’ mâna la ungur că e de 100 de ori mai deștept și mai cunoscut ca el,un terchea berchea de la PSD- Buzău.Nu face nimic Ciolacu din capul lui cum nu face nici Iohannis ,că au capu mare dar cam gol pe dinăuntru.

 7. Ponta mai bine spune ce i-a impus frau Merkel sa dea afara de la ICR la intalnirea lor de pe terasa cancelariei germane. Si de ce. Restul este Capra cu 3 iezi.

 8. I-a tras-o Ponta lui Klaunus, ca la usa cortului! Adevaruri care nu pot fi negate! Klaunus, un dusman al Romaniei, pus de altii! Acum cine e la rind?

 9. „Sper ca nu l-a Tușnad” se scrie simplu și corect: „Sper că nu la Tușnad”. Agramatule!

 10. Citez:
  ”MAE mi-a spus despre ce să nu vorbesc”, s-a victimizat Viktor Orban la intalnirea de la Tușnad. Dar ne-a și atras atenția: ”Ungaria va prelua președinția UE”! Cu alte cuvinte, aveți grijă…

  Autorul articolului, cel care se ascunde sub numele RC – „Redacția Cotidianul” face un joc ridicol și este rău intenționat. Am mai scris un comentariu pe această temă, dar nu a fost aprobat de „moderatorii” redacției Cotidianul. Foarte bine, poate că asta este ceea ce vă doriți, să ajungeți un soi de ziare.com 2! Ideea generală a comentariului meu era că ceea ce a zis Ponta este corect, că este foarte bine ca premierii din România și Ungaria să se întâlnească, chiar și în context „neoficial” (și Regele Charles a venit într-o vizită privată și nimeni nu s-a excitat așa de rău) și că trebuie să fim prieteni cu vecinii, nu doar slugi la licuriciul de peste ocean. Și am mai spus că Ungaria a susținut dintotdeauna intrarea României în Schengen, iar că ceea ce a zis Viktor Orban nu face decât să accentueze chestia asta: că atunci când vor avea președinția UE, ungurii vor introduce asta pe ordinea de zi și o vor susține. Nu a fost vorba de nicio amenințare sau șantaj!

 11. Mincinosul asta clinic, masluitor jalnic de doctorate ar vrea sa se dea la fund definitiv dar nu-l lasa securitatea al carei sluga a ramas. Iese in fata mereu pentru a primi injuraturile romanilor furiosi pe toti si pe toate. Este si asta o meserie daca te-ai bagat candva in kkt.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.