Dan Tănase: „O nouă dovadă a propagandei antiromâneşti, a incitărilor revizioniste”

Vicepreședintele AUR, Dan Tănasă, denunță mesajele liderilor maghiari transmise la Băile Tușnad, susținând că se întâmplă acest lucru deoarece România are lideri slabi.

„Chiar în aceste momente, în inima României, la Băile Tușnad, promotorii revizionismului maghiar transmit mesaje anti-românești, separatiste, toate acestea fiind un atac la unitatea și suveranitatea statului român.
Laszlo Tokes, unul dintre liderii comunității maghiare, a vorbit, din nou, despre ținutul autonom secuiesc și despre garantarea drepturilor de autonomie.
Aceasta este o nouă dovadă a propagandei antiromâneşti, a incitărilor revizioniste şi a sprijinului direct din exterior pe care îl primesc acești instigatori din partea Budapestei.
În vreme ce noi, cei din AUR, vorbim astăzi în cadrul lansării candidaților la Parlamentul European despre România respectată și demnă în Europa, la câteva sute de kilometri de București, noul prieten al lui Marcel Ciolacu, premierul Ungariei Viktor Orban a descălecat din nou la Băile Tușnad, locul lui preferat de a transmite mesajele propagandei revizioniste maghiare. El și toți promotorii mesajelor Budapestei.
De ce se întâmplă asta? Pentru că avem lideri slabi! Avem niște momâi în funcțiile de conducere din statul român!
Din 2024 nu ne mai permitem să avem asemenea politicieni fără coloană vertebrală, care fac politică stând în genunchi!”, afirmă Tănase într-un comunicat postat de AUR.
Foto: romaniajournal.ro 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

26 de Comentarii

 1. Daca voi dacii liberi de minte nu v-ati mai lamenta,discursul ungurilor ar deveni penibile.Voi le dati valoare.Atata timp cat si Ungaria cat si Romania sunt tari din UE,de ce va framantati atata?Granitele nu mai conteaza.Tu poti sa mergi oricand in Ungaria fara sa patesti ceva,la fel si un maghiar in Ro.Nu va dati seama ca este un conflict artificial?

 2. Ăștia ( agentul sh LT si agentul de prima mână VO) ne iau la misto intr o chestiune pe care initial o percepeau mai dureros decat noi. Sauacum sunt mai destepti/ echilibrati sau se bazeaza pe ceva ce noi nu stim, dar putem intui.De fapt ei astfel ne si SPUN ca ne au ….rezolvat.

 3. D-le Tanasã veniţ cu o propunere pentru un REFERENDUM n u m a i în Transilvania ṣi n u m a i pentru cei r o m â n i : dacă se consider egali cu românii de dincolo de Carpați

 4. ‘ … denunță mesajele liderilor maghiari transmise la Băile Tușnad …’, ei și, 3 decenii de lamentări, nimic mai mult.

 5. Măi Tănasă, faptul că descaleci, ca Orban la Tușnad nu înseamnă că te și împământenești! Așa că alerta ta la iredentismul revoluționar în HarCov prilejuit de vizita lui Orban este nu numai prematură, ci și isterică. Deocamdată, tancurile Armatei Române sunt dincoace de Carpați, dar pot fi desfășurate pe tot teritoriul României! Sper că nu de Ciucă, pentru că atunci e eșec sigur!

 6. Mai,dar nu va scapa nicio bazaconie dela Haur, sunteti urmasa gazetei lui CVT?

  Tanasa, am auzit ca vor s-o zbughiasca din RO Tara Hategului,Tara Oasului, Tinutul Padurenilor,șa.E groasa,omule.

 7. Laszlău Tökés mai are dreptul să intre în România după câte minciuni și propagandă antiromânească și anti România a răspândit în țară și în lume? El a fost cel care a făcut ca UDMR și maghiarii din România să conteste și să boicoteze sărbătoarea de 1 Decembrie Ziua Națională a României declarând că pentru unguri este o zi de doliu. Cât despre cina de prietenie Victor Orban, Hunor Kelemen, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu domnilor de la guvernare din trecut, prezent și viitor sunteți iresponsabili și vinovați fiindcă pe cineva care contestă din totdeauna statalitatea și Constituția României după ce anunță “Furtuna dinaintea furtunii” nu l-ați declarat persoană non grata cu imediat!

 8. Un papagal în pom cânta ce ur sula…bă Editat vezi ca îți fură ungurii transilvania cu roaba!…
  De ce Editat nu stai în oltenia sau moldova!…?
  Mai sunt Editat ca tine în haur?…

 9. Îl doare la baschetii pe ne-a Marcel de Transilvania, români și România. El e după cascaval să dea de mîncare la Partid. Toti liderii de partide sunt la fel. El poate supraviețuit cît timp da lovele la smecheri. A început să se certe singur în interviuri?Nici un asa zis ziarist nu-i spune-Bre, esti la putere, nu stiai?! Cei care sunteti tineri, fugiți unde vedeti cu ochii!

 10. Premierul roman a fost amjuzant. I-a dat o masa ungurului crezand ca poate aranja cu Victor Orban o prezenta netoxica a acestuia in Romania. Dl. Ciolacu s-a minimizat penibil in fata maghiarului. Primul ministru roman are indemanarea aranjamentelor doar in mediul romanescn mediu tulbure, necalitativ. Onoarea i-ar cere D-lui. Ciolacu o demisie de jena, lucru neverosimil. Conducerea statului roman seamana cu Poiana lui Iocan din Morometii, la fel de neslefuita si de amatoristica. Of!!!

 11. Premierul roman a fost amuzant. I-a dat o masa ungurului crezand ca poate aranja cu Victor Orban o prezenta netoxica a acestuia in Romania. Dl. Ciolacu s-a minimizat penibil in fata maghiarului. Primul ministru roman are indemanarea aranjamentelor doar in mediul romanesc, mediu tulbure, necalitativ. Onoarea i-ar cere D-lui. Ciolacu o demisie de jena, lucru neverosimil. Conducerea statului roman seamana cu Poiana lui Iocan din Morometii, la fel de neslefuita si de amatoristica. Of!!!

 12. Ghiță pristanda numitu dantanase, a pierdut ocazia, de dădea jos cineva nădragii de dragul lui. Oare el că premier, de se ducea în ukraina la roninii lui basarabeni, zicea ukranul de ce ai sau nu ai sa zici, oare cum reacționa…

 13. Tara de Editat, lasam toti dusmani sa-si faca de cap la noi

 14. De la popa Teochesh a pornit ‘revolutia’ in Romania pentru a putea fi vanduta apoi la bucata mafiotilor de afara. La indemnul baietilor aciuati la Europa Libera , s-au repezit studentii berbeci sa faca cica revolutie in curtea popii. Dupa care in anii urmatori acesti berbeci fraieriti au plecat din Romania.

 15. Nu e de vina Orban! Nu e de vina ungurul. VOI, RONANII V-ATI UCIS PATRIOTII. L-ATI IMPUSCAT PE Ceausescu ce ar fi venit la Tusnad, la casa diplomatica de vacanta si v-ar fi spus acelasi lucru ca si liderul maghiar. Dar voi, romanii, nu suportati asta, nu? Voi considerati iubitorii de tara, nationalistii, niste nimicurii,Nu? Ii executat? Ii scoateti in afara legii in timp ce pe altii, ca Orban,Ii primiti cu onoruri de stat!

 16. Viktor Orban a primit o lista de la MAE si replica lui a fost imediata batandu-si joc de MAE. Nu a tacut nu a zis „lasa mai, ma fac ca ca ploua”. Romanii inghit de 33 de ani orice de la UDMR si oaspetii lor. Asta e diferenta intre oameni si tari cu demnitate si cei care se supun ca milogii apoi comenteaza pe la colturi. Am ales in frunte exact ce meritam, oglinda noastra de lasi si slugi.

 17. Se pare că rominului nici mintea de pe urmă nu apare… Rebuturi umane care fac umbră pământului degeaba..

 18. Am crezut ca romanul s-a trezit si da un picior in fund la toti tradatorii Romaniei, dar se vede ca m-am inselat! Politrucii romani tradatori permit acestui jeg nenorocit sa faca si sa spuna ce vrea el chiar pe teritoriul nostru, fara pic de jena!

 19. nici n-a vorbit de tine, tanase. sunteti prea insignifianti… ?

 20. dantanase și hauriții lui nu știu că au un mormânt gol cu o cruce de lemn strâmbă in cimitirul de la Valea Uz-ului.. E cazul ca s-o ocupe,..

 21. Păi pentru unii români, evident prea culți și ultra patrioți, apoi să le arăți harta istorică de 1100 de ani a Ungariei, este similar ca atunci când boul vede cârpa roșie,..Mai mult românu are și intelectul mai slab,.și nu e pus pe belciug..

 22. Anti români au fost doar cei din mafia securista PSDnl

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.