Cum vrea Djokovic să reintre în formă

Jucătorul de tenis Novak Djokovic, deţinătorul titlului la Roland Garros şi liderul mondial, s-a angajat la turneul ATP 250 de la Geneva, din această săptămână, pentru a încerca să-şi regăsească „cel mai bun nivel” al său, după un debut de sezon departe de standardele sale, relatează AFP, citându-l pe campionul sârb.

„Sunt în căutarea celui mai bun nivel al meu posibil”, a declarat liderul mondial, care a beneficiat de o invitaţie la turneul din Elveţia pentru a-i servi drept criteriu de pregătire pentru turneul parizian de Mare Şlem (26 mai-9 iunie).

„În acest moment, nu există un antrenament mai bun pentru mine decât a juca meciuri. Simt că am nevoie de mai multe meciuri. Este modul meu de a-mi regăsi forma de care am nevoie pentru Roland Garros”, a spus Djokovic.

„Eu nu sunt aici din obligaţie. Este dorinţa mea, ceea ce simt, din pasiune, din dragostea mea pentru tenis. Încerc să rămân conectat cu ce simt”, a adăugat el.

Djokovic, care are 24 de titluri de Mare Şlem în palmares, a împlinit miercuri 37 de ani. El nu a câştigat niciun turneu în 2024 şi nu a disputat nicio finală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.