De ce sa alegi curatarea profesionala a covoarelor si mochetelor?

O camera utilată cu un covor sau cu o mocheta este, desigur, mai caldă decât o cameră cu gresie. Pe de altă parte, întreținerea acestora necesită mai multe precauții. Într-adevăr, covoarele și mochetele rețin acarienii de praf și tot felul de poluări, prin urmare, este esențial să le cureți în mod regulat pentru a menține un mediu igienic pentru toți. Cea mai simpla și mai eficientă soluție este să apelezi la o firma de curatenie specializată în curățarea covoarelor și mochetelor.

De ce să alegi un profesionist pentru a curăța covoarele și mochetele?

În timp, covorul sau mocheta ta se umplu de murdarie și pete pe care un simplu aspirator nu le poate îndepărta. Probabil că vei fi tentat să le șamponezi, dar, este posibil ca rezultatul să nu merite timpul petrecut făcând acest lucru.

Apelând la o firmă de curățenie profesională pentru covoare, vei găsi soluții mai eficiente, capabile să curețe fibrele adânci fără a fi distruse, și să revigoreze luminozitatea covorului sau mochetei tale. Datorită produselor puternice și a echipamentelor performante, vei beneficia de un covor ca nou, fără praf, poluare organică și urme de alimente sau băuturi. Odată curățate și desfăcute, fibrele covorului tău vor deveni, din nou, mătăsoase, ca în prima zi.

Tehnici profesionale de curățare a covoarelor și mochetelor

Profesioniștii au la dispoziție mai multe tehnici de curățare a covoarelor și mochetelor. Ei își adaptează metodele în funcție de natura materialului textil pe care trebuie să îl curețe, dar și în functie de materialul pe care se aplica solutiile. De exemplu, un covor asezat pe o podea din lemn nu poate fi curatat cu apa. La fel, un covor subtire nu se va spala la fel ca un covor moale. O curatare profesionala va fi deci uscata sau prin metoda de extractie prin injectie.

Daca tapiteria ta nu este deosebit de murdara sau nu se preteaza la curatarea umeda, profesionistul unei firme profesionale de curatenie iti va sugera probabil o curatare uscata a covorului. Aceasta tehnica are loc in mai multe etape, incepand cu pulverizarea unui produs biologic pe tot covorul sau mocheta ta. Periajul are loc apoi cu ajutorul unui aparat cu un singur disc dotat cu discuri potrivite pentru cele mai fragile textile. Acest pas ajuta la indepartarea murdariei in profunzime. In cele din urma vine aspirarea, responsabila de recuperarea celor mai mici impuritati pentru un finisaj remarcabil. Acest tip de curatare nu necesita timp de uscare si, prin urmare, limiteaza riscul de mucegai.

Metoda de extragere prin injectie permite curatarea profunda a covoarelor si mochetelor. La fel ca in primul proces, profesionistul vaporizeaza mai intai un produs biologic pe intregul material textil care urmeaza a fi tratat. Folosind un dispozitiv echipat cu perii rotative, acesta efectueaza apoi o spalare profunda a fibrelor. Apa necurata este aspirata imediat, impreuna cu toate impuritatile, pentru un rezultat impecabil. Curatarea covoarelor si mochetelor cu apa necesita un timp de uscare de aproximativ o jumatate de zi. Aceasta tehnica curata profund si reinvie culorile intr-un mod spectaculos.

Pentru petele încăpățânate: curățare prin injecție/ extracție

Covoarele, mochetele, pernele, scaunele auto si saltelele pot fi curatate adanc in fibre cu ajutorul unui injector-extractor. Principiul acestor dispozitive este foarte simplu: apa si detergentul sunt pulverizate cu injectorul extractor, apoi aspirate din fibre cu murdaria. Aceasta metoda este derivata din operatiunile de curatenie industriala si este deosebit de eficienta deoarece timpul de uscare este mult mai scurt decat in ​​cazul unei metode manuale cu detergent.

Cum functioneaza?

  • Se incepe prin indepartarea murdariei mari de pe covor sau tapiterie cu aspiratorul.
  • Se umple rezervorul injector-extractor cu apa si adauga detergent pentru covor conform instructiunilor de dozare.
  • Apoi se pulverizeaza apa si detergentul uniform, pastrand o distanta de 10 cm intre duza de podea si covor sau tapiterie si se lasa amestecul sa stea cateva minute.
  • Se aseaza duza de podea pe covor sau mocheta si se aspira incet si constant umezeala.
  • Se uda intotdeauna complet suprafetele tapitate sau covoarele cu apa si detergent pentru a evita urmele de apa in timpul uscarii.
  • Se repeta procesul pana cand nu se mai poate indeparta murdaria sau detergentul din material.
  • Daca este necesar, se clateste o data sau de doua ori cu apa curata (temperatura depinde de material).
  • Se lasa suficient timp pentru covoare si tapiterie sa se usuce si se asigura ca se ventileaza bine camera in acest timp.
  • Se aspira covoarele si tapiteria dupa ce sunt uscate.
  • In cele din urma, se aplica un material impregnator pentru material, care va permite covoarelor si tapiteriei sa ramana mai curate.

Curatarea covoarelor intr-un mod ecologic va ajuta sa evitati expunerea dvs. si a familiei dvs. la substante chimice, fiind in acelasi timp mai sanatos pentru mediu. Iata cateva sfaturi utile pentru alegerea solutiilor ecologice de curatare a covoarelor.

Cum se curăță covoarele într-un mod ecologic

1. Curățarea petelor fără subsțante chimice

Produsele ecologice de curatare a covoarelor contin de obicei ingrediente netoxice, cum ar fi otet de mere si extracte de fructe sau legume. Aceste tipuri de produse sunt, de asemenea, bune pentru mediu, deoarece sunt biodegradabile si sunt, de asemenea, bune pentru familia ta, deoarece nu lasa alergeni nocivi sau substante chimice in covor.

Multe companii profesionale de curatenie se ocupa de zone mari de covor cu aceleasi tipuri de produse.

2. Oțet și alte produse pentru îndepărtarea petelor

In plus fata de produsele de curatare a covoarelor ecologice vandute in magazine si utilizate de serviciile de curatare a covoarelor, poti utiliza si produse fara substante chimice pe care le detii deja pentru a curata anumite tipuri de pete.

O modalitate foarte eficienta de a face fata multor pete este folosirea otetului, pur sau diluat cu apa. Poti aplica cu usurinta solutia de otet pe pete pastrandu-l intr-o sticla de pulverizare la indemana.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un produs excelent de curatare ecologic si este util in special pentru pete precum ceai si cafea, sifon, ciocolata, ketchup si cola. Asigura-te ca tratezi zona cat mai curand posibil pentru a-ti maximiza sansele de a indeparta complet pata.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.