David Popovici îşi explică decizia: „Este o necesitate vitală”

SWIMMING - LEN European Swimming Championships 2022 ROM,ITALY,17.AUG.22 - SWIMMING - LEN European swimming championships, 400m freestyle, men. Image shows David Popovici ROU. PUBLICATIONxNOTxINxAUTxSUIxSWE GEPAxpictures/xPhilippxBrem

Înotătorul David Popovici a anunțat, într-o postare pe Facebook, că nu va sta în satul olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris. El a precuzat, de asemenea, că va avea servicii de protecţie privată, care vor fi achitate integral de către el şi echipa sa.

„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental.

Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă, să aibă liniştea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării. Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi satul olimpic.

Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfăşoare bine.

Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăţi de adevăr prezentate ca adevăr absolut şi fără o reală documentare, nu este corectă.

De aceea, câteva precizări sunt necesare:

– în urma analizării situaţiei de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu acceptul clar al acestor insituţii,, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural şi a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu

– această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiţie (canotaj, caiac-canoe)

– hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele

– echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici; preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme

– în istoria JO au fost şi alte cazuri în care sportivi români au fost cazaţi în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenţie documentării.

Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult şi să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi şi-l alege”, a scris David Popovici pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

7 Comentarii

 1. Sarmanul David, nu stie ca presa romaneasca este d-aia capitalista, democrata, adica d-aia care … scrie ce-i ordona cine-i da banii.

 2. Sigur fiecare se gindeste la viata lui ,dar in ziua de astazi nu poti fi sigur nici in casa ta ,unde ai tot felul de instalatii de alarma .

 3. se va da de greu o sa-i cada toate ifosele de vedeta, Mocanu si Potec au luat medalii de aur fara sa faca ifose, asta nu-i ajungi nici cu prajina la nas, desi in ultimul timp a fost in urma melcului…paza privata, vai saracul de el…

 4. că vaxxul îl protejează și de ploșnițe, de ,,tereoristi ” ,de hackeri etc . Adică 99.99 % sigur , precum Domestos …

 5. E un campion care a făcut multe pentru tara lui , merita mai mult de ex decât werner președintele trădător plimbăreț care închiriază cu milioane de euro avioane private că sa se plimbe de la București la sibiu

 6. …”necesitatea vitală” aquetuală la COR Bukale se numește Roksa’… Strigați în coor: Roksaa’!
  Voi credeți că-i glumă? I’e-te, bre:
  https://video.gsp.ro/video/mihai-covaliu-jocurile-olimpice-de-la-paris-sunt-o-prioritate-nationala-obiectivul-e-de-6-8-medalii-728444.html
  Într-un fel trec 16 ore pînă la eliminarea totală dîn corp, la adăpostul „liniștii”, distanței șî echipei „dă pază”, șî altfel trec în publique, în gălăgia dîn qătunu’ olempique……[Rroumbourraque]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.