Deşeuri din Grecia, oprite la frontieră

Nu mai puțin de 14 tone de deşeuri din sticlă de la o societate din Grecia pentru o firmă de profil din România, au fost oprite la PTF Giurgiu pentru că marfa nu era însoţită de documente corespunzătoare.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român, în vârstă de 59 de ani, aflat la volanul unui ansamblu rutier, care transporta deşeuri din sticlă, de la o societate din Grecia pentru o firmă de profil din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu. Astfel, în cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că în ansamblul rutier se află cantitatea totală de 14.000 kilograme deşeuri din sticlă”, se arată într-un comunicat de presă, emis sâmbătă, de ITPF Giurgiu.

În urma verificării documentelor de însoţire a mărfii, autorităţile au constatat că transportul nu îndeplinea condiţiile de intrare în ţară, motiv pentru care nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Sticla o oprim, deșeurile toxice trec ca prin brânză. Ba facem și depozite de gunoi în vârful munților, iar Justiția cea independentă le declară legale.

 2. Mă, da noi nu strângem vreo 2 milioane de tone de deșeuri, sa le ducem prin Germania, Italia, Grecia, Austria?
  Hai că sa poate!
  Votez Aur!

 3. Firma romaneasca primitoare de deseuri sticla, unde este in Romania, numele, patronii, declaratii de conditii de prelucrare deseuri ?
  Deseurile stopate la granita, urmau sa fie aruncate pe terenuri – noaptea ca hotii, apoi mafia parlamentara emitea o Lege ca deseurile sticla sa fie depuse la Poiana Brasov…Romania o Tara nelocuibila !

 4. firmele acestea n-au nume?? dar domenii de activitate? dar adresă?

 5. `„firmele acestea n-au nume?? dar domenii de activitate? dar adresă?” ȘI TE MAI MIRI CĂ ”NAGY MEDVE” NE ZICE-N TOATE FELURILE !

 6. Deșeuri din sticla trimise în România? De ce și pentru ce? Mai exista fabrica de sticla în România? Nu cred! In plus, câtă șpagă sau cine a făcut prețul minuscul la vama pentru import deșeuri în România? Ăștia trebuiesc anchetați și băgați la bulău, plus daune uriașe pentru problemele grave aduse României! Acești cretini consideră că Romania e groapa de gunoi precum e casa lor plina de hoții, escrocherii și înșelătorii financiare!

 7. Ati observat ca, nici un pretendent (candidat) la locale, europarlamentare, presedentie, nu ataca deloc, importurile criminale de deseuri aduse in Romania ?! Crima organizata si protejata la toate nivelurile, trebuie SA-I OBLIGAM PE TOTI CANIDATII CU PRETENTII LA VOT, SA DECLARE ILEGALE SI CRIMINALE FIRMELE IMPORTATOARE DE DESEURI !

 8. Problema este „brandul de tara” ! Numele prost . Grecul considera ca la romani tine, nu este o tara unde domneste ordinea si curatenia. La unguri sau la cehi de exemplu n-ar fi indraznit !

 9. Pentru toti tembelii ca urla Schengen , Schengen … ! Daca ACUM , cu vama , cu politie de frontiera , cu garda de mediu se intampla asa ceva , bai smintitilor chiar nu realizati ce se va intampla cand aceste controale nu vor mai exista la intrarea in Romania ? Si pentru ce , pentru ca ghertoii strainezi sa nu mai stea la coada la frontiera cand vin de Paste si de Craciun sa crape in ei sarmale si friptura de miel !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.